محققان موفق شدند با بمباران نانولوله های کربنی، نانوذرات الماس تولید کنند. این روش می تواند برای تولید مواد سبک به منظور استفاده در صنعت هوافضا مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش مرورنیوز از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، محققان دانشگاه رایس موفق به ارائه روشی شدند که می توان با آن رویای تولید الماس از کربن را به حقیقت تبدیل کرد.
این ذرات الماس در نتیجه اصطکاک بالستیک نانولوله ها در سرعت های مختلف است. نتایج نشان می دهد که برخوردهای با انرژی بالا می تواند روی پیوندهای شیمیایی در نانولوله اثرگذاشته، آنها را بشکند و در نهایت با نوترکیبی، ساختاری جدید تولید شود.
این گروه تحقیقاتی به دنبال استفاده از نتایج این پروژه در طراحی مواد جدید برای استفاده در بخش هوافضا و ماهواره هستند تا در نهایت ماده ای مقاوم در برابر برخورد شهاب سنگ های ریز ارائه کنند.این که پیوندهای نانولوله چگونه دچار نوترکیبی می شوند، سرنخ لازم برای توسعه مواد سبک تر را به محققان می دهد.
ماهواره ها و شاتل های فضایی در خطر برخورد اجسام خارجی هستند. برای جلوگیری از آسیب دیدگی این ساختارها، باید مواد سبک و مقاوم تولید کرد که انعطاف پذیر نیز باشند. این پروژه می تواند مواد مورد نیاز محققان را در اختیار آن ها قرار دهد.
محققان دسته ای از نانولوله های کربنی چنددیواره را یک جا کنار هم قرار داده و یک پلاکت کروی ایجاد کردند. سپس آن را روی تارگت آلومینیوم سوزاندند؛ این کار با دو روش مختلف انجام شد. سپس نتیجه به دست آمده را در سه سرعت مختلف مورد بررسی قرار دادند.
نتایج نشان داد در سرعت 3.9 کیلومتر در ثانیه، بیشتر نانولوله ها دست نخورده باقی ماندند. در سرعت 5.3 کیلومتر در ثانیه نیز بیشترآن ها دست نخورده بودند، اما سرعت 6.9 کیلومتر می تواند نانولوله ها را شکافته و به صورت نانوروبان در آورد. این گروه در میان محصولات، نانوذرات الماس را نیز شناسایی کردند.
نتایج این پروژه در قالب مقاله ای در نشریه ACS Applied Materials and Interfaces منتشر شده است.