رئیس جمهور گفت: هر جناح، جریان و گروهی که برداشتن تحریمها را یک ساعت به عقب بیندازد، به هر دلیلی باشد، خیانت بزرگ نسبت به ملت ایران است و این ننگ ابدی برای آن جناح، جریان و گروه در تاریخ ایران باقی میماند.
به گزارش مرور نیوز، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در آخرین جلسه هیات دولت گفت: روز میلاد باسعادت سالار شهیدان و سرور آزادگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و در آستانه میلاد سردار باوفایش قمر بنی هاشم و فرزند برومندش امام سجاد تبریک و تهنیت میگویم همچنین در آستانه سال جدید ما در آستانه سال ۱۴۰۰ هستیم که خود ۱۴۰۰ سال آستانهای قرن جدید و قرن ۱۵ است، انشالله امیدواریم ملت بزرگ ما که در همه صحنهها با ایستادگی و مقاومت و اتحاد پیروزیهای درخشانی به دست آورده سال آینده ما شاهد پیروزیهای بزرگتری باشیم.
وی افزود: سال ۹۹، در مجموع سال سختی بود همین آغاز یاد میکنم از همه عزیزانی که برای ویروس کرونا جان عزیز خودشان را فدا کردند. از کادر درمان حدود ۲۷۷ نفر جان سپردند و مردم بسیار عزیز ما که حدود ۶۱ هزار نفر در این سال در برابر این ویروس جانشان را از دست دادند به روان پاک آنان درود میفرستیم به خانواده هایشان تسلیت میگوییم.
رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد سال ۱۴۰۰ سال بهتری باشد، و گفت: باز هم روی کلمه آستانه تاکید میکنیم سال آینده سال آستانه قرن ۱۵ است سال آستانه مهار کرونا، سال آستانه پیروزی قاطعانه ملت ایران در برابر جنگ اقتصادی است و انشالله آستانه یک حرکت خوب اقتصادی و رونق و جهش تولید خواهد بود.
روحانی تاکید کرد: در زمینه کرونا کار بزرگی ملت ما انجام داد با فرهنگ بلندش، با اطاعت از دستورات دینی، علمی و پزشکی و هماهنگی و کمکهای مومنانه در طول یک سال علیرغم این که در تحریم و فشار بودیم سال را به خوبی گذراندیم البته شاید اگر کشورمان را در مبارزه با کووید ۱۹ با کشورهای دیگر مقایسه کنیم نمره خوب و قابل قبول داشته باشیم.
وی افزود: ما ۶۱ جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم ۴۸۳ مصوبه در ستاد داشتیم که همه مصوبات اجرا شده است و آخرین مصوبات مربوط به ایام عید نوروز است که انشاءالله امیدواریم یکی دو مصوبه مربوط به عید به طور کامل و عملیاتی بشود.
روحانی با اشاره به جلسات متعدد کمیتههای ستاد کرونا در یک سال اخیر اظهار داشت: قرارگاهی در این زمینه تشکیل شد که فعالیت مستمری داشت. در صحنه کرونا، وزارت بهداشت و کادر درمان در خط مقدم بودند، اما همه از بخش اقتصادی دولت تا نیروهای مسلح و مردم پشتیبانی کردند.
رئیس جمهور با بیان اینکه همه کشورها در کرونا دچار مشکلات اقتصادی، فرهنگی و ارتباطاتی شدند، تصریح کرد: این پاندومی فقط سلامت مردم را مورد هدف قرار نداد، بلکه اقتصاد، زندگی، معیشت، مدرسه و دانشگاهها و آموزش و... را مورد حمله قرار داد که برای آنها برنامهریزی کردیم. کسی ما را یاری نکرد. میدانستیم اگر بخواهیم ماسک و تجهیزات پزشکی از کشوری بخریم، کسی به ما نخواهد داد.
وی با بیان اینکه میدانستیم در خرید واکسن مشکل نقل و انتقال پول وجود دارد، ولی این کارها انجام شد، خاطرنشان کرد: به مردم هم وام یک میلیونی دادیم و هم بدهیهای آب، برق و بانکی را امهال کردیم که تسهیلی برای آنها بود. برای کسب و کارهایی که دچار مشکل شدند، وام دادیم و برای مستاجرینی که برای پرداخت ودیعه دچار مشکل شدند، کمک کردیم.
روحانی با اشاره به کمکهای اقتصادی دولت به مردم ابراز داشت: برای افراد تحت فشار، کمک معیشت دادیم؛ یعنی برای حدود ۶۰ میلیون نفر کمک معیشتی در چهار ماه آخر، ماهی ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کردیم. بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان به صورت وام و بلاعوض در اختیار مردم قرار گرفت.
به گفته رئیسجمهور، در یک سال اخیر یک میلیارد یورو به وزارت بهداشت برای تامین نیازها و تجهیزات پزشکی داده شد. عقبماندگیهای کادر درمان هم داده شد. در مجموع کار خوبی از نظر مالی، خدماتی و خدمتکاری کادر درمان و تجهیزات پزشکی انجام شد.
وی با بیان اینکه در آستانه صادرات برخی کالاها هستیم، عنوان کرد: برای خرید واکسن و هم ساخت واکسن کار خوبی انجام شد. امیدواریم سال آینده واکسن داخلی در اختیار مردم باشد؛ چه پاستور، چه رازی، چه برکت و چه فخرا. سال بعد سال بهتری در کنترل و درمان این بیماری خواهیم داشت. البته لازم است دستورالعملها را رعایت کنیم.
روحانی با تشکر از کادر درمان و وزیر بهداشت گفت: ما امسال در جنگ بسیار مستقیم در برابر خشم یک ویروس خطرناک و ناشناخته قرار گرفتیم.
رئیس جمهور با اشاره به موضوع تحریمها گفت: از سال ۹۷، دیگر بحث تحریم مطرح نبود یعنی ما وارد یک جنگ اقتصادی شدیم، دشمنان ما برای یک جنگ اقتصادی برنامهریزی کردند و در این جنگ ما تنها بودیم، همانطور که در جنگ هشت ساله در برابر متجاوزین تنها بودیم این ملت ایران بود که ایستاد.
روحانی تصریح کرد: در این سه سال و در جنگ تحمیلی اقتصادی هم ملت ما تنها بود، با همه توان ایستادگی و مقابله کرد. تقریبا در همه کشورها به استثنای چند کشور در این سال کرونایی همه دارای رشد منفی بودند. این رشد منفی به طور متوسط در دنیا ۳.۴ است، ولی کشورهایی هستند که رشدآنها ۵- و تا ۱۰- است.
وی افزود: البته در سه ماهه اول سال رشد ما منفی بود، تلاش بسیار خوبی در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم انجام شد، در نتیجه رشد اقتصادی ما در ۹ ماه اخیر مثبت ۲.۲ دهم است که در شرایط تحریم و کرونا رشد قابل قبولی است و یکی از افتخارات ملت ما و تولیدگران ما و تیم اقتصادی دولت است که در این زمینه تلاش بسیار زیادی کردند.
رئیس جمهور بیان کرد: ما در این یک سال به کسانی که حقوقبگیر ثابت بودند، کمک زیادی کردیم یعنی امسال حقوقها سرجمع بالای ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد و همسانسازی حقوق بازنشستگان با حقوقبگیران، انجام گرفت و کار بسیار عظیم و بزرگی بود که انجام شد.
روحانی افزود: برای اشتغال روستایی کار بزرگی انجام شد، بسیاری از روستاییان در پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتند، تمام مردم ما در پوشش بیمه سلامت هستند و هر کس امروز وارد بیمارستان میشود اگر هم پوشش بیمهای غفلت کرده و نداشته باشد، همانجا و تحت پوشش بیمه فوری قرار میگیرد. اگر برای کرونا در بیمارستان بستری شود حداکثر پولی که از او دریافت میشود، برای شهری ۱۰ درصد و برای روستایی ۵ درصد است یعنی کار عظیم و بزرگی انجام میگیرد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: البته یک عدهای شرایط جنگ در نظر نمیگیرند و میگویند در آنجا اینطور شد و اینجا اینطور شد، هزار تا کار مثبت انجام میگیرد، ولی یک جایی هم نقطه ضعفی پیش میآید که همان نقطه ضعف و مشکل را بزرگ میکنند.
روحانی گفت: سیاه نمایی از گناهان بسیار بد و زشت در شرایط جنگ در برابر دشمن است، در جنگ در برابر دشمن همه ما باید متحد باشیم و کنار هم بایستیم نه اینکه نقطه ظعف کوچکی پیدا کنیم و آن را بزرگ و ترویج کنیم و مرتب بر زبان بیاوریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در بنزین، گازوییل، گاز، گندم، برنج و شکر در مسیر خودکفایی هستیم گفت: در آب و برق در مجموع ۸۱ هزار میلیارد تومان، در بخش صنعت بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان و در بخش آب شرق در مجموع ۱۲۸ هزار میلیارد تومان پروژه افتتاح شده است بنابراین در این مدت در بخش اقتصادی کار بزرگی انجام گرفت که این مسیر را ادامه میدهیم.
روحانی افزود: در این سه سال درگیر جنگ اقتصادی بزرگ بودیم، اما از لحاظ سیاسی و سیاست خارجی موفقیتهای بسیار بزرگی داشتیم. در همین سال ۱۳۹۹ روز ۳۰ شهریور، روز بزرگ و تاریخی برای ما بود چرا که آن روز، روز شکست آمریکا برای طرح اسنپ بک بود. روز ۲۷ مهرماه هم یک روز تاریخی و بزرگ دیگری برای ما است و آن پایان تحریم تسلیحاتی بود. اینها کارهای عظیم و بزرگی است که امسال انجام گرفته است.
رئیس جمهور یادآور شد: بهمن امسال ما در دادگاه لاهه یک موفقیت بزرگ به دست آوردیم و دادگاه صلاحیت خود را برای رسیدگی به دعوایی که ما علیه آمریکا مطرح کرده بودیم، تایید کرد. یعنی پیروزی که در دادگاه لاهه ما در سال ۱۹۵۱ و ۱۳۳۰ موفقیت در لاهه داشتیم، دوبار در طول این چند سال موفقیت بزرگ و عظیمی را تکرار کردیم و این نشان میدهد در زمینه سیاسی و حقوقی کار بزرگ و عظیمی را به ثمر رساندیم و از همه دستاندرکاران در این زمینه تشکر میکنم.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه امروز شرایط برای شکسته شدن تحریم از هر زمان دیگر آمادهتر است، ابراز داشت: آمریکاییها بارها اعلام کردند مسیر و دولت قبلی غلط بوده، شکست حداکثری منجر به شکست شده و اعلام کردند میخواهند به مسیر تعهد و برجام برگردند. البته حرف ما برای کافی نیست و ما منتظر عمل آنها هستیم.
وی با بیان اینکه تاخیر در برداشتن تحریم خیانت است، عنوان کرد: هر جناح، جریان و گروهی که برداشتن تحریمها را یک ساعت به عقب بیندازد، به هر دلیلی باشد، خیانت بزرگ نسبت به ملت ایران است و این ننگ ابدی برای آن جناح، جریان و گروه در تاریخ ایران باقی میماند.
رئیس جمهور تحریم را تضییع حقوق مردم برشمرد و یادآور شد: باید جلوی تضییع حقوق مردم را بگیریم. امیدواریم اقلیتی که در راه سنگاندازی در انجام این کار هستند، در ایام ماه شعبان توبه کنند. در آستانه عید هستیم و عیدی که به مردم میدهند، این است که دست از تخریب بردارند. دولت هم بلد است، هم میداند و هم قادر است این تحریم را پایان دهد.
روحانی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در سال آینده بیان کرد: سال آینده کار بسیار مهمی داریم و باید دست به دست هم بدهیم و آن، انتخابات باشکوه در ۱۴۰۰ است. این انتخابات باشکوه تضمینی برای انقلاب، کشور و راه ماست.