مشاور امنیت ملی آمریکا گفت : شرکتها و افراد اروپایی همکار با ایران میتوانند تحت تعقیب قضایی قرار گیرند .
به گزارش مرور نیوز، جان بولتون با دفاع از تصمیم این کشور برای قرار دادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی آمریکا ، شرکتها و افراد اروپایی همکار با ایران را به پیگرد قضایی تهدید کرد.
بولتون در مورد اظهارات جیمز استاوریدس ژنرال بازنشسته آمریکایی که سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران را یکی از خطرناکترین افراد در جهان توصیف کرده، گفت: فکر میکنم ارزیابی دریاسالار استاوریدس کاملا درست باشد. این افراد را دست کم نگیرید. سپاه پاسداران را دست کم نگیرید. به خصوص، نیروی قدس را که سردار سلیمانی فرمانده آن است و در سرتاسر عراق و سوریه ویرانی به بار آورده را دست کم نگیرید.
وی سپس تصمیم آمریکا در مورد سپاه را کاملا درست توصیف کرد و سپس به تهدید همکاران اقتصادی ایران پرداخت: «این تصمیم، تجارت با سپاه یا هر کدام از بخشهای آن را قابل مجازات با حبس ۲۰ ساله میکند و در زمینه امکان ورود افراد مرتبط با سپاه و وابستگان به آن به ایالات متحده هم آثار عظیمی خواهد داشت... این پیامی واقعی در خاورمیانه است. این پیامی به متحدان ما در اروپاست. و هر کسی که بخواهد با سپاه تجارت کند، باید به ۲۰ سال حبس فکر کند.»
پیش از این هم گزارش شده بود که هدف اصلی آمریکا از این تصمیم تازه علیه ایران، تشدید فشار اقتصادی و هراساندن طرفهای خارجی از همکاری اقتصادی با ایران است. بولتون در اظهاراتی که تایید این گمانه است، گفت: «آثار این قرارگیری نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی بسیار عظیم خواهد بود. فکر میکنیم که این اقدام همراه با تحریمهایی که رئیسجمهور [دونالد] ترامپ پس از خروج از توافق هستهای تأسفآور با ایران در ماه می پارسال اعمال کرد، به فشار حداکثری که تلاش میکنیم به رژیم تهران اعمال کنیم تا رفتارش را تغییر دهد، کمک میکند.»
وی، جان کری را به تلاش برای ترغیب ایران به ماندن در توافق هستهای به امید شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ متهم کرد و گفت: «کسانی مانند جان کری وزیر خارجه پیشین و دیگران دارند به رژیم ایران میگویند کاری که باید انجام دهد این است که تا سال ۲۰۲۰ منتظر بمانند، چون دونالد ترامپ شکست میخورد. این چیزی است که جان کری دارد میگوید. این چیزی است که او به اروپاییها میگوید. این چیزی است که او دارد به ایرانیها میگوید.»
بولتون با اشاره به وعده نامزدهای دموکرات برای بازگشت به توافق هستهای ، حساب کردن روی این وعده و پیروزی دموکراتها در انتخابات را، «قماری شکستخورده» توصیف کرد.