به گزارش مرور نیوز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با ۱۸۹ رأی موافق، ۲۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه علنی، کلیات طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰ را تصویب کردند.
محمدباقر قالیباف در واکنش به مخالفت نماینده دولت با این طرح، گفت: پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه و محمدباقر نوبخت به خوبی میدانند که از سه ماه قبل، از شخص بنده تا کمیسیونهای مجلس، گام به گام مفاد طرح احکام کلی بودجه را با هماهنگی دولت پیش بردیم.
وی بیان کرد: اینکه نماینده دولت یکمرتبه خلاف همه توافقات، اظهارنظر میکند، برای ما عجیب است و توقع نداشتیم.
محمدرضا پورابراهیمی در مخالفت با کلیات این طرح گفت: تا امروز هیچ تصمیم و ارادهای از سوی دولت برای اصلاح ساختار بودجه وجود نداشته است.
وی بیان کرد: مواردی که در طرح احکام کلی بودجه آمده، موارد بسیار خوبی است اما برخی از این مسائل در قوانین دیگر هم آمده و درخواست بنده از کمیسیون برنامه و بودجه آن است که محورهای اساسی دیگری را در این طرح بگنجاند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پیشنهاد بنده این است که این طرح در قالب «دو شوری» به کمیسیون بازگردد، تصریح کرد: باید طرح دیگری جایگزین طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰ شود.
پورابراهیمی گفت: یکی از محورهای اصلی بودجه، ایجاد پایههای مالیاتی است که این موضوع در کمیسیون اقتصادی مجلس به تصویب رسیده و به زودی به صحن علنی میآید اما طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰ با اصلاح ساختار بودجه منطبق نیست و باید متن دیگری جایگزین آن شود.
محمد صفایی نماینده مردم گناباد در مجلس نیز در ادامه جلسه در مخالفت با این طرح گفت: در طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰ هیچ تعیین تکلیفی درباره بانکها نشده و باید تکالیف آنان در این طرح مهم لحاظ شود.
وی بیان کرد: تمرکزگرایی یکی از مشکلات اساسی کشور است اما در طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰ رفع تمرکزگرایی دیده نشده و این مسئله میتواند اعترافهایی را به دنبال داشته باشد و لازم است که مورد توجه قرار گیرد.
همچنین لطفالله سیاهکلی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح مذکور گفت: قطعاً مواردی که مخالفان طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰ مطرح کردند، موارد مهمی است و پس از تصویب کلیات طرح، در جریان بررسی جزئیات حتماً اصلاح میشود.
وی تصریح کرد: متأسفانه دولتها عادت کردهاند که درآمدهای خود را از نفت به دست بیاورند و در شرایط فعلی هم دولت با دریافت مالیات، امور خود را میگذراند و توجهی به تولید نمیشود.
سیاهکلی اظهار داشت: در طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰ آمده است که «بودجه عمرانی از منابع پایدار تأمین شود»؛ این مسئله هم اقدام بسیار خوب و از جمله موارد مثبتی است که در این طرح مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره این طرح گفت: طرح احکام کلی بودجه سال ۱۴۰۰ طی جلسات مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته و از آنجایی که یکی از مطالبات مقام معظم رهبری است، به صورت تخصصی و کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه برای اصلاح ساختار بودجه طی این مدت اقداماتی را انجام داده و مجلس یازدهم هم از ابتدای کار خود، بررسی طرح اصلاح ساختار بودجه را در دستور کار قرار داد.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به آنکه ۱۵ آذر ماه بودجه سال آینده به مجلس ارائه میشود، مجلس گام اول اصلاح ساختار بودجه را با ارائه این طرح به صحن علنی برداشت و دولت و به ویژه سازمان برنامه و بودجه در جریان کامل این طرح هستند.
مفتح تأکید کرد: انتظار ما این است که سازمان برنامه و بودجه موضوعات و مفاد طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰ را در تنظیم بودجه سال آینده مورد توجه داشته باشد.