عراق یکی از منابع اصلی تامین نفت سنگین آمریکا پس از کانادا، مکزیک، کلمبیا و ونزوئلا شده است وم به تارگی این میزان صادرات افزایش یافته است.
به گزارش مرور نیوز، طبق جدیدترین آمار گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، تا پایان مه حدود ۳۵.۵ میلیون بشکه نفت سنگین بصره از سوی پالایشگاههای گلف کاست وارد شده که حدود یک میلیون بشکه در مقایسه با پنج ماه نخست سال 2017 رشد داشته اما بیش از دو برابر میزان واردات در مدت مشابه سال 2016 بوده است که طی مدت مذکور، حدود ۱۶.۶ میلیون بشکه نفت سنگین عراق وارد شد.
جدیدترین آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد عراق که مدتها نفت ترش سنگینتر خود را با گریدهای مدیوم مخلوط میکرد، در مارس 301 هزار و 600 بشکه در روز نفت سنگین را به منطقه گلف کاست آمریکا صادر کرد. این آمار بالاترین میزان صادرات نفت ترش سنگین عراق به گلف کاست از ژانویه سال 2017 به این طرف به شمار میرود.
آمریکا تا سپتامبر سال 2015 نفت سنگین عراق را به طور مرتب وارد نمیکرد اما عراق یکی از منابع اصلی تامین نفت سنگین آمریکا پس از کانادا، مکزیک، کلمبیا و ونزوئلا شده است.
کانادا همچنان بزرگترین منبع تامین نفت ترش سنگین است. آمریکا ۲.۴۲ میلیون بشکه در روز نفت ترش سنگین کانادا را در مارس وارد کرد که بیش از مجموع وارداتش از کشورهای دیگر بود. اما اختلاف واردات نفت سنگین بین عراق و کشورهای آمریکای لاتین امسال کمتر شده است و گرید "بصره هوی" درصد رو به رشدی از واردات گلف کاست را به خود اختصاص داده است.
حدود 15 درصد از کل نفت ترش سنگین که در مارس به گلف کاست آمریکا وارد شد، از سوی عراق بود که در مقایسه با حدود شش درصد در مارس سال 2017 افزایش داشت. در سه ماه نخست سال 2018 آمریکا به طور متوسط حدود 257 هزار و 400 بشکه در روز "بصره هوی" را وارد کرد که 13 درصد از کل واردات نفت سنگین منطقه گلف کاست بود.
بر اساس گزارش پلاتس، رشد صادرات نفت عراق به آمریکا تا حدودی به دلیل افت تولید و صادرات نفت ونزوئلا بوده است. واردات نفت ترش سنگین ونزوئلا از سوی پالایشگاههای گلف کاست از ابتدای امسال تاکنون به 249 هزار و 100 بشکه در روز بالغ شده که کمتر از حدود 529 هزار و 760 بشکه در روز در مدت مشابه سال 2017 و 658 هزار بشکه در روز در سال 2016 بوده است.
بنا بر نظرسنجی پلاتس، عراق که یکی از پایینترین نرخهای پایبندی به توافق کاهش تولید را در میان اعضای اوپک داشته است، تولید نفتش در ماه مه به ۴.۴۷ میلیون بشکه در روز رسید که 50 هزار بشکه در روز نسبت به آوریل افزایش داشت. تولید نفت عراق 120 هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه تولید تعیین شده برای این کشور مانده است.