امریکا قصد دارد قطعنامه پیشنهادی کویت که در خصوص محافظت کویت از مردم فلسطین مقابل جنایات صهیونیست است، وتو کند
به گزارش مرور نیوز، به نقل از خبرگزاری فرانسه امریکا قصد دارد قطعنامه پیشنهادی کویت را وتو کند. در این خصوص برخ منابع خبری اعلام کرده اند رای کیری در خصوص این قطعنامه به تعویق افتاده است
منابع خبری بامداد جمعه (11 خردادماه/1 آگوست) گزارش دادهاند رأیگیری در خصوص پیشنویس قطعنامه پیشنهادی کویت در شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار محافظت از مردم فلسطین در غزه است به تعویق افتاد.
خبرگزاری فرانسه پیشتر گزارش داده بود این رأیگیری پنجشنبهشب رأس ساعت 22:00 به وقت گرینویچ (برابر با ساعت 02:30 بامداد جمعه به وقت تهران) انجام خواهد شد. شبکه خبری الحدث گزارش داد این رأیگیری به فردا (روز جمعه یا بامداد شنبه به وقت تهران) موکول شده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از برخی دیپلماتهای آگاه گزارش داده آمریکا احتمالاً قطعنامه پیشنهادی کویت را وتو خواهد کرد. در همین حال، شبکه خبری العربیه مدعی شده آمریکا خواستار اصلاحاتی در این قطعنامه شده است.
ساعتی بعد «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیهای گفت که آمریکا پیشنویس پیشنهادی کویت را وتو میکند. شبکه خبری الجزیره گزارش داد واشنگتن پیشنویس جدیدی را بین اعضای شورای امنیت توزیع کرده که به شدیدترین لحن، شلیک راکت علیه اسرائیل را محکوم میکند.
در بیانیه هیلی آمده است: «ایالات متحده بدون تردید پیشنویس قطعنامه کویت را وتو خواهد کرد. این قطعنامه، رویکردی به شدت یکجانبه است که از لحاظ اخلاقی ورشکسته است و تنها به تضعیف تلاشها برای ایجاد صلح میان فلسطین و اسرائیلیها منجر خواهد شد.»
کویت پیشنویس این قطعنامه را دو هفته پیش ارائه داد. نسخه اولیه این قطعنامه خواستار تشکیل یک نهاد بینالمللی برای محافظت از فلسطینیها در برابر جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه بود.
این قطعنامه در نسخه نهایی خواستار «در نظر گرفتن تدابیری برای ضمانت ایمنی شهروندان فلسطینی» شده و از «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد میخواهد گزارشی را درباره ایجاد یک «مکانیسم حفاظت بینالمللی» ارائه کند.
«نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد با بیان اظهاراتی تند در نشست بامداد روز گذشته در شورای امنیت، نشان داد که واشنگتن با طرحهای پیشنهادی برای محافظت از مردم فلسطین مخالفت خواهد کرد. دیپلماتها گفتهاند در صورت مخالفت آمریکا، فلسطینیها بایستی این رأیگیری را در مجمع عمومی سازمان ملل انجام دهند.
رأیگیری بر سر این قطعنامه در شرایطی انجام میشود که رژیم صهیونیستی در واکنش به پاسخهای راکتی جنبش مقاومت حماس چندین بار به نوار غزه حمله کرده است.
از زمان آغاز ناآرامیها در پایان ماه مارس در نوار غزه دستکم 122 فلسطینی توسط نیروهای رژیم صهیونیستی کشته شدهاند.