صندوق بین المللی پول با هشدار به اقتصادهای آسیایی که جمعیت آنها 'پیش از ثروتمندشدن پیر می شوند' از این کشورها خواست ضمن فراگیری از تجربه ژاپن، با انجام اقدامات اولیه با مساله سالمندی جمعیت مقابله کنند.

به گزارش مرور نیوز، صندوق بین المللی پول روز سه شنبه در گزارش اقتصادی خود برای منطقه آسیا و اقیانوسیه، اعلام کرد که آسیا از نظر مولفه های جمعیت شناختی در دهه های گذشته از وضعیت خوبی برخوردار بوده است، اما با افزایش شمار سالمندان این وضعیت در این کشورها مانع مهمی در مسیر پیشرفت ایجاد کرده است.
به نوشته تارنمای شبکه خبر آسیا وابسته به سنگاپور، در این گزارش آمده است: در حالی که جمعیت بسیاری از بخش های این منطقه درآمد سرانه نسبتا پایینی دارند، پذیرش وضعیت سالمندی می تواند به ویژه برای آسیا چالش برانگیز باشد.
براساس این گزارش، نرخ رشد جمعیت در سال 2050 در آسیا به صفر می رسد و سهم رده های سنی کاری که در حال حاضر در خطر است، در چند دهه آینده کاهش می یابد.
سهم جمعیت رده سنی 65 سال و بالاتر به سرعت در حال افزایش است و تا سال 2050 نزدیک به دو و نیم برابر سطح فعلی می رسد. این امر بدین معناست که ویژگی های جمعیت شناختی می تواند یک دهم درصد در سه دهه آینده از رشد سالانه جهانی کسر کند.
این چالش ها به ویژه برای ژاپن که هم با سالمندی و هم کاهش جمعیت روبرو است و در دو دهه گذشته با کاهش هفت درصدی نیروی کار روبرو بوده، بسیار محسوس بوده است.
درصد بالای شهروندان این کشور که با مستمری زندگی می کنند بیش از پس انداز و سرمایه گذاری پایین ژاپن است که همین امر باعث شده است با آهسته کردن سرعت رشد، نرخ تورم نیز پایین تر از هدف 2 درصدی ژاپن باشد.
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، تجربه ژاپن نشان می دهد که چگونه ویژگی های جمعیت شناختی می تواند به طور منفی بر رشد، نوسانات تورمی و ناکارآمدی سیاست های مالی تاثیرگذار باشد.
از این رو، صندوق بین المللی پول از کشورهایی آسیایی خواسته است با معرفی طرح های قابل قبول مالی معتبر، پرورش نیروی کار سالمند و زبان به منظور مشارکت بیشتر و افزایش امنیت اجتماعی از تجربه ژاپن برای مقابله با چالش های احتمالی درس بگیرند.