سرویس بین الملل- مردم ساحل عاج فردا 30 اکتبر( 9 آبان) با شرکت در همه پرسی قانون اساسی جدید، سرنوشت سیاسی خود را برای آینده مشخص می کنند.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل مرور نیوز به نقل ازپایگاه خبری «آفریکا نیوز»، برگزاری همه پرسی قانون اساسی جدید در ساح عاج در حالی برگزار می شود که ناظران سیاسی منطقه اعلام کرده اند، اکثریت رای دهندگان این کشور با کلیت طرح پیشنهادی دولت در خصوص اصلاحات مطرح شده در این قانون موافق هستند.
'آلاسان اوتارا' رئیس جمهوری ساحل عاج پیشتر بر حضور همه واجدین شرایط در پای صندوق های رای گیری قانون اساسی جدید تاکید کرده بود.
بر اساس گزارش تارنمای خبری آفریکا نیوز، اوتارا که با احراز 84 درصد آرا رای دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری سال 2015 برای یک دوره پنج ساله دیگر به عنوان رییس جمهوری ساحل عاج انتخاب شد، افزود: همه مردم باید در این همه پرسی که به منزله سرنوشت کشور است، شرکت فعال داشته باشند.
اوتارا تصریح کرد: این همه پرسی، تضمین کننده صلح و آینده روشن ساحل عاج است که به دستان ملت ساخته خواهد شد.
در همین خصوص، 'بامبا موریفیره' سخنگوی ائتلاف احزاب مخالف ساحل عاج، پیشتر ضمن مخالفت با برگزاری همه پرسی قانون اساسی جدید در این کشور، مشورت نکردن دولت با مخالفان را علت اصلی اعتراض ها اعلام کرده بود.
سخنگوی ائتلاف احزاب مخالف ساحل عاج تصریح کرد: با تصویب این قانون اساسی، دمکراسی در ساحل عاج خدشه دار خواهد شد.
موریفیره از جامعه مدنی کشورش خواست، زیر بار قانون اساسی جدید دولت نروند و به جمع مخالفان بپیوندند.
بر اساس این گزارش، انتصاب پست جدید 'معاون اول رئیس جمهوری' و حذف بند 'بومی بودن پدر و مادر نامزدهای ریاست جمهوری' از اصلاحات جدید قانون اساسی ساحل عاج است.
با برگزاری همه پرسی و تدوین قانون اساسی جدید در ساحل عاج، در کنار سایر اقدامات، ماده جنجالی مربوط به ملیت افراد در این کشور حذف و به پایان دادن جنگ داخلی در ساحل عاج کمک خواهد شد.
آلاسان واتارا رئیس جمهوری ساحل عاج در طول مبارزات انتخاب مجدد سال گذشته وعده داده بود، این ماده (ملیت) را که می گوید والدین نامزدهای ریاست جمهوری باید بومی و زاده ساحل عاج باشند و تابعیت کشور دیگری را نداشته باشند، حذف خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، ساحل عاج در سال 2011 از یک دهه اغتشاشات سیاسی رهایی یافت.
در آن زمان، جنگ داخلی کوتاه مدتی در ساحل عاج به دلیل خودداری 'لوران باگبو' رییس جمهوری پیشین این کشور از به رسمیت شناختن پیروزی اوتارا در انتخابات سال 2010 روی داد.
ساحل عاج کشوری در غرب آفریقا است و شهر 'یاموسوکرو' پایتخت سیاسی آن و شهر بندری 'آبیجان' پایتخت اقتصادی و بزرگترین شهر این کشور محسوب می شود.
زبان رسمی مردم ساحل عاج فرانسه است و اسلام، مسیحیت و مذاهب بومی از جمله ادیان اصلی در این کشور به شمار می رود.