سرویس بین الملل- وزیرامور خارجه ترکیه به سخنان مارتین شولز رئیس پارلمان اروپا که گفته است در صورت بازگشت مجازات اعدام، ترکیه با تحریم اقتصادی روبرو خواهد شد، با متهم کردن او به دو رویی گفت: هر کاری از دستش می آید انجام دهد.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل مرور نیوز به نقل از آناتولی، مولود چاووش اوغلو گفت: اظهارات شولز برای ترکیه اهمیت چندانی ندارد، او اگر قدرت دارد، به فعالیت های پ ک ک در پارلمان اروپا خاتمه دهد، او یا از آنها حمایت می کند و یا قدرت ممانعت از فعالیت پ ک ک در پارلمان اروپا را ندارد.
چاووش اوغلو لحن سخن رئیس پارلمان اروپا را تهدید آمیز تلقی کرد و گفت: دولت آنکارا در اتخاذ هر تصمیمی به مردم ترکیه اتکا دارد و تهدیدهای او تاثیری در ما ندارد.
تنش در روابط ترکیه و اتحادیه اروپا در دوره اخیر به ویژه به دنبال دستگیری و بازداشت نمایندگان حزب دمکراتیک خلق ها رو به افزایش گذاشته است.
رجب طیب اردوغان هفته گذشته در بیستمین مجمع بین المللی کار به میزبانی انجمن کارآفرینان مستقل ترکیه موسوم به موسیعاد در استانبول به اظهارات ژان اسسلبورن وزیر خارجه لوکزامبورگ که عملکرد دولت آنکارا پس از کودتای نافرجام 25 تیر گذشته را به روش نازی ها تشبیه کرده است، بشدت اعتراض کرد و گفت: نازی شما هستید؛ ذهنیت نازی در شرق نیست در غرب ظهور کرد و به فلاکت انجامید؛ کشتار جمعی انسانها، ذهنیت شرقی نیست؛ غربی است.
او گفت: بدون شرم و ناراحتی می گویند باید در مذاکرات عضویت با ترکیه تجدید نظر شود؛ من به آنها می گویم خیلی دیر مانده اید. هرچه زودتر تصمیم بگیرید.
رئیس جمهوری ترکیه گفت: از یک طرف پ.ک.ک را سازمان تروریستی می شناسند و از طرفی هم درهای پارلمان اروپا را به روی سرکرده های پ.ک.ک باز می کنند. این دورویی است؛ اروپا هرچه می خواهد بگوید؛ ترکیه مقتدرانه با تروریسم مبارزه خواهد کرد.
ترکیه از سال 2005 میلادی مذاکرات عضویت با اروپا را آغاز کرده اما تاکنون پیشرفت ملموسی در این فرایند حاصل نشده و حتی در دوره اخیر به طور کم سابقه ای نیز شاهد واگرایی در روابط آنکارا با اتحادیه اروپا هستیم.
کارشناسان روابط بین المللی با اشاره به حلقه های ارتباطی بین ترکیه و اتحادیه اروپا و روابط اقتصادی چندبعدی، معتقدند که دو طرف در شرایطی نیستند که تنش های سیاسی را به زمین اقتصادی و تجاری کشانده و منافع متقابل را به خطر بیندازند. ترکیه در اتحادیه گمرکی اروپا قرار دارد و اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری این کشور است. ترکیه نزدیک به 50 درصد بازرگانی خارجی خود را با کشورهای اروپایی انجام می دهد که این رقم بالغ بر 150 میلیارد دلار در سال می شود.