به گزارش مرور نیوز به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان روزجمعه درباه پرتاب بمب MOAB در شرق افغانستان که از آن به عنوان بزرگترین بمب غیرهسته ای آمریکا نام برده می شود از بائر پرسید: انداختن این بمب در افغانستان از سوی دولت ترامپ نشانگر چیست؟
روبرت بائر که به گفته سی ان ان مامور سابق سیا بوده است درپاسخ به این پرسش گفت: این یک مشکل است، این نشان می دهد که استراتژی ازسوی دولت ترامپ دراین زمینه وجود ندارد.
این مامور سابق سیا در ادامه افزود: ما (آمریکا) درعراق، سوریه و افغانستان فاقد استراتژی هستیم.
بائر گفت: در نهایت در این جنگ ها ما نیازمند یک راه حل سیاسی خواهیم بود و متاسفانه در حال حاضر چنین گزینه ای بر روی میز قرار ندارد.
وی افزود: دولت کنونی نیز دچار همان مشکل دولت قبلی آمریکا است، بالا بردن قدرت هوایی تنها نتیجه آن داشتن تلفات بیشتر غیرنظامی است که خود مشکل دیگری است.
سی ان ان این پرسش را مطرح کرد که نبود استراتژی تا چه اندازه باعث ادامه قدرت نمایی می شود.
بائر گفت: این امر خسته کننده است، برای ارتش آمریکا خسته کننده است آنها می دانند که باید بجنگند اما به آنها استراتژی داده نمی شود، درعراق تنها ادامه جنگ است، یک جنگ فرسایشی.
وی افزود: در عراق شاهد اختلافات فرقه ای و مذهبی هستیم ، در دیگرنقاط شاهد رقابت قدرت های منطقه ای همچون روسیه هستیم و شاهد یک جنگ بی پایان که این جنگ بی پایان همیشگی خواهد بود.
سی ان ان دربخش دیگری پرسید حملات موشکی و پرتاب این بمب چه پیامی برای کشورهایی همچون روسیه، کره شمالی و سوریه دارد، آیا اینها پیامی تاثیر گذار برای آنها است، ایا این اقدامات حاوی پیام های بازدارندگی برای چنین کشورهایی است؟
این مامور سباق سیا گفت: چنانچه به مسکو و 'پیونگ یانگ' نگاهی بیاندازیم، آنها این پیام ها را طور دیگری می خوانند.
بائر ادامه داد: اعزام ناوگروه ضربتی آمریکا به سواحل کره برای بازدارندگی کره شمالی، چندان مطمئن نیستم، در مورد روس ها نیز، روس ها به بمباران خود در سوریه ادامه می دهند و بر تلاش های خود خواهند افزود، حتی به حمایت از طالبان در افغانستان برای مقابله غیرمستقیم علیه آمریکا خواهند پرداخت.
به گزارش مرور نیوز،دولت دونالد ترامپ در دو اقدام جداگانه دست به عملیات نظامی هوایی در سوریه و افغانستان زده است که باوجود برخی حمایت ها، نگرانی های جامعه بین المللی را به همراه داشته است.
نخستین تجاوز مستقیم آمریکا در دوره ترامپ به مواضع ارتش سوریه بامداد جمعه گذشته برابر با 18 فروردین با شلیک 59 موشک به پایگاه هوایی 'الشعیرات' در استان 'حمص' آغاز شد.
این حمله موشکی بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل و کنگره آمریکا و از ناوهای آمریکایی مستقر در دریای مدیترانه و به بهانه حمله شیمیایی به 'خان شیخون' در استان 'ادلب' انجام شد.
اکنون نیز در دومین اقدام تجاوزکارانه خود روزگذشته (پنجشنبه) برابر با 24 فروردین بمب موسوم به MOAB که از آن بعنوان 'مادرهمه بمب ها' یاد می شود، با دست آویز هدف قرار دادن مواضع گروه تکفیری - تروریستی داعش در خاک افغانستان آنرا در ولایت ننگرهار و در نزدیکی با مرز پاکستان پرتاب کرد.