یک نشریه هنگ کنگی می نویسد که برای چین ورود ایران به سازمان همکاری شانگهای یک راهبرد اساسی و مهم بشمار میآید و پکن تلاش دارد تهران عضو این سازمان مهم بین المللی شود.
به گزارش مرور نیوز، «ساوت چاینا» روز جمعه در مطلبی نوشت، چین همواره به دنبال ایجاد یک توازن راهبردی در منطقه خاورمیانه بوده است و برای همین از ورود رسمی ایران به سازمان همکاری شانگهای استقبال و حمایت می کند.
گزارش ادامه می دهد که برای همین قرار است بر اساس خواست چین مساله عضویت رسمی ایران در این سازمان در قزاقستان بررسی شود.
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین در این اجلاس شرکت کرده است و از سوی دیگر مسوولان کشورهای دیگر قرار است در باره ورود رسمی کشورمان به سازمان بحث و تبادل نظر کنند.
ساوت چاینا نوشته است که اصولا ایران همیشه در سیاست خارجی چین از یک جایگاه محکم و استوار برخوردار بوده است.
روزنامه تاکید می کند: ورود ایران به سازمان قدرت بیشتری به آن می بخشد؛ سازمانی که با وجود چین و روسیه و عضویت پاکستان و هند در آن در آینده نزدیک می تواند وزنه مهم و قابل توجهی در برابر ناتو باشد.
«لی وی جیان» از کارشناسان خاورمیانه به نشریه هنگ کنگی می گوید که چین با کشورهای منطقه روابط خوبی دارد و حالا زمان آن فرا رسیده است به تهران نشان دهد از ورودش به سازمان حمایت می کند.
محقق موسسه مطالعات بین المللی چین گفت: اکنون وقت نشان دادن روابط دوستانه است. چین بیش از قبل به ایران نزدیک می شود زیرا از نفوذ روز افزون تهران در خاورمیانه آگاه است.
همکاری شانگهای به عنوان یک سازمان بین دولتی منطقه ای برای همکاری های چند جانبه امنیتی و اقتصادی سال 1385 تاسیس شد.
این سازمان شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان در برگیرنده معادل 30 میلیون و 189 هزار کیلومتر مربع مساحت، سه پنجم گستره آسیا و حدود یک میلیارد و 500 میلیون نفر جمعیت (نزدیک 25 درصد جمعیت کره زمین) است.
افغانستان، بلاروس، ایران، مغولستان به عنوان کشورهای ناظر و آذربایجان، ارمنستان، کامبوج ، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز اعضای شریک سازمان همکاری شانگهای هستند.
با توجه به برنامه عضویت هند و پاکستان، این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل می شود که منافع دوجانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.
نشست دو روزه سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از دیروز پنجشنبه در شهر آستانه پایتخت قزاقستان شروع به کار کرده است.