سرویس بین الملل - عربستان با حمله به یمن، ترکیه با تحاوز به خاک سوریه و رژیم صهیونیستی با حمله به لبنان و مواضع حزب الله در یک جبهه علیه کشورهای اسلامی قرار دارند.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل مرور نیوز ، عبدالباری عطوان سردبیر رونامه رای الیوم در واکنش به تجاوز آمریکا به سوریه نوشت: تلاش آمریکا برای انتقام جویی و اثبات اقتدار خود آتش بحران و جنگ منطقه ای و جهانی و تکه پاره شدن سوریهرا افزایش داده و حمایت برخی کشورهای عربی- اسلامی از آن تاسفبار است.
عطوان:بهای انتقام جویی و تجاوز آمریکا به سوریه افزایش تنش و بحران در منطقه است/ حمایت عربستان از تجاوز به سوریه تاسفبار است
«عبدالباری عطوان» افزود: حمله موشکی آمریکا به فرودگاه الشعیرات در سوریه با موشک های «توماهوک» ما را متعجب نکرد؛ حمله ای که منجر به انهدام باند فرود ، شش هواپیمای نظامی ، انبار سوخت و شهادت نزدیک به 12 نظامی و غیرنظامی(از جمله پنج کودک) شد. ما را متعجب نکرد زیرا بزرگ نمایی ها و پروپگاندا و اقدامات تحریک آمیز دو روز پیش از این حمله با محوریت کشتار شیمیایی «خان شیخون» حکایت از حمله ای در آینده داشت.
وی گفت:«دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا گفته بود که وی گزینه های انتقام جویانه از جمله گزینه نظامی را بررسی می کند و «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز گفت که وقتی شورای امنیت از اتخاذ تصمیمی ناتوان است بنابراین کشورش به اقدام انفرادی روی می آورد.
سردبیر رونامه رای الیوم ادامه داد: دولت آمریکا حکم خود را صادر و دولت دمشق را متهم به ارتکاب کشتار شیمیایی در همان دقایق نخست کرد و منتظر تحقیقات بین المللی شفاف و بی طرف نماند و این امر نظریه ای مبتنی بر اینکه برنامه تجاوز به سوریه قبل از حادثه شیمایی در خان شیخون آماده بود و از این کشتار به عنوان پوششی برای این تجاوز مورد استفاده قرار گرفت، مورد تأکید قرار می دهد.
وی افزود: این تجاوز آمریکا ما را به یاد حملات این کشور در عراق،لیبی و یمن به بهانه هایی می اندازد که بعدها مشخص شد که ساختگی و دروغ است و به هیچ گونه اختیارات بین المللی استناد ندارد و هدف از آن احیای«عظمت» آمریکا و ظاهر شدن رئیس جمهور جدیدش به عنوان مرد قوی با تجاوز به کشوری ضعیف است که جنگ آن را چند تکه کرده است.
عطوان ادامه دارد که ما از کشوری مانند آمریکا که به چهار کشور عربی تجاوز کرده و آنها را به کشورهای شکست خورده و میدانی برای جنگ های خونین و تروریسم تبدیل کرده،نمی پذیریم که درباره حقوق بشر و انسانیت حرف بزند. آمریکا همان کشوری است که بیش از یک میلیون عراقی و صد هزار لیبیایی را قربانی کرد و در قتل 300 هزار سوری با حمایت هم پیمانانش با پول و سلاح و آموزش آنها مشارکت ذاشت.آمریکا آخرین کشوری است که باید درباره انسانیت حرف بزند.
وی افزود:گفته ایم و باز هم می گوییم ما علیه کشتار حمله شیمیایی هستیم و عامل آن را ، هر کسی می خواهد باشد، محکوم می کنیم و مجرم جنگی می دانیم ولی ما واقعیت ها و حقایقی قاطع درباره آن می خواهیم که توسط تحقیقات بین المللی بی طرف ارائه شود آن هم پس از آن که از دروغ ها و جعل های آمریکایی در عراق و لیبی رنج بسیار بردیم و هزینه بسیار گزافیی با جان قربانیان و خون شان پرداخت کردیم.
عطوان برآود کرد که این تجاوز چه بسا تبدیل به «گلوله برفی» شود که منطقه عربی را در جنگ های منطقه ای یا حتی بین المللی گرفتار کند و چند تکه اش کند. مسکو با قدرت و از زبان«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور اش این تجاوز را محکوم کرد و «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز گفت که « برای این تجاوز از قبل برنامه ریزی شده بود و برای تقویت جایگاه گروه های تروریستی مسلح صورت گرفت و چه بسا یادآور چیزی است که در سال 2003 در عراق رخ داد».این تجاوز همه برگه برنده ها را به هم می ریزد و بحران سوریه را به نقطه صفر باز می گرداند و همه تلاش های صلح و طرح های آن را از بین می برد و احتمال های جنگ و برخوردهای خونین تر و وسیع تر را بالا می برد.
رهبران روسیه اعلام کردند که تفاهم روسیه و آمریکا درباره تضمین امنیت عملیات هوایی در سوریه به تعلیق در آمده و تصمیم به تقویت دفاع هوایی سوریه گرفتند امری که حکایت از آن دارد که چه بسا به ارتش سوریه موشک های «اس 300» یا «اس400» ضد هوایی داده است امری که باعث می شود ارتش سوریه بتواند هر گونه هواپیمای آمریکایی یا اسرائیلی را که حریم هوایی سوریه را نقض کند، سرنگون کند.
این تجاوز آمریکا نظام حاکم بر سوریه را ساقط نمی کند همانطور که در ساقط کردن همتای آن در افغانستان که در واکنش به دو حمله انتحاری القاعده به سفارتخانه های آمریکا در نایروبی و دارالسلام در سال 1998 برای از بین بردن القاعده صورت گرفت شکست خورد و باعث شد القاعده قوی تر شده و برای حمله یازدهم سپتامبر مقدمه چینی کند. البته میان نظام سوریه و نظام حاکم بر افغانستان در آن زمان تفاوت بسیار زیادی وجود دارد و در مثل مناقشه نیست.
وی گفت:این تأسف بار بود که عربستان نخستین کشوری باشد که از این تجاوز استقبال می کند و پس از آن دولت اشغالگر اسرائیل و سپس ترکیه . البته این چندان عجیب نیست زیرا این سه در یک مساله با هم مشترک هستند و آن تجاوز به همسایگان خود اولی(عربستان) به یمن ، دومی یعنی ترکیه به سوریه(سپر فرات) و سومی یعنی دولت اشغالگر اسرائیل به نوار غزه، لبنان و سوریه تجاوز کرده است.
سردبیر رونامه رای الیوم نوشت:منطقه عربی پس از این تجاوز بر دهانه آتشفشان ایستاده و منتظر یک چوب کبریت است تا انفجار بزرگ رخ دهد و قربانیان این انفجار نیز عرب و مسلمان و امنیت و ثبات شان و نیز نسل های آینده آنها است که چیزی جز ویرانی و ورشکستگی و گرسنکی پیدا نمی کنند.