ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی صنایع دریایی گفت: در حوزه ساخت شناورها تنها 20 درصد از نیاز کشور در داخل تامین می شود که با هدف گذاری تلاش داریم این عدد را به 40 درصد افزایش دهیم.
به گزارش مرورنیوز، سید مهدی مقدسی در حاشیه بازدید از هشتمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریا نوردیدرمورد جایگاه صنایع دریایی در کشور در برنامه ششم توسعه اظهار کرد: بسیاری از مسئولان به اهمیت اقتصاد دریا اذعان دارند اما باید جایگاه صنایع دریایی در برنامه ششم مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کمترین جایگاه این صنعت در برنامه ششم دیده شده است تصریح کرد: جایگاهی که شایسته صنایع دریایی است در برنامه ششم وجود نداشت که با هماهنگی فعالان صنایع دریایی احکامی پیشنهاد شد تا در برنامه گنجانده شود که در صنایع معادن و کمیسیون اقتصادی به تصویب رسید و به کمیسیون تلفیق داده شد.
مقدسی اظهار داشت: در تلاش هستیم که از این احکام در کمیسیون تلفیق حمایت بیشتری صورت گیرد و استحکام جایگاه صنایع دریایی در برنامه ششم به سرانجام مطلوب برسد.
وی گفت : به دنبال آن بحث شورای عالی صنایع دریایی مطرح است که بنده به عنوان عضو ناظر مجلس در شورای عالی با وزیر صنعت و معدن صندوق و دبیرخانه شورای عالی نشست هایی داشتیم تا شورای عالی با فعالان این صنعت ارتباط برقرار کند که امیدواریم با ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات و تبیین سیاست های کلی صنایع دریایی مصوبات خوبی داشته باشیم و از این فرصتی که در شورای عالی هرسال یک بار انجام می شود به منظور تقویت صنایع دریایی بهره بگیریم.
ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی صنایع دریایی تصریح کرد: با مسئولان میراث فرهنگی نیز گفت وگو هایی صورت گرفته تا بحث گردشگری در دریا بیشتر مورد قرار گیرد.
وی گفت: زمانی که بحث اقتصاد محور را مطرح می کنیم باید به دنبال فراهم کردن شرایط و اسباب حمایتی آن باشیم.
این مسئول در شورای عالی صنایع دریایی تاکید کرد: حوزه شیلات ،گردشگری و حمل و نقل دریایی و نفت و گاز چه صنایع ساحلی و چه فراساحلی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
مقدسی با تاکید بر اینکه مقدمات حمایت از صنایع دریایی در مجلس و فراکسیونها از صنایع دریایی فراهم شده است گفت: جمعی از نمایندگان نیز عضویت خود را به ثبت رسانده اند که با هماهنگی هیات رئیسه مجلس، انتخابات هیات رئیسه فراکسیون حمایت از صنایع دریایی انجام می شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در مورد بهره مندی از نظرات کارشناسان این حوزه گفت : به دنبال این هستیم که نقطه نظرات صاحب نظران صنایع دریایی را در مجلس استفاده کنیم تا در اولین فرصت در کمیسیون صنایع و معادن و سایر کمیسیون ها از آنها بهره بگیریم.
وی با اظهار اینکه اقتصاد دریا متناسب با سایر بخشهای اقتصادی مورد توجه قرار نگرفته گفت: باید نگاه خود را به صنایع دریایی تغییر دهیم و انتظار است که مسئولان ذیربط به ظرفیت های خاص به این بخش توجه بیشتری داشته باشند.
مقدسی در پاسخ به سوال دیگری که در حوزه ساخت شناور چه فعالیت هایی در داخل کشور انجام می گیرد، گفت: در این حوزه تنها 20 درصد نیاز کشور در داخل تامین می شود انتظار این است که با هدف گذاری این عدد را به 40 درصد افزایش دهیم و این موضوع تنها با شعار انجام نخواهد شد مگر اینکه اسباب لازم فراهم شود.
این مسئول در شورای عالی صنایع صنایع دریایی گفت : سیستم بانکی، صندوق توسعه ملی بایستی شرایطی را برای تقویت بخش خصوصی فراهم کنند و در جذب منابع جدید و سرمایه گذاران در این حوزه اهتمام داشته باشند ، باید فضایی فراهم شود تا سرمایه گذاران خارجی بتوانند وارد کشور شده و از این طریق انتقال و ارتقای تکنولوژی انجام شود.
مقدسی تاکید کرد :برگزاری همایش و نمایشگاه صنایع دریایی این پیام را دارد که در این بخش قابلیت های زیادی وجود دارد ولی انچه شایسته است تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است.
وی اظهار کرد : در این صنعت می توان فرصت های شغلی ایجاد کرد و با فرهنگ سازی و انجام مجموعه ای از اقدامات آن را تقویت کرده و در جایگاه اصلی خود قرار داد.
ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی صنایع دریایی با تاکید بر اینکه نوع نگاه مسئولان باید نسبت به صنایع دریایی تغییر کند گفت: استفاده از نیروی متخصص در طراحی و ساخت، اختصاص منابع مورد نیاز ، توجه بیشتر به بخش خصوصی و تربیت نیروی انسانی متحصصی از مواردی است که باید برای تقویت این صنعت به آن توجه کرد.
هشتمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی که از 27 مهر ماه در مرکز نمایشگاه های بین المللی برگزار شده بود جمعه شب پس از چهار روز فعالیت به کار خود پایان داد.