محکومیت آزمایش موشکی کره شمالی از سوی شورای امنیت

شورای امنیت سازمان ملل بیانیه‌ای را بعنوان نتیجه رایزنی‌ها در جلسه‌ای غیرعلنی خود تصویب و پرتاب موشکی از سوی کره شمالی را به شدت محکوم کرد.

به گزارش مرور نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز، بیانیه شورای امنیت سازمان ملل از سوی 15 عضو این شورا تایید شده و شلیک موشک در روز سه شنبه از سوی کره شمالی که از حریم هوایی ژاپن گذشت، به شدت محکوم کرد.

در این بیانیه که از سوی آمریکا تهیه شده بود  کره شمالی به خاطر اقدامات خصمانه و تهدید یک کشور از اعضای سازمان ملل محکوم شده و در ادامه از پیونگ یانگ خواسته شده تا هر چه سریعتر تمامی این اقدامات را متوقف کند.

با این حال بیانیه جدید وضع تحریم جدید علیه کره شمالی را در دستور کار قرار نداده و تنها تاکید کرده که تحریم‌های موجود باید به شکل کامل و از سوی همه کشورها اجرا شود.

در این بیانیه از کره شمالی خواسته شده تا تمامی برنامه‌های مربوط به تسلیحات اتمی خود را در فرایندی مناسب و برگشت ناپذیر متوقف کند و در آینده نیز دست به آزمایش‌های اتمی یا هر نوع اقدام تحریک آمیز نزند و از برنامه‌های موجود مربوط به تسلیحات کشتار جمعی دست بردارد.

شورای امنیت تاکید کرده است که پرتاب موشکی 28 اوت سال جاری میلادی از سوی کره شمالی اقدامی خصمانه است که نه تنها برای منطقه بلکه برای تمامی اعضای سازمان ملل تهدید محسوب می‌شود و اینکه شورای امنیت سازمان ملل به دنبال خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره است.

نتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز تصریح کرد: پرتاب موشک امنیت و ثبات در منطقه را به خطر می‌اندازد و راه گفتگو را می‌بندد. دبیرکل سازمان ملل افزود که آزمایش موشکی قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض می‌کند. او از کره شمالی خواست که به تعهدات بین‌المللی‌اش عمل کند و در جهت از سرگیری گفتگوها بکوشد.

در همین حال، شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی توافق کردند تا فشارها بر کره شمالی را به حداکثر برسانند. آنها پس از بیانیه شورای امنیت سازمان ملل، گفتند که به دنبال تحریم‌های شدیدتر علیه این کشور هستند.

این دو در گفت‌وگویی تلفنی که امروز (چهارشنبه) صورت گرفت درباره اقدام خشن همسایه خود کره شمالی صحبت کرده و توافق کردند تا فشارها بر کره شمالی را به حداکثر برسانند.

"کورو بسهو"، سفیر ژاپن در سازمان ملل پس از نشست شورای امنیت گفت: من کاملا امیدوارم که ما بتوانیم قطعنامه‌ای قوی را در پی این آزمایش موشکی علیه کره شمالی تصویب کنیم.

نیکی هیلی: جهان علیه کره شمالی متحد است

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز گفت: جهان علیه کره شمالی متحد است. آمریکا اجازه نخواهد داد که چنین بی‌قانونی ادامه پیدا کند.

نیکی هیلی گفت که شورای امنیت باید دست به عملی جدی بزند.

او گفت که پرتاب موشک "مطلقا غیر قابل قبول و غیرمسئولانه" بوده است.«هیچ کشوری نباید پرتاب موشک بر فراز خاکش را تجربه کند، ۱۳۰ میلیون نفر از مردم ژاپن هم [نباید چنین چیزی را تجربه کنند]. فکر می‌کنم دیگر بس است.»

نیکی هیلی همچنین گفت که کره شمالی "همه قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل که داشته‌ایم را نقض کرده و برای همین فکر می‌کنم باید چیزی جدی اتفاق بیفتد".

هیلی ابراز امیدواری کرد که چین و روسیه با بقیه اعضای شورای امنیت همکاری و بحث کنند تا ببینند چه کاری دیگر در رابطه با برنامه اتمی و موشکی کره شمالی می‌توان کرد.

نیکی هیلی

ترامپ: همه گزینه‌ها روی میز است

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز آزمایش موشکی کره شمالی در روز سه‌شنبه را به شدت محکوم کرد و به رژیم پیونگ‌یانگ هشدار داد. او گفت که برای پاسخ به آزمایش موشکی کره شمالی همه گزینه‌ها روی میز است. ترامپ گفت که دنیا آخرین پیام "بلند و روشن" کره شمالی را شنیده است.

او طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «این رژیم نشان می‌دهد که همسایگانش، همه اعضای سازمان ملل و موازین اولیه رفتار قابل قبول در روابط بین‌الملل را تحقیر می‌کند.»

رئیس جمهور آمریکا در این بیانیه می‌افزاید: «عملکردهای تهدیدآمیز که بی‌ثباتی به بار می‌آورند تنها موجب افزایش انزوای رژیم کره شمالی در میان دیگر کشورهای جهان می‌شوند. همه گزینه‌ها روی میزند.»

ترامپ

واسیلی نبنزیا، هرگونه اقدام نظامی برای حل این مساله منتفی است

"واسیلی نبنزیا"، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز گفت:‌ درحالیکه تمامی 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل به راه حل‌های دیپلماتیک و سیاسی و تماما صلح آمیز برای حل مساله کره شمالی متعهد هستند، هرگونه اقدام نظامی برای حل این مساله منتفی است. نباید در شبه جزیره کره راه حل نظامی استفاده شود. ما بر این باوریم که در قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی باید این مساله را مدنظر قرار داده شود.

واسیلی نبنزیا

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نیز با واکنش به بیانیه محکومیت شورای امنیت سازمان ملل قول داده که از حریم هوایی ژاپن برای آزمایش‌های موشکی بیشتری استفاده می‌کند و تاکید کرد که این اقدامات تحریک آمیز از سوی کره شمالی "تنها آغاز کار" است.

کره‌شمالی گفت موشکی که از فراز آسمان ژاپن عبور کرد "گام نخست" از عملیات نظامی این کشور در اقیانوس آرام بوده است.

رسانه دولتی کره‌شمالی تهدیدها علیه جزیره گوآم را تکرار کرده و آن را منطقه‌ای نامیده که به گفته پیونگ‌یانگ، واشنگتن از آنجا به عنوان "نقطه آغاز اشغال (کره‌شمالی)" سود می‌برد.

موشک بالستیکی که کره‌شمالی روز سه‌شنبه شلیک کرد از آسمان جزیره شمالی هوکایدو در ژاپن عبور کرد و باعث شد ساکنان این منطقه با هشدار رسمی "پرتاب موشک، پناه بگیرید" از خواب بیدار شوند.

خبرگزاری رسمی کره شمالی گفت: رهبر کشور بر شلیک موشک میان برد بالستیک هواسونگ 2 نظارت داشته و این شلیک در واقع اقدامی متقابل در برابر مانور نظامی کره جنوبی - آمریکا است.

این خبرگزاری به نقل از کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی آورده است: شلیک موشک نمایشی از اولین گام از یک اقدام نظامی کره شمالی در اقیانوس آرام و اثبات این نکته که گوام در تیررس است بود.