امروزه با توجه به اینکه مردم بسیاری از گفتگوهای خود را بر بستر وب و از طریق شبکه‌های اجتماعی خود انجام می‌دهند، پایش شبکه‌های اجتماعی به مهم‌ترین تاکتیک بازاریابان تبدیل شده است.

به گزارش مرور نیوز، تصور کنید که یک کافی‌شاپ دارید. یک روز در حالی‌که مشغول تهیه قهوه هستید، صحبت‌های دو مشتری را درباره‌ی غذاهای خودتان، می‌شنوید.

یکی می گوید: "من کیک‌های اینجا رو خیلی دوست دارم، مخصوصا کیک هویجش رو."

دیگری پاسخ می‌دهد: "آره، کیک هویجش عالیه؛ اما کلوچه‌هاش چنگی به دل نمی‌زنه. خیلی طرد و خشکه."

تعجب می‌کنید. با خودتان می‌گویید: "آیا همه همین نظر رو در مورد کلوچه‌ها دارند؟" و شروع می‌کنید از اطرافیان سؤال پرسیدن و نظرات دیگری راجع‌به کافی‌شاپتان می‌شنوید و شروع می‌کنید براساس آنچه می‌شنوید، تغییراتی ایجاد می‌کنید که مشتریان دوست دارند.

و جواب می‌دهد! آدم‌های زیادی برای خریدن کلوچه‌های جدید، وارد کافی‌شاپ می‌شوند. روشی که شما استفاده کردید به Social listening معروف است و بسیاری از کسب‌وکارهای بزرگ دنیا از آن استفاده می‌کنند تا بتوانند ارتباط نزدیک‌تر و عمیق‌تری با مشتریان برقرار کنند و آنچه مشتریان دوست دارند را به آن‌ها بدهند.

امروزه با توجه به اینکه مردم بسیاری از گفتگوهای خود را بر بستر وب و از طریق شبکه‌های اجتماعی خود انجام می‌دهند، پایش شبکه‌های اجتماعی به مهم‌ترین تاکتیک بازاریابان تبدیل شده است.

پایش شبکه‌ های اجتماعی چیست؟

از قدیم گفته‌اند: «قبل از صحبت کردن، گوش بده.» اگر به چیزی که طرف روبه‌رو می‌گوید گوش ندهیم، چگونه می‌توانیم به او نزدیک شویم و با او ارتباطی موثر و سازنده برقرار کنیم؟ در کسب‌وکار و در ارتباط با مشتریان هم همین‌طور است. بدون شنیدن نظر مخاطبان، نمی‌توانیم با آن‌ها ارتباط برقرار کنیم، به آن‌ها کمک کنیم و بر تصمیمات آن‌ها تاثیر بگذاریم.

خیلی وقت‌ها، ما حدس می‌زنیم، گوش نمی‌دهیم. در این مواقع ما در حال انجام یک‌سری تاکتیک هستیم نه اقدامات مهم و استراتژیک.

«پایش شبکه‌های اجتماعی»، یعنی در شبکه‌های اجتماعی، نام برند، نام محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهید و به‌طورکلی، کلمات‌کلیدی مربوط به کسب‌و‌کارتان را پایش کنید و با تجزیه‌وتحلیل آن، بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایید. پایش شبکه‌های اجتماعی به شما کمک می‌کند تا درک کنید که کاربران در کدام شبکه‌اجتماعی و به‌چه‌دلیل، درباره‌ی شما یا محصولتان صحبت کرده‌اند، نظر آن‌ها درباره‌ی شما چیست و چه توقعی از شما دارند. این اطلاعات در تدوین کمپین‌های بازاریابی و تدوین استراتژی محتوا موثر است و فرایند ارتباط با مخاطب را بهبود می‌بخشد.

بنابراین پایش شبکه‌های اجتماعی، از دو مرحله تشکیل می‌شود:

مرحله 1: پایش برند، محصولات و خدمات، رقبا و کلمات‌کلیدی مرتبط با کسب‌وکارتان.

مرحله 2: تجزیه‌وتحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده و انجام کارهایی برمبنای این اطلاعات.

اطلاعاتی که از این تجزیه‌وتحلیل به‌دست‌می‌آورید را می‌توان به چهار دسته تقسیم کرد:

  1. سلامت برند: ارزیابی عمومی از برند یا محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهید.
  2. تدوین استراتژی بازاریابی: رصد کردن فرصت‌های موجود در بازار، یافتن سرنخ‌های فروش و گرفتن تصمیمات بهتر در بازاریابی.
  3. زیرنظر داشتن صنعت: تجزیه و تحلیل گفتگوها یا هشتگ‌های مربوط به صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید.
  4. عملکرد رقبا: تجزیه و تحلیل فعالیت‌های رقبا و استراتژی‌های آن‌ها.
  5. کمپین‌ها و رویدادها: بررسی کمپین‌های بازاریابی و نظرات کاربران در مورد رویدادی که برگزار کرده‌اید.

برای کسب اطلاع بیشتر درباره‌ی اینکه در پایش شبکه‌های اجتماعی چه کلمات‌کلیدی‌ای را لازم است بررسی کنید، اینجا کلیک کنید.

ابزارهای پایش شبکه‌های اجتماعی:

حجم بالا و سرعت انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی، پایش شبکه‌های اجتماعی را بدون ابزار غیرممکن می‌کند. این ابزار، هر خبر، پست‌ یا کامنتی که شامل کلمه‌ی‌کلیدی انتخابی شماست، را جمع‌آوری و برای شما دسته‌بندی می‌کند و به شما در تجزیه‌وتحلیل این اطلاعات کمک می‌کند. به‌این‌ترتیب، شما را از داشتن ابزارهای مختلف بی‌نیاز می‌کند و فرایند رصدکردن و تصمیم‌گرفتن براساس اطلاعات را آسان‌تر و سرعت کار را بسیار بالاتر می‌برد.

نیوزباکس یکی از بهترین ابزارهای ایرانی شنیدن و پایش شبکه‌های اجتماعی است که هم‌اکنون به بیش از 200 سازمان و برند معتبر ایرانی این خدمات را ارائه می‌دهد. شما این فرصت را دارید که از طریق کلیک بر لینک زیر، با ورود به نیوزباکس به‌مدت دوهفته به صورت رایگان، یک ابزار پایش شبکه‌های اجتماعی را تجربه کنید و از نتایج آن بهره‌مند شوید:

https://app.newsbx.com/#/register?trace_token=mojnews