به گزارش مرور نیوز، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان به همراه تمامی اعضای دولت این کشور، چهارشنبه آتی به بیتالمقدس میروند. هدف از این سفر مشورت میان برلین و تلآویو درباره مسائل مختلف اعلام شده است.
بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، «مارتینا فیتس» معاون سخنگوی دولت آلمان در این مورد گفت که تمامی وزارتخانهها در رایزنیهای روز پنجشنبه نمایندهای خواهند داشت. سیاست داخلی و خارجی و مسایل منطقه، مسایلی است که در دستور کار دو طرف قرار دارد. همچنین قرار است دانشگاه «حیفا» به مرکل دکترای افتخاری اعطا کند. این دانشگاه فعالیتهای مرکل در سمت رئیس دولت را «در راستای برابری، آزادی و حقوقبشر» قابل تقدیر تشخیص داده است.
سفر پیشین مرکل به فلسطین اشغالی به سال ۲۰۱۴ بازمیگردد. او در آن سفر هم که همزمان با مذاکرات هستهای با ایران صورت گرفت، تمام وزرایش را با خود به همراه برده بود.
به نوشته رسانههای آلمانی، یکی از موارد مهمی که برلین و تلآویو در مورد آن اختلاف دارند، توافق هستهای با ایران (برجام) و خروج یکجانبه آمریکا از این توافق با حمایت رژیم صهیونیستی است. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم مرکل را متهم کرده که رویکردی توام با ملایمت در برابر ایران در پیش گرفته است. وی در جریان سفری که ماه ژوئن به آلمان داشت هم به این موضوع اشاره کرد و گفت: «ایران میخواهد ما را نابود کند.»
نتانیاهو که بارها ایران را به تلاش برای ساخت تسلیحات اتمی متهم کرده، هفته گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم بار دیگر این اتهام را تکرار کرد و مدعی شد که اروپا در تلاش برای جلب رضایت ایران است. این در حالی است که آلمان و دیگر کشورهای اروپایی طرف برجام میگویند میخواهند که این توافق را همچنان حفظ کنند.
دولت آلمان که همچنان حامی «راهکار دو دولتی» است، به صراحت اعلام کرده که از تصمیم آمریکا برای انتقال سفارت از تلآویو به قدس اشغالی پیروی نمیکند.
این هفتمین بار است که دو طرف از سال ۲۰۰۸ دیدار مشاورهای دارند. این گفتوگوها از ابتدای سال ۲۰۱۷ یعنی زمانی که مرکل نارضایتی خود را از سیاست شهرسازی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای متعلق به فلسطینیان اعلام کرد، متوقف شد.