ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، کشور را برابر دشمن بیمه می‌کند

آیت‌الله مکارم شیرازی فرهنگ ایثار و شهادت را قدرت و نیرویی بی‌نظیر در برابر دشمنان دانست و با تأکید بر لزوم تقویت آن، خواستار فعالیت‌های بیشتر در مورد شهدا و ترویج فرهنگ جهاد در جامعه شد.

به گزارش مرور نیوز، این مرجع تقلید روز سه‌شنبه (30 آذر) در دیدار با حجت‌الاسلام شهیدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و جمعی از اعضای دبیرخانه شورای عالی توسعه فرهنگ ایثار و شهادت ضمن ابراز خرسندی از فعالیت‌های صورت گرفته در این دبیرخانه اظهار کرد: در گذشته، امروز و فردا به شهدا نیاز داریم و مسأله شهید و شهادت تمام‌شدنی نیست.

وی خواستار ترویج بیش از پیش فرهنگ جهاد و شهادت در جامعه شد و تأکید کرد: اصلا فرهنگ شهادت خودش کارساز است، حتی اگر ما کاری نکنیم و همانگونه که خداوند متعال در قرآن کریم دستور به آمادگی و کسب نیرو در برابر دشمنان می‌دهد، خودِ این فرهنگ قوتی است و دشمنان از آن می‌ترسند؛ بنابراین هرچه فرهنگ ایثار و شهادت چه از نظر کمّی و چه از حیث کیفی پررنگ‌تر شود، اثرگذارتر است.

مکارم شیرازی با بیان اینکه کار در مورد شهدا ابعاد زیادی دارد، عنوان کرد: به عنوان نمونه اینکه شهدای زمان پیامبر چه کسانی بودند و نام و ویژگی‌های آنها چه بود، یک بحث است؛ اما مسأله مهمتر این است که افکار شهدا چه بود و رجزهایی که می‌خواندند نشانگر چه مسائلی بوده و خانواده شهدای اسلام چه عکس‌العملی در قبال شهادت شهدای بزرگوار نشان می‌دانند. بنابراین اینگونه کارها مجموعه‌ای است که خط سیر شهدا را نشان می‌دهد.

وی ضمن ابراز خرسندی از تدوین فرهنگ‌نامه ایثار و شهادت، خواستار نگاه همه‌جانبه به مسائل پیرامون شهدا شد و با تأکید بر اینکه باید نظرات غیرمسلمانان هم در مورد فرهنگ شهادت بررسی شود، عنوان کرد: ببینیم نظر افراد غیرشیعه و حتی غیرمسلمان و غیرایرانی‌ها در مورد شهادت چیست؟

استاد درس خارج حوزه علمیه تصریح کرد: سخن من در این است که غیر از متن قضیه شهید و شهادت در حاشیه هم مسائل زیادی وجود دارد که می‌تواند مورد بحث و بررسی قرار بگیرد، بنابراین فقط نباید به اشخاص بسنده کرد، بلکه حواشی را هم نگاه کنید تا این فرهنگنامه کاری، جامع و نویی بشود، البته باید احتیاط را هم رعایت کرد.

وی با اشاره به این که علمای گذشته آثار خود را به صورت فشرده و مبسوط منتشر می‌کردند، یادآور شد: این فرهنگ‌نامه هم اگر دو سطح فشرده و مشروح منتشر شود بسیار عالی است، چراکه هم برای کسانی که توانایی، حوصله یا وقت خواندن را ندارند بهتر است و هم برای کسانی که می‌خواهند تحقیق و پژوهش‌های جامعی پیرامون شهدا داشته باشند.

مکارم شیرازی در پایان تدوین این فرهنگ نامه را کاری خوب و کم سابقه دانست و تأکید کرد: شهادت مفهومی گسترده است که در ابعاد مختلف آن می توان تحقیق و پژوهش کرد.