معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: امروز ناوهای ما از منطقه تنگه باب المندب و خلیج عدن گذر کرده و در دریای سرخ و کانال سوئز گشت زنی میکنند.
به گزارش مرور نیوز، امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش صبح امروز شنبه ۱۶ آذر در مراسم الحاق ناوشکن بایندر به منطقه سوم دریایی نیروی دریایی ارتش در کنارک گفت: رهبر معظم انقلاب و فرمانده مظعم کل قوا هنگامی که فرمان حضور در آبهای آزاد را صادر کردند، فرمودند که حضور در دریای عمان برای ما یک گنج و ذخیره است.
او ادامه داد: نیروی دریایی مفتخر است که توانسته تدابیر فرمانده معظم کل قوا طی ۱۲ سال گذشته به خوبی اجرایی کند. استفاده از این گنج و ذخیره برای توسعه کشور به خصوص توسعه دریامحور یک امر ضروری است. حضور ما در منطقه و ایجاد زیرساختهای برای توسعه سواحل مکران و سواحل کشور اهمیت بسیاری دارد.
امیر دریادار سیاری با اشاره به اینکه نیروی دریایی ارتش پرچمدار توسعه سواحل مکران است، تصریح کرد: امروز از بندرعباس تا پسابندر مشاهده میکنید که اقدامات بسیاری در ارتباط با زیرساختها انجام شده است که میتوان به پل، جاده، شهر و افتتاح فرودگاه توسط فرمانده نداجا و سایر اقداماتی که در منطقه دوم دریایی ولایت جاسک انجام شد، اشاره کرد. تمام اقداماتی که از گذشته تاکنون در این مناطق انجام شده تحقق دستور فرمانده معظم کل قواست.
او افزود: این کار ارزشمند افرادی که با همه مشکلات و محدودیتها در این منطقه حضور پیداکرد و به آن رونق بخشیدید در تاریخ ثبت و ماندگار میشود؛ بنابراین این همان گام اصلی و مهم در راستای اجرای تدابیر مقام معظم رهبری است که توسط شما عزیزان که طلایه دار آن هستید تاکنون طراحی و اجرایی شده و در آینده هم ادامه خواهد داشت. البته حضور عاشقانه شما برای اجراکردن تدبیر رهبری شایان توجه است.
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه با اشاره به سایر تدابیر مقام معظم رهبری نیز تاکید کرد: یکی دیگر از تدابیری که ایشان فرمودند این بود که نیروی دریایی میتواند در توسعه و آبادانی کشور موثر باشد. شاهد این موضوع هم پروژههایی که است که هروز شاهد افتتاح و بهره برداری آنها هستیم. ما هنگامی که این موضوع را در خود نیروی دریایی ارتش بررسی میکنیم، میبینیم که در خود نیروی دریایی ارتش هم نسبت به ۱۲ سال قبل شاهد پیشرفتها و تحرک خوبی بوده ایم.
او افزود: یکی دیگر از تعابیر رهبری درباره نیروی دریایی ارتش این بود که این نیرو مظهر اقتدار کشور در دریاست. نداجا این مهم را با حضور خود در اقیانوس هند تحقق بخشید. ماموریت ما پیش از این فقط تا محدوده جنوب چابهار بود و دریانوردیهای عمده ما فقط در خلیج فارس و دریای عمان را شامل میشد. اما با تغییر ماموریت و تبدیل نیروی دریایی به نیروی راهبردی منطقه منطقه ماموریت ما از خلیج فارس به آبهای آزاد کشیده شد. روزی ما در محدوده ۳۰۰ هزار کیلومتری خلیج فارس دریانوردی میکردیم، اما امروز تا مدار ۱۰ درجه دریانوردی میکنیم یعنی وسعت دریانوردی ما به محدوده بالای ۲ میلیون کیلومتر مربع رسیده است.
فرمانده سابق نیروی دریایی ارتش گفت: امروز ناوهای ما از منطقه تنگه باب المندب و خلیج عدن گذر کرده و در دریای سرخ و کانال سوئز گشت زنی میکنند. البته ما در سایر مناطق مانند دریایی مدیترانه، اقیانوس هند، آفریقای جنوبی، اقیانوس اطلس، مالاکا یعنی کشورهای چین، هند و ژاپن و در بسیاری از مناطق دریانوردی کردیم. این نشانه عظمت و اقتدار نیروی دریایی ایران است. جهان هم امروز نیروی دریایی ما را به عنوان یک نیروی دریایی قدرتمند در منطقه میشناسد.
او افزود: در آینده نزدیک رزمایش ایران، چین و روسیه را پیش رو داریم که موضوعی بسیار مهم و حیاتی بوده و نشان دهنده قدرت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. همین موضوع نشان دهنده قدرت ماست چراکه چین و روسیه دو نیروی دریایی قدرتمند جهان هستند و در کنار ما و تحت هدایت ایران رزمایش انجام میدهند. این افتخار بزرگی است و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران را در دریا نشان میدهد.
دریادار سیاری گفت: هنگامی که آنها با ایران رزمایش انجام میدهند یعنی تاکتیک و حضور ما در دریاهای آزاد را قبول دارند. اگر ما در دوران دفاع مقدس تا جزیره خارک و بندر امام ۱۰ هزار کشتی تجاری را اسکورت کردیم تا منابع ارزی کشور قطع نشود و دشمن هم نتواند به اقتصاد ما ضربه بزند. امروز هم نیروی دریایی ارتش برای تامین امنیت خطوط مواصلاتی کشور تا دریاهای آزاد فعالیت میکند و در حدود ۵ هزار تجاری و نفتکش را اسکورت میکند و فعالان اقتصادی از این بابت مطمئن هستند.
او ادامه داد: هنگامی که امروز در مقابل بندر جده اتفاقاتی رخ داد نیروی دریایی به شکل مستقیم وارد شد و با حضور ناوشکنهای خود در حال تامین امنیت کشتیهای تجاری و نفتکشهای خود است. این افتخار و اقتدار است که با توجه به زحمات کارکنان نیروی دریایی ارتش انجام شده و این کار بدون نیاز به دیگران در حال انجام توسط نیروی دریایی راهبردی ارتش است.
معاون هماهنگ کننده ارتش اظهار کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش با حضور در دریاهای آزاد توانسته اقتدار ایران را بدین شکل نشان دهد. یعنی همان طور که در دوران دفاع مقدس ۱۰ هزار کشتی اسکورت شد و اقتصاد کشور سالم ماند. امروز این کار در کانال سوئز و تنگه باب المندب در حال انجام است.
او افزود: توانمندیهای نیروی دریایی ارتش در زمینههای علمی و صنعتی هم زبانزد است. امروز هنگامی که ناوشکنهای بایندر و نقدی را عمر انقلابی میدهد و ناوها و زیردریاییهای جدید را طراحی کرده و ساخته میشود نمادی دیگر از اقتدار نیروی دریایی ارتش است. امیدواریم تا در آینده ناوشکن دنا و زیردریایی کلاس طارق و کلاس فاتح به منطقه سوم دریایی نیروی دریایی ارتش که بزرگترین منطقه دریایی ارتش است، الحاق شود و این منطقه جایگاه خود در شمال اقیانوس هند حفظ کرده و نشان بدهد.
امیر سیاری عنوان کرد: روزی در این منطقه هیچ کس حضور نداشت و سواحل و دریاهای ما آن طور که باید محافظت نمیشد. این منطقه از امروز تا آینده توانمندیهای دریایی جمهوری اسلامی را به نمایش خواهد گذاشت. البته این موضوعات اتفاق افتاده است. بخش رادار در پسابندر یک اتاق است.
او ادامه داد: روزی به رهبر انقلاب گفتم که ما در پسابندر یک اتاق داریم و به آن اتاق اقتدار میگوییم. گفتند این به چه معناست گفتم در گذشته هیچ نظارتی بر روی هر شناور و کشتی که در آن منطقه تردد میکرد انجام نمیشد. اما امروز هر شناوری که در آنجا تردد میکند تحت نظارت و کنترل ما قراردارد. صدای جمهوری اسلامی در منطقه شمال اقیانوس هند میپیچد که اینجا صاحب دارد و آبهای آن منطقه متعلق به جمهوری اسلامی ایران است. ایشان از این نامگذاری لذت بردند و گفتند که چه نامگذاری خوبی انجام شده است.
معاون هماهنگ کننده ارتش در پایان گفت: نیروی دریایی ارتش کلام و منویات رهبری را در حوزه بهره برداری از گنج ارزشمند دریایی، اثرگذاری در آبادانی کشور به خصوص سواحل مکران و نمایش توان جمهوری اسلامی ایران اجرایی کرده است.