رئیس جمهوری روسیه با انتقاد از حمله های خارجی برای براندازی حکومت کشورهای مختلف و اشاره به تهدیدهای روزافزون علیه کره شمالی بجای ادامه گزینه مذاکره، بر لزوم توقف «روند سرنگونی حکومت ها از خارج با تقویت قوانین بین المللی» تاکید کرد.

به گزارش مرور نیوز، همزمان با اقدام آمریکا در اعزام ناوگروه بزرگ با هواپیماهای جنگی به منطقه دریایی شبه جزیره کره و برنامه استقرار سامانه موشکی تاد علیه کره شمالی، ولادیمیر پوتین بدون نام بردن از واشنگتن، توقف اقدامات هراس افکنانه علیه پیونگ یانگ را خواستار شد.
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روز چهارشنبه به نقل از سخنان رئیس جمهوری روسیه نوشت: نخست تاکید می کنم، مخالف گسترش باشگاه قدرت های هسته ای از جمله پیدایش کشورهای جدید اتمی در شبه جزیره کره هستیم.
پوتین در جمع خبرنگاران گفت: موضع مسکو در این مساله (پیدایش قدرت های جدید هسته ای) کاملا مشخص است و مساله کره شمالی را هم برای شرکای خود تشریح کرده ایم و اقدام های پیونگ یانگ را غیرسازنده و زیان بار می دانیم.
وی ادامه داد: اما از سوی دیگر، وضعیت بین المللی را درک می کنیم و شاهدیم در سال های اخیر چگونه معیارهای قوانین بین المللی نقض شده است و برخی قدرت ها با حمله به کشورهای مستقل حکومت ها را سرنگون کردند.
رئیس جمهوری روسیه اظهار کرد: این اقدام ها (براندازی حکومت ها با حمله خارجی) مسابقه تسلیحاتی ایجاد می کند. باید برای حل و فصل این وضعت اقدامات لازم را بکار بست و نخست ساختار تضمین های بین المللی را با کمک قوانین و منشور سازمان ملل تقویت کرد.
آمریکا و گروهی از کشورهای متحد غربی-عربی با حمله به افغانستان، لیبی و عراق حکومت این کشورها را سرنکون کردند و از شش سال پیش نیز بر خلاف مقررات بین المللی با اقدام نظامی علیه سوریه و استفاده ابزاری از گروههای تروریستی برای براندازی دولت این کشور تلاش می کنند
پوتین همچنین در ادامه سخنان خود با خطرناک خواندن اوضاع شبه جزیره کره، تاکید کرد: اما در هر شرایط، آزمایش های هسته ای و موشکی را پذیرفتنی نمی دانیم. باید مذاکرات با کره شمالی را ازسر گرفت، هراس آفرینی علیه این کشور را متوقف و راهکارهای حل و فصل صلح آمیز مسائل را جست وجو کرد. معتقدم چنین امکانی وجود دارد به ویژه اینکه تجربه چنین مذاکراتی را با پیونگ یانگ داریم.
رئیس جمهوری روسیه گفت: زمانی شاهد بودیم، کره شمالی توقف برنامه هسته ای خود را اعلام کرد، اما متاسفانه برخی شرکت کنندگان در مذاکرات با این کشور صبر و شکیبایی کافی نداشتند، اما اکنون باید دوباره به میز گفت وگوها بازگشت.
وی در مورد پرتاب آخرین موشک کره شمالی در روزهای اخیر هم گفت: وزارت دفاع گزارشی ارائه کرد که این شلیک هچ خطری برای روسیه نداشته است، اما به مناقشه دامن می زند و وضعیت خوبی نیست.
وضعیت شبه جزیره کره در ماههای اخیر و پس از روی کار آمدن ترامپ به دلیل اقدامات تحریک آمیز آمریکا و رویکردهای متقابل کره شمالی به شدت متشنج شده است.
آمریکا چندی پیش یک ناو گروه ضربتی را به آب های اطراف شبه جزیره کره اعزام کرده که قرار است تا پایان ماه جاری میلادی به این منطقه برسد.
همزمان هواپیماهای شناسایی این کشور هم به طور منظم در دریای ژاپن گشت زنی می کنند تا هرگونه آزمایش هسته ای احتمالی را تشخیص دهند.
همزمان گزارش رسانه‌های شرقی از خالی شدن منطقه اطراف سایت اتمی «پونگ گیه ری» کره شمالی حکایت دارد که می تواند نشان از آماده شدن این کشور برای یک آزمایش هسته ای جدید باشد.
کره شمالی تاکنون پنج بار در سال های 2006، 2009، 2013 و 2016 دست به آزمایش هسته ای زده و مشمول تحریم های سازمان ملل متحد و دیگر کشور ها قرار گرفته است.