سرویس بین الملل- پا روی لاله نگذارید. لاله ها یادآور خون شهدای اسلام هستند. خون های پاک شهیدانی که در سرزمین های اسلامی با تیغ صهیونیست ها، تکفیری ها و وهابیون بر زمین ریخته می شود.
به گزارش سرویس بین الملل مرور نیوز، دکتر فتحی شقاقی بنیانگذار جنبش جهاد اسلامی و اسوه مقاومت در میان جوانان فلسطینی در هشتم آبان سال 1374 توسط جاسوسان موساد و با فرمان سران صهیونیستی به شهادت رسید.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوث در ضمیمه هفتگی هشتم ژوئن سال 2007 بخشی از کتاب «نقطه بدون بازگشت» تالیف رونین پراگمان روزنامه نگار صهیونیست را منتشر کرد که به تشریح روایت موساد از جزئیات ترور شهید شقاقی در اکتبر سال 1995 و در جزیره مالت ایتالیا پرداخته بود. شقاقی در آزمان در حال بازگشت از کنفرانسی در لیبی بود که ترور شد.
در این کتاب آمده بود که اسحاق رابین نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در ژانویه آن سال دستور ترور شهید شقاقی به خاطر اجرای عملیات بیت لید توسط جنبش جهاد اسلامی را که منجر به کشته شدن 22 صهیونیست و زخمی شدن 108 نفر دیگر شد، صادر کرد.
پس از صدور این دستور از سوی رابین، موساد آمادگی های لازم برای ترور شهید شقاقی توسط یگان موسوم به «گروه قیساریه» را اتخاذ کرد. شقاقی قبل از اجرای عملیات بیت لید، از چندین سال پیش تحت تعقیب و کنترل رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود و از همین رو، موساد توانست محل حضور وی (در دمشق) را به راحتی شناسایی کند، اما «اوری ساگی» رئیس وقت دایره اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی نسبت به تبعات این عملیات هشدار داد و اعلام کرد که این عملیات می تواند خشم گسترده افکار عمومی جامعه سوریه را به دنبال داشته باشد.
رابین توصیه های ساگی را قبول کرد و به موساد دستور داد که نقشه دیگری را برای ترور شقاقی در جایی غیر از دمشق طراحی کند. موساد در این زمینه با مشکل مواجه شده بود، اما با این وجود طبق دستور رابین پیش رفت.
شقاقی می دانست که تحت تعقیب قرار دارد و از همین رو، خیلی کم از دمشق خارج می شد. مسئولان موساد اعلام کرده اند که شقاقی در آن زمان تنها با پروازهای مستقیم به ایران سفر می کرد، اما موساد با وجود سختی های کار، نقشه جایگزینی را برای ترور وی طراحی کرد و درصدد اجرای آن برآمد.
بر اساس روایت موساد، شقاقی در اوایل ماه اکتبر سال 1995 دعوتنامه ای را برای مشارکت در همایش روسای سازمان های چریکی در لیبی دریافت کرد و موساد می دانست که سعید موسی مراره ملقب به «ابو موسی» از رهبران فتح هم در این همایش شرکت خواهد کرد.
یکی از اعضای موساد که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد که ابو موسی از مخالفان شقاقی بود و در صورتی که او در همایش شرکت می کرد، شقاقی هم در آن مشارکت می نمود. کارشناسان موساد خواستار آماده باش این سازمان شدند.
مسیر سفر دبیر کل جهاد اسلامی به لیبی برای موساد شناخته شده بود و وی قبلا هم از این مسیر سفر کرده بود و طبق برنامه باید از جزیره مالت عبور می کرد. عناصر تیم قیساریه دو نقشه برای این منظور آماده کردند: یکی ربودن شقاقی در جریان سفر از جزیره مالت به لیبی که مورد مخالفت اسحاق رابین قرار گرفت و وی به خاطر ابعاد بین المللی این نقشه، از اجرای آن می ترسید. اما نقشه دوم ترور شقاقی در جریان حضورش در جزیره مالت بود.
عناصر موساد به جزیره مالت سفر کردند و در فرودگاه منتظر شقاقی ماندند، اما او نه در پرواز اول، نه دوم و نه سوم، نبود. ماموران موساد داشتند امید خود را به حضور شقاقی در این جزیره از دست می دادند، اما ناگهان صدای یکی از عناصر این سازمان را شنیدند که از طریق سیستم های ارتباطی می گفت:یک لحظه، یک لحظه، آنجا یکی تنها در گوشه ای نشسته است. عنصر موساد به آنجا نزدیک شد و بار دیگر در سیستم ارتباطی گفت: فکر کنم خودش است. برای رد گم کنی از کلاه گیس استفاده کرده است.
شقاقی یک ساعت در جزیره مالت منتظر ماند و سپس به سمت محل برگزاری همایش در لیبی حرکت کرد، اما نمی دانست که تحت کنترل قرار دارد. موساد می گوید که شقاقی در لیبی با ابو موسی و طلال ناجی از رهبران جبهه خلق برای آزادی فلسطین ـ فرماندهی کل که رهبری آنرا احمد جبریل بر عهده داشت، دیدار کرد.
دبیر کل جهاد اسلامی در تاریخ 26 اکتبر به مالت بازگشت و موساد می دانست که او از گذرنامه لیبیایی استفاده می کند و اسم مستعارش ابراهیم شاویش است و از همین رو، شناسایی محل حضور وی در جزیره مالت بر اساس نامش که در گذرنامه وارد شده بود، کار سختی نبود.
شقاقی صبح همان روز وارد مالت شد و اتاقی برای خود در هتلی در شهر سلیمه اجاره کرد که شماره اش 616 بود. راس ساعت 11 و نیم، شقاقی از هتل خارج شد تا مقداری وسایل بخرد. وی وارد فروشگاه مارکس اند سبنسر شد و لباس خرید و سپس راهی فروشگاه دیگری شد و از آنجا هم 3 تا پیراهن خرید.
بر اساس روایت موساد، شقاقی همچنان در جزیره مالت پیاده روی می کرد و متوجه موتورسیکلت یاماهایی که کاملا با احتیاط در طول مسیر تعقیبش می کرد، نبود.
راننده موتورسیکلت آرام آرام نزدیک شقاقی شد و قدم به قدم با او حرکت می کرد. سرنشین دیگر موتور که پشت راننده آن نشسته بود، یک کلت مجهز به سیستم صدا خفه کن را از جیبش خارج کرد و به سمت شقاقی تیراندازی کرد. او سه تیر به سمت سر شقاقی شلیک کرد تا مطمئن شود که از این عملیات جان سالم به در نخواهد برد.
این کلتی که عنصر موساد از آن استفاده کرد مجهز به جعبه ای برای جمع کردن پوکه های خالی گلوله های شلیک شده بود تا هیچ اثری در محل جرم بر جای نماند و این سازمان از تحقیقات و شبهات بعدی درباره دست داشتن رژیم صهیونیستی در این عملیات در امان بماند.
موساد همچنین فاش کرد که این موتورسیکلت یک شب قبل از اجرای عملیات ترور شهید شقاقی به سرقت رفته بود و عناصر موساد به شیوه ای محرمانه از جزیره مالت خارج شدند.
اعضای تیم قیساریه همان افرادی بودند که در طرح ترور خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در اردن هم دست داشتند، اما این تیم عملیاتی بعدا منحل شد.
موساد عملیات ترور شهید شقاقی را یکی از موفقیت آمیزترین عملیات های خود می داند، اما این عملیات باعث شد که رژیم صهیونیستی پس از دریافت هشدارهایی مبنی بر اجرای عملیات های انفجار به حالت آماده باش درآمد.
شقاقی و انقلاب اسلامی ایران
ایشان جزء کسان نادری بودند و یا اولین کسانی بودند که دروازه ارتباط و علاقه بسیاری از مسلمانان به جمهوری اسلامی را گشودند و غیر از مساله فلسطین و حرکتی که در فلسطین آغاز کرد و در آنجا به معرفی امام و به انتقال روحیات انقلابی ملت مسلمان ایران به مردم فلسطین پرداخت، رسالت ارتباط دیگر گروههای مسلمان در کشورهای دیگر با جمهوری اسلامی را ، هم ایشان بر عهده گرفت و بسیار تلاش کرد تا گروه های مسلمان دیگر را به جمهوری اسلامی نزدیک کند.
رسالت دیگر ایشان در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بود که بسیاری از بوقهای تبلیغاتی دشمنان ما آمریکا، صهیونیزم و کشورهای غربی که در حمایت از صدام برخاسته بودند تمام امکانات خودشان را بکار گرفته بودند تا کشورها و مردم مسلمان عرب را از جمهوری اسلامی دور نگهدارند و چنین قلمداد کنند که جمهوری اسلامی به اصطلاح منافع امت عرب را به خطر انداخته است ایشان در زدودن این طرز تفکر از جامعه عرب نسبت به جمهوری اسلامی نقش بسیار اساسی داشت.
با شخصیت های مختلف ملاقات و آنها را توجیه می کرد و مواضع صحیح جمهوری اسلامی را به آنها منتقل می کرد.