به منظور برطرف کردن لکه‌های نفتی و جلوگیری از انتشار آن بر روی سطوح آب، محققان کشور محصولات متنوعی را تولید کردند که با توجه به اثرات مؤثر زیست‌محیطی این محصولات معاونت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری اقدام به استانداردسازی جاذب‌های نفتی تولیدشده کرده است.

به گزارش مرور نیوز، آلودگی‌های به وجود آمده توسط  لکه‌های نفتی امروزه یکی از مشکلات زیست‌محیطی به شمار می‌آید و از سوی دیگر بهترین روش رفع ایجاد لکه‌های نفتی مسدود کردن و جلوگیری از انتشار بیشتر در اسرع وقت است.

بر این اساس، ستاد توسعه فناوری صنایع دانش‌بنیان دریایی علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری در راستای اجرای سیاست استفاده حداکثری از توان و منابع داخلی، در تامین هزینه‌های استانداردسازی تجهیزات دریایی ساخت داخل از صنایع داخلی مشارکت می‌کند.

به همین منظور ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی، از استانداردسازی تولید انواع «بوم»، «پد» و «بالشتک با الیاف ویژه» توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. این محصولات با محدود کردن گسترش لکه نفتی و جذب آن کمک شایانی در حفظ محیط زیست دریایی خواهند داشت.

«بوم جاذب» جهت محصور کردن لکه‌های نفتی و جذب نفت در اندازه‌های متفاوت، بالشتک‌های جذب کننده نفت در اندازه‌های متفاوت و پد و شیت‌های جذب کننده نفت در اندازه‌های متفاوت از انواع جاذب‌های نفتی استانداردشده هستند که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد.