آنکارا آمادگی رویارویی با موج پناهجویان موصل را دارد

ابراهیم کالین سخنگوی نهاد ریاست جمهوری ترکیه در خصوص آخرین تحولات موصل در شمال عراق و عملیات آزاد سازی آن از سوی نیروهای مشترک عراقی گفت: نهادهای ترکیه ای آمادگی کامل دارند تا از موج پناهندگان و آوارگان موصل استقبال کنند.

به گزارش مرور نیوز، کالین که در کنفرانس مطبوعاتی در استانبول سخن می گفت، با اشاره به این که ترکیه در صف اول جامعه جهانی در مبارزه با تروریسم و ائتلاف بین المللی ضد داعش قرار دارد، تاکید کرد: اداره حوادث غیر مترقبه (آفاد) و هلال احمر ترکیه و دیگر موسسات این کشور آمادگی کامل دارند تا از موج پناهجویان احتمالی موصل استقبال کنند.

وی همچنین درباره منطقه سنجار در غرب موصل گفت: ترکیه هرگز اجازه نخواهد داد که شهرستان سنجار به قندیل دوم تبدیل شود.

قندیل سلسله کوه های مناطق کردنشین شمال عراق است که ترکیه مدعی است، مرکز اصلی استقرار گروه پ ک. ک است.

کالین در ادامه تاکید کرد که ترکیه درصورتی که منطقه سنجار به محل استقرار پ . ک. ک تبدیل شود، تصمیم های لازم را خواهد گرفت.

وی که در سالن همایش ها و کنفرانس استانبول سخن می گفت، افزود: گروه تروریستی پ.ک. ک به بهانه دفاع از ایزدی ها و به بهانه این که داعش از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می کند، وارد سنجار می شوند.

کالین درباره عملیات موسوم به سپر فرات که از سوم شهریور ماه در شمال سوریه در جریان است، گفت: عملیات طبق برنامه و تا تحقق همه اهداف همچنان ادامه دارد.

این مقام ترکیه ای تاکید کرد که ارتش آزاد سوریه به فاصله دو – سه کیلومتری و ورودی شهر «الباب» (در شمال حلب) رسیده اند و عملیات دشوار پاکسازی اطراف این شهر و امنیت آن همچنان ادامه دارد.

کالین تاکید کرد که هدف اصلی ما آن است که زمانی که (درچارچوب عملیات سپر فرات) به نقطه مشخصی رسیدیم، این منطقه از طرف ترکیه کاملا امن باشد.

ترکیه که گروه پ. ک. ک را به عنوان یک گروه تروریستی می خواند، معتقد است که این گروه سلسه جبال قندیل در شمال عراق را به عنوان مرکز اصلی استقرار خود انتخاب کرده و در بیش از 515 روستای کردنشین در شمال عراق حضور دارند.

ترکیه از سوم شهریور 95 (24 آگوست) گذشته عملیاتی را تحت عنوان سپر فرات در شمال سوریه شروع کرده و به گفته ارتش این کشور تا کنون بیش از یک هزار و 600 کیلومتر در منطقه از عناصر تروریستی داعش و سایر گروه های تروریستی پاکسازی شده است. ترکیه بر آن است تا منطقه ای امن به وسعت پنج هزار کیلومتر مربع در شمال سوریه به عرض نزدیک به 100 کیلومتر و عمق 50 کیلومتر ایجاد کند.

آنکارا با ادعای اینکه وجود عناصر تروریستی داعش و گروه های PYD/YPG تهدیدی علیه امنیت ملی و مرزهای بین المللی این کشور است، تاکید دارد این منطقه را از عناصر تروریستی پاکسازی و منطقه ای امن برای اسکان آوارگان سوری ایجاد خواهد کرد.

از نظر ترکیه، PYD/YPG شاخه ای از حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) است و این کشور بیم آن دارد که این گروهها منطقه خودمختاری را در شمال سوریه تشکیل داده تمامیت ارضی و امنیت ملی این کشور را به مخاطره بیندازند.