از سوی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با هدف ارائه راهکاری برای «کاهش نفوذپذیری هوا در لایه داخلی تایر خودرو» اقدام به برگزاری سومین چالش نوآوری کرده است.
به گزارش مرور نیوز ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بنا به درخواست یکی از شرکتهای تولیدکننده تایر در کشور به دنبال راهکاری برای «کاهش نفوذپذیری هوا در لایه داخلی تایر خودرو» توسط شرکتهای خلاق و نوآور، پژوهشگران، مخترعان و فناوران، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاهها و پژوهشگاهها از داخل و خارج کشور است؛ از این رو این ستاد اقدام به برگزاری سومین چالش نوآوری کرده است.
چالشهای فناوری و نوآوری نانو، یکی از برنامههای مهم ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است که ابتدای امسال برگزاری آن کلید خورده است و میکوشد مشکلات کلیدی بنگاههای صنعتی یا نیازهای فناورانه صنایع مختلف کشور را از طریق جلب مشارکت پژوهشگران و فناوران کشور برطرف کند.
پس از برگزاری موفق دو دوره از این رویداد، سومین دوره از چالشهای نوآوری فناوری نانو از سوی کارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو آغاز شده است.
مساله و هدف محوری این چالش نوآوری «ارائه راهکاری برپایه فناوری نانو برای افزایش مقاومت تایر خودرو در برابر نفوذ هوا همزمان با کاهش ضخامت و وزن لایه داخلی تایر» است.
در کشور سالانه حدود 22 میلیون حلقه تایر با سایزهای مختلف مصرف میشود که 16 میلیون حلقه آن تولید داخل است و نزدیک به 60 درصد مواد اولیه ساخت این تایرهای داخلی نیز از خارج کشور وارد میشود. از این رو با کاهش نفوذپذیری هوا در لایه داخلی تایر خودرو که امکان کاهش چشمگیر ضخامت و وزن لایه داخلی را فراهم میکند، میتوان از مقاومت غلتشی تایر کاست.
بهینه کردن ضریب مقاومت غلتشی که نقشی اساسی در تعیین میزان مصرف سوخت دارد، تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا، به عنوان یکی از اولویتهای جدی دولت و بهویژه سازمان حفاظت محیط زیست و نیز صرفهجویی ارزی در واردات مواد اولیه مصرفی خواهد داشت.
در این راستا ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به دنبال راهکاری برای «کاهش نفوذپذیری هوا در لایه داخلی تایر خودرو» توسط شرکتهای خلاق و نوآور، پژوهشگران، مخترعان و فناوران، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاهها و پژوهشگاهها از داخل و خارج کشور اقدام به برگزاری سومین چالش نوآوری کرده است.
تمام علاقهمندان میتوانند به طور رایگان در این چالش نوآوری شرکت کنند و از جایزه نقدی 20 میلیون ریالی همراه با امکان استفاده از شبکه آزمایشگاهی در مرحله اول چالش و جوایز ۵۰، 100 و 200 میلیون ریالی (به ترتیب برای نفرات سوم، دوم و اول) و تسهیلات تجاریسازی در مرحله دوم چالش بهرهمند شوند که به طور مشترک توسط ستاد توسعه فناوری نانو و این شرکت تولیدکننده تایر پرداخت میشود.
برندگان مرحله دوم چالش، فرصت توسعه فناوری و تجاریسازی آن تا مرحله تولید انبوه را با همکاری این شرکت تولیدکننده تایر دارند.