وزیر دفاع آمریکا گفت: رهبری ارتش آمریکا در افغانستان و شرکای ناتو "همچنان ادامه دارد و تسلیم فشارها نشده است. "رئیس پنتاگون از تلاش وزیر امور خارجه آمریکا برای یافتن راه حلی دیپلماتیک برای بن‌بست هسته‌ای کره شمالی حمایت به عمل آورد.

به گزارش مرور نیوز، وزیر دفاع آمریکا در جلسه کمیته سرویس‌های مسلح مجلس نمایندگان این کشور درباره افغانستان و استراتژی جدید آمریکا در این کشور گفت: "خشونت و پیشرفت در افغانستان همچنان همزیستی دارند اما عدم اطمینان به کمپین ناتو، به دلیل اجرای استراتژی جدید ترامپ در جنوب آسیا با گزینه اطمینان جایگزین شد."

ماتیس در ادامه به این نکته اشاره کرد که آمریکا حدود 11 هزار نیرو در کنار در حدود 6800 نیروی ناتو و شرکای ائتلافی در افغانستان دارد و 3000 نیروی آمریکایی دیگر "به‌زودی و در ماه‌های آتی" برای "تقویت" نقش مستشاری این ائتلاف برای نیروهای افغان عازم آنجا می‌شوند.

او گفت که استراتژی جدید دولت برای جنوب آسیا نیروهای افغان را در "راس مبارزه" زیر سایه حمایت ادامه‌دار از جانب آمریکا قرار می‌دهد.

وزیر دفاع آمریکا گفت: رهبری ارتش آمریکا در افغانستان و شرکای ناتو "همچنان ادامه دارد و تسلیم فشارها نشده است."

او همچنین افزود، پیش‌بینی حملات چشمگیر طالبان "غیر قابل اجتناب" است.

ماتیس گفت که پیشرفت خوبی در کاهش میزان تلفات غیرنظامیان و تلفات نظامی در افغانستان حاصل شده است اما حملات شدید از سوی طالبان علیه غیرنظامیان همچنان یک چالش خواهد بود.

وزیر دفاع آمریکا سه‌شنبه افزود نیروهای امنیتی افغان برای اولین بار طی 16 سال جنگ کاملا در عملیات‌های جنگی مشارکت کردند و همزمان با اینکه آنها قابلیت‌های خودشان را در میادین نبرد افزایش می‌دهند، با کاهش میزان تلفات روبرو می‌شوند.

وی گفت که شبه‌نظامیان طالبان برای تصرف ولایت‌ها و یا مراکز بخش‌ها همچنان تلاش می‌کنند اما او تاکید کرد که آنها وادار شده‌اند تا بیشتر به سمت حملات کوچکتر و استفاده از تله‌های انفجاری و یا بمب‌های خودکار روی بیاورند.

علاوه بر این، جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت هزینه کنونی آمریکا در افغانستان حدود ۱۲.۵ میلیارد دلار در سال است و این استراتژی جدید هزینه مازاد ۱.۱ میلیارد دلاری خواهد داشت.

او تاکید کرد، فرماندهان ارتش آمریکا با تجزیه و تحلیل شکست به "رویکرد عملیاتی جدیدی" رسیدند تا این بن‌بست را از بین ببرند و قابلیت‌های افغان‌ها را تقویت کنند.

دانفورد افزود، این رویکرد جدید همچنین از استراتژی گسترده‌تر رئیس‌جمهوری آمریکا از طریق توسعه تلاش‌های مستشاری به سطح فنی حمایت می‌کند.

مقام‌های آمریکایی به رویترز گفتند، ایالات متحده حدود 3500 نیروی دیگر به افغانستان اعزام می‌کند.

احیای همکاری‌ها با پاکستان

درباره پاکستان نیز ماتیس سه‌شنبه در جلسه کمیته سرویس‌های مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفت: لازم است یکبار دیگر تلاش کنیم تا این استراتژی با پاکستانی‌ها جواب بدهد و چنانچه نهایتا تلاش‌های ما با شکست مواجه شد، رئیس‌جمهوری آمریکا آماده است تا هر گامی که لازم است بردارد.

وزیر دفاع آمریکا گفت که به زودی عازم اسلام‌آباد می‌شود اما تاریخ دقیقی مشخص نکرد.

رویترز پیشتر گزارش داد واکنش‌های احتمالی دولت ترامپ که مورد بحث قرار گرفته است شامل افزایش حملات پهپادی آمریکا و کاهش وضعیت پاکستان به عنوان متحد اصلی غیر عضو در ناتو می‌شود.

ماتیس در پاسخ به این سوال قانونگذاران درباره اینکه آیا لغو رتبه پاکستان مد نظر است یا نه، گفت: "اطمینان دارم همینطور است."

یکی از افسران ارشد ارتش آمریکا نیز گفت به اعتقاد او آژانس اصلی جاسوسی پاکستان با گروه‌های شبه‌نظامی در ارتباط است.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز در کمیته سرویس‌های مسلح سنا تاکید کرد: برای من واضح است که سرویس جاسوسی پاکستان (ISI) ارتباطاتی با گروه‌های تروریستی دارد.

از سوی دیگر سفارت پاکستان در واشنگتن اعلام کرد اسلام‌آباد در عملیات‌های ضد تروریستی در این کشور به موفقیت دست یافته است. با این وجود، اگر همین سطح از موفقیت در افغانستان حاصل نشود، برقراری صلح پایدار در این منطقه ممکن نخواهد بود.

ایالات متحده آمریکا سال 2012 شبکه حقانی مستقر در پاکستان را به عنوان یک سازمان تروریستی مشخص کرد. سال پیش، "مایک مولن" آدمیرال نیروی دریایی آمریکا که آن زمان افسر ارشد ارتش آمریکا بود، در جلسه کنگره با بیان اینکه شبکه حقانی "بازوی واقعی" سرویس جاسوسی پاکستان است، جنجال‌هایی را به راه انداخت.

وزیر دفاع آمریکا در اشاره به سفر اخیرش به دهلی‌ گفت با رهبران هند درباره راه‌های افزایش همکاری با هدف ارتقای ثبات و امنیت بلند مدت منطقه‌ای رایزنی کرده است.

او تاکید کرد: ما قاطعانه به نقش پاکستان رسیدگی می‌کنیم. درخواست‌های ناتو باید در اسلام‌آباد مورد پذیرش قرار بگیرد.

استراتژی دولت آمریکا در قبال کره شمالی

رئیس پنتاگون همچنین در جلسه سنا درباره تردیدهای ایجاد شده در مورد استراتژی دولت آمریکا در قبال کره‌شمالی شفاف‌سازی کرد و از تلاش رکس تیلرسون،‌ وزیر امور خارجه آمریکا برای یافتن راه حلی دیپلماتیک برای این بن‌بست هسته‌ای حمایت به عمل آورد.

او گفت: جامعه بین‌الملل روی بی‌اثر کردن تهدید کره‌شمالی و پیگیری‌های مداوم قابلیت‌های موشکی و هسته‌ای کیم جونگ اون متمرکز هستند. وزارت دفاع کاملا از تلاش‌های تیلرسون برای یافتن راه‌حلی دیپلماتیک حمایت می‌کند اما همچنان روی دفاع از ایالات متحده آمریکا و متحدانمان متمرکز است.