متخصصان کشورمان درصدد طراحی و ساخت نمونه آزمایشگاهی مینی فلومتر الکترومغناطیسی مورد نیاز صنایع نفت و پتروشیمی هستند.
به گزارش مرور نیوز، مهندس غلامرضا فتحی، مدیرعامل شرکت مجری طرح در این باره گفت: این پروژه با هدف طراحی، ساخت و نمونهسازی یک فلومتر الکترومغناطیسی با محدوده دبی پایین (فلومترهای با سایز پایینتر از یک اینچ) انجام شده است.
وی افزود: از جمله مزیتهای رقابتی این طرح، صرفهجویی ارزی و خودکفایی در تولید این نوع از فلومترها است که با پشتیبانی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) محقق شده است.
فتحی اظهار کرد: فلومتر وسیلهای است که مقدار مواد عبوری را نسبت به زمان اعلام میکند؛ چراکه در بیشتر صنایع از جمله صنایع نفت و پتروشیمی، اطلاع از مقدار دقیق فلوی عبوری سیالی مانند گاز و یا نفت حیاتی است. همچنین اندازهگیری دقیق فلو به دلیل ملاحظات مالی در فروش و خرید حجم مشخصی از ماده و کالا مانند کنتور گاز خانگی و تبادلات نفتی اهمیتی ویژهای دارد.
وی افزود: در این زمینه فلومترهای الکترومغناطیسی به کمک اندازهگیری تغییرات شار مغناطیسی در اثر سرعت سیال جاری میتوانند مقدار فلو را با دقت قابل قبولی اندازهگیری کنند. در حقیقت با ایجاد شار مغناطیسی در سیال عبوری از فلومتر و سپس، اندازهگیری آن میتوان به یک فلومتر الکترومغناطیسی دست پیدا کرد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل مکانیزم فلومتر مغناطیسی، سیال عبوری باید تا اندازهای خواص الکتریکی و رسانایی داشته باشد و در غیر این صورت اندازهگیری با اخلال مواجه میشود و باید از فلومترهایی با مکانیزمهای دیگر نظیر فلومتر ورتکس یا فلومتر توربینی استفاده کرد. برای مثال، از فلومتر مغناطیسی برای اندازهگیری فلوی آب مقطر نمیتوان استفاده کرد.
فتحی در خصوص بازار مصرف این محصول در ایران گفت: آمار واردات این فلومترها در سال 1393 در حدود 2 میلیون دلار بوده است که این شرکت پتانسیل لازم برای کسب بخشی از سهم بازار را دارد.
وی تصریح کرد: پیشبینی میشود که قیمت تمام شده هر دستگاه پس از اتمام مراحل نمونهسازی و در مرحله تولید انبوه، بسته به مشخصات فنی انتخاب شده، کمتر از یک سوم قیمت نمونه مشابه وارداتی باشد که این مساله صرفهجویی ارزی بسیاری به همراه خواهد داشت.
مدیرعامل این شرکت در خصوص تجهیز آزمایشگاه همکار استاندارد این محصول اظهار کرد: با توجه به گستردگی تجهیزات (الکترونیکی، الکتریکی، مکانیکی و غیره) و لزوم وجود آزمایشگاههای مرجع جهت صحتسنجی و ارائه گواهی عملکرد تجهیزات فوق به تولیدکننده و واردکننده، با پشتیبانی صندوق حمایت از صنایع الکترونیک آزمایشگاه کالیبراسیون فلومتری این شرکت به عنوان همکار سازمان استاندارد تجهیز و به روزرسانی شده است.
وی با بیان اینکه شرکت ما از آذرماه 1393 و مطابق تائیدیه رسمی سازمان ملی استاندارد ایران جهت انجام برخی از کالیبراسیونهای فلومترهای مایعات و گازها مورد پذیرش قرار گرفته است، ادامه داد: این موضوع بخشی از بازار آزمایشگاه مورد نظر در این طرح را تامین میکند و با توجه به فعالیت شرکت در تعمیرات فلومتر و لزوم کالیبراسیون مجدد محصول پس از هر بار تعمیر، بنابراین از ظرفیت آزمایشگاه جهت کالیبراسیون فلومترهای تعمیر شده نیز استفاده خواهد شد.
بر اساس اعلام روابط عمومی صحا،فتحی در پایان تصریح کرد: هدف از ایجاد آزمایشگاههای مرجع صحتسنجی و آزمون عملکرد تجهیزات و اطمینان از عملکرد صحیح مطابق با استاندارد تجهیز در بازه تعیین شده است.