به گزارش مرور نیوز، سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: رأی نمایندگان به وزرای پیشنهادی؛ غیر قابل پیش بینی است.
وی افزود: هر کس بگوید مجلس شورای اسلامی به کدام یک از وزرای پیشنهادی رأی نمی دهد؛ نظر دقیقی نداده، البته گمانه زنی ها در این زمینه طبیعی است.
وی با اشاره به روند معرفی وزرا به مجلس شورای اسلامی و تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر تسریع تشکیل دولت گفت: رئیس جمهور یک هفته زودتر از پایان موعد قانونی؛ وزرای پیشنهادی را معرفی کرد و این وزرا 270 ساعت در کمیسیون های مجلس حضور یافتند.
آقای موسوی با بیان این که اولویت ما برای حل مشکلات جامعه؛ تعامل و هماهنگی با دولت و رئیس جمهور است، افزود: این موضوع؛ مانع دقت نظر نمایندگان مجلس در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی نمی شود زیرا نمایندگان در مقابل مردم و قانون پاسخگو هستند.
وی گفت: در آغاز دولت های نهم و یازدهم نیز همه وزرا رأی نیاوردند، البته نمی خواهم درباره رأی اعتماد به وزرای دولت سیزدهم اظهار نظر کنم.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس در پاسخ به این سؤال که سهم رئیس مجلس شورای اسلامی در رأی اعتماد نمایندگان به وزرا چیست؟ افزود: رئیس مجلس، اعضای هیأت رئیسه و رؤسای کمیسیون ها در رأی با دیگر نمایندگان تفاوتی ندارند اما در هر جامعه ای افراد از یکدیگر تأثیر می پذیرند.
آقای موسوی گفت: به عنوان نمونه، با توجه به این که نمایندگان در رأی به وزرای پیشنهادی مختار هستند اما گزارش کمیسیون های تخصصی در رأی آنها تأثیر می گذارد.
وی افزود: برخی نمایندگان نیز بر اساس جریان سیاسی به وزرای پیشنهادی رأی می دهند اما هیچ کس اثرگذاری غیرمنطقی بر رأی نمایندگان ندارد.
سید محسن دهنوی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: 37 ساعت مفید زمان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس تا کنون بود و وزرای پیشنهادی بیش از 100 جلسه در فراکسیون ها حضور داشتند و 270 جلسه با کمیسیون ها برگزار شد.
وی با بیان این که هیچ کس از بیرون مجلس شورای اسلامی در آرای نمایندگان به وزرای پیشنهادی دخالت نمی کند و فشاری در این زمینه وجود ندارد، افزود: برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی؛ ورود آنها در مقایسه با دوره های گذشته به مجلس، محدود و وزرا فقط با یک همراه و نماینده پارلمانی خود اجازه ورود به مجلس داشتند بنابراین صحن مجلس و کمیسیون ها خلوت و آرامش حاکم بود.
آقای دهنوی گفت: رئیس مجلس یک رأی دارد اما زمانی که به کمیسیون ها دعوت می شود؛ محل مشورت قرار می گیرد که اگر بتواند نمایندگان را اغنا کند، رأی او را می پذیرند.
وی افزود: جلسات بیرون مجلس را بین وزرا و نمایندگان تعطیل کردیم و همه جلسات حتی در تاسوعا و عاشورا در مجلس برگزار شد بنابراین دلالی رأی نیز وجود ندارد.
عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: دقت می کنیم به وزرایی رأی بدهیم که بتوانند مشکلات معیشتی و سلامت جامعه را حل کنند.
آقای دهنوی افزود: بر اساس آیین نامه هر نماینده حق دارد به عنوان موافق یا مخالف وزیر پیشنهادی صحبت کند و ما تا لحظه ای که نماینده پشت تریبون می رود امکان ممانعت نداریم اما زمانی که صحبت خود را آغاز می کند، تشخیص این که آیا خارج از موضوع صحبت می کند یا نه با رئیس مجلس است و او می تواند سخنان نماینده را بر اساس تشخیص خود قطع کند.
وی با بیان این که از نکات متعهد بودن؛ وارد شدن در حوزه تخصصی است گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیشترین تمرکز خود را در بررسی صلاحیت وزرا بر تخصص، توانایی و برنامه آنها قرار داده اند.
آقای دهنوی افزود: در عین حال که بنای ما همکاری با دولت است اما از حقوق ملت با بررسی دقیق صلاحیت وزرای پیشنهادی دفاع می کنیم.
وی گفت: رأی گیری در مورد وزرای پیشنهادی پس از دفاع رئیس جمهور؛ به صورت مخفی، کتبی و در فرایند گلدانی انجام می شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس افزود: شمارش آرا نیز به صورت دستی و با حضور نمایندگان جریان های مختلف انجام و نتیجه آرا بلافاصله اعلام می شود.
آقای دهنوی گفت: هفت - هشت جریان سیاسی در مجلس وجود دارد که برای رأی دادن به وزرای پیشنهادی همفکری میکنند.