خورخه آرئاسا اظهار داشت: ما نیاز به تعمیر و نگهداری تسلیحات و ادوات جنگی و تبادل اطلاعات نظامی و فنی داریم و این همکاری ها با روسیه از سال 2001 جریان دارد.
به گزارش مرور نیوز، وزیر خارجه ونزوئلا بر ادامه همکاری های کشورش با روسیه در عرصه های نظامی و تبادل اطلاعات تجسسی تاکید کرد. تهران و کاراکاس مصمم به گسترش همکاری ها در عرصه های مختلف ازجمله در حوزه فنی و نظامی هستند.
وی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک کمیسیون دوجانبه ایران و ونزوئلا برای امضا توافقنامه های جدید برگزار می شود.
وزیر امور خارجه ونزوئلا، روز گذشته نیز در جمع خبرنگاران در مسکو، آمریکا را از اقدامات خصمانه علیه کشورش به منظور آغازگفت وگوهای سیاسی برحذر داشت.
وی گفت: آمریکا خود را در بن بست قرار داده است و اقداماتی می کند که از آغاز محکوم به شکست است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ونزوئلا ادامه داد: این اقدامات شامل تلاش برای انتصاب رئیس جمهور جعلی در کشور دیگر و تلاش برای برپایی کودتا در ونزوئلا و فشار بر ارتش این کشور می شود.
وزیر خارجه ونزوئلا گفت: تنها راه ممکن برای حل مسائل در جهان امروز گفت وگو است و تهدید به بکارگیری نیروی نظامی راه حل محسوب نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: ما امیدواریم که سیاست خارجی آمریکا تغییر مسیر دهد و این فقط مربوط به ونزوئلا نمی شود و دیگر کشورها که مورد حمله و تجاوز قرار می گیرند را نیز شامل می شود.
وی ادامه داد: ما برای هر سناریویی آمادگی داریم اما در وهله نخست بر دیپلماسی تکیه می کنیم.
آرئاسا با بیان اینکه ما خواهان صلح هستیم، اظهار کرد: با همه می خواهیم درباره صلح گفت وگو کنیم اما اگر آمریکا مسیر نظامی را انتخاب کند ما نیروهای مسلح و سازمان پلیس مردمی داریم و ملت ما هم در برابر حملات خواهد ایستاد.
وی ادامه داد: ما نه فقط برای مقاومت مسلحانه و مبارزه آمادگی داریم بلکه آماده ایم تا پیروز شویم و هر ارتش قدرتمندی را هر قدر هم که توانایی داشته باشد شکست دهیم.
وی خاطرنشان کرد: واشنگتن به تلاش های دیپلماتیک تمایلی ندارد و در اقدامات آمریکا در عراق و سایر کشورها شاهد بودیم که چگونه این کشور (آمریکا) به بکارگیری یکجانبه از زور در اوضاعی که هیچ نیازی به آن وجود ندارد، متوسل می شود.
آرئاسا گفت: اقدام نظامی آمریکا در هر یک از کشورهای آمریکای لاتین دیوانگی است و به نظر می رسد که مقام های کاخ سفید دچار جنون شده اند.
وی ابراز امیدواری کرد که تهدید به تهاجم به ونزوئلا تحقق نیابد و در حد حرف و سخن باقی بماند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت که تلاش برای برکناری نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا از مقام خود طرحی است که سازمان سیا تهیه کرده است.
آرئاسا افزود: سیا این طرح را با همراهی مخالفان دولت ونزوئلا تنظیم کرده است.
آرئاسا گفت که دولت ونزوئلا از مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا درخواست کرده است وارد گفت وگو شود.
وی افزود: نباید با تکیه بر زور سخن گفت و نیازی به کودتا وجود ندارد ما دارای مراجع دمکراتیک هستیم و زمان برای تلاش های دیپلماتیک فرا رسیده است.
وزیر خارجه ونزوئلا تصریح کرد: دولت آمریکا باید به مخالفان دولت ونزوئلا اجازه بدهد با دولت قانونی در کاراکاس وارد مذاکره شوند.
گفتنی است، وزیر امور خارجه ونزوئلا درحالی برای دیدار با همتای روس خود به مسکو سفر کرده است که سرگئی لاوروف و مایک پمپئو قرار است بزودی با یکدیگر در خصوص بحران در ونزوئلا در فنلاند به گفت وگو بنشینند.
بحران در ونزوئلا از سوم بهمن ماه پارسال تشدید شد چرا که خوان گوایدو در خیابان های کاراکاس خود را رئیس جمهور خواند و دولت آمریکا نیز در کمتر از نیم ساعت او را به عنوان رئیس جمهور خودخوانده به رسمیت شناخت و خواستار سرنگونی مادورو شد.
نیکولاس مادورو رئیس جمهور قانونی ونزوئلا که تا امروز به دلیل حمایت ارتش و مردم طرفدار خود بر سر قدرت باقی مانده است همواره اعلام کرده که از استقلال کشورش در مقابل دخالت های آمریکا برخلاف منشور سازمان ملل متحد دفاع خواهد کرد.
در تازه ترین رویارویی ها در ونزوئلا، سه شنبه گذشته خوائن گوایدو با حضور در یک پادگان نظامی از نظامیان طرفدار مادورو خواست به او بپیوندند و از طرفدارانش نیز خواست علیه دولت مادورو دست به شورش بزنند.
کودتای گوایدو باعث شد که خیابان های کاراکاس و چند شهر دیگر ونزوئلا در چند روز گذشته به صحنه درگیری های شدید تبدیل شود.
نیکلاس مادورو رئیس جمهور قانونی ونزوئلا نیز پس از یک روز اعلام کرد که کودتای گوایدو شکست خورده است و ارتش همچنان از او حمایت می کند.
وضعیت در ونزوئلا از آن جهت با آینده ای مبهم مواجه شده است که هر دو طرف ماجرا طرفداران قابل توجه ای دارند و هر از چند گاهی طرفداران خود را به خیابان ها دعوت می کنند و به قدرت نمایی می پردازند.
ادامه این روند باعث شده است که پای قدرت های جهانی به اختلافات داخلی در ونزوئلا کشیده شود ضمن اینکه کشورهای همسایه ونزوئلا نیز دیدگاه های متفاوتی دارند.
روسیه، ایران، چین، کوبا، ترکیه و دیگر کشورها معتقدند که آمریکا با مداخله در امور داخلی ونزوئلا عملا منشور سازمان ملل متحد مبنی بر عدم دخالت در امور داخلی کشورها را زیر پا می گذارد و بر خلاف قوانین بین المللی به دنبال حمله نظامی به این کشور است.
در طرف مقابل آمریکا قرار دارد که از کودتای مخالفان علیه دولت قانونی در کاراکاس حمایت می کند و خواستار کنار رفتن نیکلاس مادورو از قدرت است.