وزیر ارتباطات گفت: برای جبران عقب ماندگی استان سیستان و بلوچستان در زمینه ضعف زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی درخواست بودجه داشتیم که در این زمینه مساعدت های لازم انجام شد.
به گزارش مرور نیوز، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال نماینده زابل در خصوص علت عدم اجرای طرح نصب فیبرنوری در استان مرزی مانند سیستان و بلوچستان بیان کرد: در رابطه با سوال مطرح شده جلسات متعددی در کمیسیون برگزار شد و چندین همکار بنده به حوزه انتخابیه سفر داشتند و موارد را از نزدیک بازدید کردند و جلسهای در این زمینه در هیات رییسه مجلس برگزار شد و بنده گزارشی را تقدیم کردم. دغدغه آقای دهمرده بسیار بجاست و رویکرد مجلس شورای اسلامی نیز در قانون گذاری توجه به مناطق محروم بوده است.
وی در ادامه اظهار کرد: براساس برنامه ششم توسعه ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا پایان برنامه ششم توسعه بایستی به شبکه ملی اطلاعات متصل گردد و در این مدت ما در وزارت ارتباطات و اپراتورهای ارتباطی تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا بدین امر سرعت دهیم. از حدود ۳۹ هزار و ۵۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار ۳۵ هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند و ۴۰۰۰ روستا باقی ماندهاند و ما در تلاش هستیم تا پایان امسال آنها نیز به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تصریح کرد: متاسفانه در استان سیستان و بلوچستان در حال حاضر اتصال به شبکه ملی اطلاعات کمتر از کل کشور است و این دغدغه به جایی بوده و بنده در چندین جلسه با نمایندگان سیستان و بلوچستان و رییس مجمع نمایندگان استان پیگیر این موضوع بودهایم. دلیل آن نیز مشخص است و بنده مکتوب آن را اعلام کردم و نیازی نیست که در اینجا مطرح کنم. نظراتی وجود داشت که سرعت کار در استان سیستان و بلوچستان باید مدیریت شده پیش برود اما الحمدالله آن هم برطرف شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر در استان مجموعا ۱۲ هزار کیلومتر شبکه فیبرنوری نصب شده است که ۷۳۰۰ کیلومتر آن در شرکت مخابرات ایران بوده و ۴۷۰۰ کیلومتر آن در این دولت اجرایی شده است. اینکه گفته شود شبکه فیبرنوری در استان کشیده نشده و نسبت به آن بیتفاوت بودهایم دقیق نیست. با توجه به ظرفیت استان این امر باید توسعه یابد. اکنون ۱۰۰۰ میلیارد تومان با رایزنیهای انجام شده با وزیر اقتصاد و رییس جمهور اختصاص داده شده تا عقب ماندگی استان سیستان و بلوچستان جهت اتصال به شبکه ملی اطلاعات برطرف شده و مشکلات مردم برطرف گردد. بنده نیز یکشنبه آینده سفری ۱۰ روز به استان خواهم داشت و استان را به سه منطقه عملیاتی نوار ساحلی سیستان و بلوچستان تقسیم کردهایم تا کار اجرایی در آنجا آغاز شده و روستاهای باقی مانده که بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند و بخش بزرگی از روستاهایی که زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارند تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: این حق مردم استان است تا در مناطق روستایی از خدمات و ارتباطات بهرهمند شوند و ما رساندن ارتباطات را وظیفه خود میدانیم و مدیریت و نظارت اجرایی بر برنامه ششم توسعه برای اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات در وزارتخانه وجود دارد و بنده نیز هر روز پیگیر چندین روستا خواهم شد. انشاءالله با پیگیریهای انجام شده شاهد برطرف شدن این دغدغه و رضایت مردم استان خواهیم بود.