رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت حفظ آرامش سیاسی و لزوم انسجام در کشور، اظهار داشت: از جمله محورهایی که دشمنان این مرز و بوم در کنار جنگ پرفشار و سخت اقتصادی روی آن به عنوان مقوم تحریمها، سرمایهگذاری ویژه کردهاند منازعات و اختلافات داخلی است.
به گزارش مرور نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور روز یکشنبه در یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، با اشاره به برنامه های دولت برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا گفت: اگر چه تحریم های غیرانسانی و غیرقانونی آمریکا موجب کاهش درآمدهای ارزی کشور شده است و درآمدهای ارزی کشور در سال ۹۹، قابل قیاس با درآمدهای ارزی کشور در اوایل دهه ۹۰ نیست، اما با گذشت بیش از ۲.۵ سال از این تحریمها، دولت با برنامه ریزیهایی که انجام داده، مانع از تحقق هدف شوم آمریکا یعنی فروپاشی کشور شده است.
رئیس جمهور، حمایت از معیشت خانوار را از بزرگترین دغدغههای کنونی دولت دانست و گفت: برنامههای دولت در حوزه معیشت مردم و اقتصاد خانوار ایجاد ثبات و توازن منطقی در قیمت کالاهاست. با تشدید نظارتها به دنبال مقابله با نوسانات قیمتی هستیم که غالباً با ایجاد جو روانی کاذب از سوی برخی سودجویان رقم میخورد.
روحانی با تاکید بر ضرورت حفظ آرامش سیاسی و لزوم انسجام در کشور، اظهار داشت: از جمله محورهایی که دشمنان این مرز و بوم در کنار جنگ پرفشار و سخت اقتصادی روی آن به عنوان مقوم تحریمها، سرمایهگذاری ویژه کردهاند منازعات و اختلافات داخلی است.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت هوشیاری در برابر توطئه دشمنان تصریح کرد: از همه مسئولان، فعالان، دلسوزان نظام و کشور دعوت می کنم که با حفظ آرامش و عقلانیت سیاسی مانع از اختلافات و منازعات شوند و اجازه ندهند برخی افراد معدود با انگیزههای گروهی، جناحی، مقطعی و زودگذر سیاسی زمینهساز تحقق آرزوهای شوم بدخواهان این سرزمین شوند.
* دولت بخش خصوصی را موتور محرک اقتصاد کشور می داند
وی در ادامه با بیان اینکه دولت بخش خصوصی را موتور محرک اقتصاد کشور می داند، اظهار داشت: حمایتهای همه جانبه از افزایش نقش این بخش در اقتصاد و واگذاری میدان تولید و صادرات، به ویژه شرکتهای دانش بنیان، جایگاه مهمی در سیاستهای اقتصادی دولت خواهد داشت.
در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی، گزارشی از روند تحولات در بازار بین بانکی و عملیات بازار باز توسط بانک مرکزی ارائه نمود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه سیاستگذاری پولی در دهههای گذشته با بی ثباتی همراه بوده است، تصریح کرد: اقدام بانک مرکزی تدبیری به موقع و مهم برای مدیریت نرخ سود با تکیه بر سازوکار بازار است و نه بر پایه روش های دستوری که ثبات بازار را بر هم می زند.
روحانی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی برای هدایت نرخ سود بین بانکی از ابزارهای قانونی و بازار باز استفاده کند. عملیات بازار باز، حرکتی مفید برای به جریان انداختن اوراق دولتی و نقدینگی و تدبیری مهم برای ترغیب مشارکت مردم و پویایی آنها در بازار محسوب می شود.
وی با تاکید بر اینکه این راهبرد باید کماکان با قوت بیشتر ادامه یابد، گفت: بانک مرکزی باید از طریق تسهیل گری پولی و اعتباری، در تعامل با وزارت اقتصادی و دارایی آسیبهای وارده به اقتصاد را مهار و تعدیل کند. در این زمینه، بایستی، گزارشهای منظم از روند عملیات بازار باز و دستاوردهای آن به اطلاع عموم برسد.
* عملکرد دولت در ایفای تعهدات ابزارهای مالی اسلامیتاکنون قابل اتکا است
روحانی عملکرد دولت در ایفای تعهدات ابزارهای مالی اسلامی را تاکنون قابل اتکا دانست و اضافه کرد: بخش خصوصی در عرضه اوراق مالی اسلامی جدید طی دهه اخیر همواره در بازار سرمایه حضور داشته است و چنانچه خواهان حضور دائم بخش خصوصی و دولت در بازار سرمایه هستیم، ابزارسازیهای نوین برای تأمین مالی آنها استفاده شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه در عرصه بازار انتشار و عرضه اوراق مالی اسلامی هنوز پتانسیلهای زیادی برای استفاده وجود دارد، اظهار داشت: با استفاده از این فرصت ها فصل جدیدی از تأمین مالی بازارمحور باز میشود.
وی تصریح کرد: دولت در راستای چابکسازی، اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و حمایت از بازار سرمایه به ویژه هدایت نقدینگی به سوی اشتغال مولد، مردم محور کردن اقتصاد و شفافسازی فعالیتهای اقتصادی عرضه سهام شرکتهای دولتی در بازار سرمایه را به جد در دستور کار قرار داده که بدون تردید تا پایان دولت دوازدهم ادامه خواهد یافت.