اقبال شاکری گفت: عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان هواپیمایی کشور و ضعف ستاد کرونا برای نظارت بر عملکرد این سازمان ها منجر به تشدید شیوع ویروس کرونا از طریق کشتی های تجاری و ... شده است و به همین دلیل مجلس باید طرح تحقیق و تفحص از ستاد کرونا به دلیل کم کاری را کلید بزند.
به گزارش مرور نیوز، از اسفند ماه ۹۹ شیوع ویروس کرونا در استان خوزستان شدت گرفت و در همان زمان بسیاری از مقامات استانی نسبت به ورود ویروس کرونا از طریق کشتی های تجاری خارجی هشدار داده بودند و حتی گفته می شد ورود خدمه کشتی های برزیلی و... که مبدا ویروس های جهش یافته کرونا هستند منجر به تشدید کرونا در استان خوزستان شده و از آن منطقه به سراسر کشور منتقل شده است.
همچنین سیاست های غیرشفاف سازمان هواپیمایی کشور درباره رعایت پروتکل های بهداشتی منجر شد که ایرلاین ها به دلخواه پروتکل ها را اجرایی کنند و نتیجه آن فروش بلیت های گران با تمام صندلی ها بوده است، این بی توجهی ها در سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان هواپیمایی کشور در حالی رخ داده که بارها وزیر راه و شهرسازی تذاکرات لازم به سازمان های مربوطه را داده بود که مکلف هستند پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و در صورتی که تخلفی در این زمینه صورت گیرد با آنها برخورد خواهد شد. حالا باید دید در ادامه چه سیاست هایی در قبال پروتکل های بهداشتی اتخاذ می شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه پروتکل های بهداشتی از سوی ستاد کرونا به سازمان بنادر و دریانوردی از قبل ابلاغ شده بود و آنها می بایستی پروتکل ها را به طور کامل رعایت می کردند، گفت: به طور قطع مشکلاتی که برای شیوع کرونا از طریق حمل و نقل به وجود آمده در نتیجه ضعف نظارت بر عملکرد این سازمان ها است، در واقع ستاد مقابله با کرونا باید بر عملکرد ضعیف سازمان بنادر و دریانوردی نظارت می کرد تا پروتکل های بهداشتی در بنادر کشور اجرایی شود و مانع از انتقال ویروس از کشتی های خارجی به کشور شوند.
اقبال شاکری با بیان اینکه خبرها حاکی از این است که برخی پروازهای هواپیمایی هم پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند این در حالی است که قبلا این پروتکل ها به آنها ابلاغ شده بود، افزود: ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره رعایت پروتکل ها جدیت لازم را به خرج نمی دهد، برای نمونه آزادی مسافرت ها در ایام نوروز باعث تشدید شیوع کرونا شد در حالی که می توانست مانع از آن شود.
موضوع لغو سفر به ترکیه
او درباره وضعیت سفرهای خارجی از طریق هواپیما و ... تصریح کرد: موضوع لغو سفر به ترکیه هنوز بلاتکلیف مانده است، در حالی که در برخی مناطق دیگر محدودیت سفر ایجاد شده و این نشان می دهد که ستاد ملی مبارزه کرونا به صورت سلیقه ای عمل می کند و مجلس باید تحقیق و تفحص از این ستاد را انجام دهد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه ۱۰۰ درصد ستاد ملی مبارزه با کرونا باید تذاکرات را به سازمان بنادر و شرکت های هواپیمایی برای عدم اجرای قانون بدهد، اظهار کرد: به طور قطع سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان هواپیمایی برای رعایت پروتکل های بهداشتی اهمال کرده اند و این کم کاری ستاد کرونا است که بر فعالیت این سازمان ها تاکنون نظارت نداشته که باعث بروز این تخلفات شده است.
شاکری در ادامه انتقادات خود درباره تاخیر ستاد کرونا برای صدور ابلاغیه ها گفت: وقتی گفته می شود هر فعالیتی به دلیل محدودیت های کرونایی ممنوع است، نباید لغو امتحاناتی مانند آزمون وکالت شب امتحان اعلام شود، در صورتی که یک هفته قبل تذاکرات لازم به این ستاد داده شده بود که اطلاع رسانی برای لغو شدن امتحانات از قبل انجام شود.
در شرایط کنونی وضعیت کرونایی کشور به شدت اسفناک است هرچند گفته می شود هنوز موج چهارم کرونا در ایران به اوج خود نرسیده و در هفته های آینده درصد ابتلا باز هم تشدید خواهد شد و این مساله در نتیجه بی توجهی و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور رخ داده است.