قالیباف در ادامه با بیان اینکه براساس فرهنگ اسلامی و ایرانی، عزت و استقلال مفاهیم مهم و اساسی برای ایرانیان است و استقلال واقعی هزینه دارد در غیر این صورت دچار ذلت میشویم، تاکید کرد: البته هزینه داشتن استقلال، عزت و ایستادن مقابل زورگویی را باید همه بدهیم.
به گزارش مرور نیوز، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که روز گذشته به منظور شرکت در اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی با موضوع فلسطین و بحث مربوط به مهاجرت افغانستان در کشورهای اسلامی وارد استانبول شد، صبح امروز(پنجشنبه، ۱۸ آذرماه) در نخستین برنامه خود در ترکیه با فعالان اقتصادی و تجار ایرانی فعال در این کشور دیدار کرد.
قالیباف با بیان این که براساس قانون اساسی با افتخار نماینده همه مردم ایران هستم گفت: افتخار می کنم که از این جایگاه بتوانم صدای همه شما باشم و انجام وظیفه کنم.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه براساس فرهنگ اسلامی و ایرانی، عزت و استقلال مفاهیم مهم و اساسی برای ایرانیان است و استقلال واقعی هزینه دارد در غیر این صورت دچار ذلت میشویم، تاکید کرد: البته هزینه داشتن استقلال، عزت و ایستادن مقابل زورگویی را باید همه بدهیم.
وی در عین حال گفت: البته باید بپذیریم در برخی موارد در مسیر آرمان هایمان به واقعیات توجه نکرده و در جاهایی که لازم بود برای رسیدن به قله موفقیت، مسیرهای دیگری را طی کردیم که منکر این اشکالات نیستیم اما درباره این اصل که همه باید مقابل زورگویی بایستیم تا عزت و استقلال کشور حفظ شود ذرهای نباید تردید کنیم.
وی با بیان اینکه من نه به عنوان یک فرد پشت میزی بلکه به عنوان کسی که ۴۰ سال سابقه اجرایی دارد از مسائل و مشکلات شما در حوزه تجارت و فعالیت اقتصادی آگاه هستم، اظهار کرد: با وجود همه این مشکلات معتقدم که برای حل آنها نیازمند دو هاب مالی و لجستیکی هستیم.
قالیباف در همین زمینه افزود: گرچه آمریکا تحریم کرده است اما در مقابل تحولات و ظرفیتهایی که وجود دارد، این تحریم های آمریکا ضعیف بوده و آنقدر موثر نیست که ما نتوانیم با ایجاد هاب مالی و لجستیکی، مسائل تجاری مان را حل کنیم.
رئیس قوه مقننه شرط حل این مشکلات را داشتن یک برنامه ریزی دقیق و هوشمندانه و اجرای گام به گام آن دانست و گفت: اگر اینگونه عمل کنیم هم منافع اقتصادی افراد یعنی فعالان اقتصادی که حق آنهاست و هم منافع ملی کشور تامین می شود و سبب عزت مردم می شود.
وی اضافه کرد: با ایجاد هاب مالی و لجستیکی میتوانیم در روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه نظیر ترکیه شاهد ارتقای همکاری ها و شرایط بهتری باشیم.
قالیباف همچنین تصریح کرد: البته به این نکته توجه کنیم که در مقوله تجارت دوجانبه نباید نگاه کوتاه مدت داشته باشیم و مثلا اگر تحریمها رفع شد این مقوله کمرنگ شود بلکه باید در این مسئله نگاه بلند مدت مثلا ۲۵ ساله داشته باشیم و حتی اگر تحریمها رفع شد بازهم تلاش ما برای ارتقای تجارت دوجانبه ادامه یابد.
وی اضافه کرد: این همان مسیری است که ما در ارتباط با کشورهایی نظیر چین و روسیه برای ارتقای روابط تجاری و اقتصادی طی می کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود، تاکید کرد: کسانی که باید آن نقشه راه و تفاهمات و توافقات روی کاغذ را اجرایی کنند شما تجار و فعالان اقتصادی در بخش های مختلف هستید.
اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC) با موضوعات محوری «فلسطین، مهاجرت و افغانستان»، در روزهای ۹ و ۱۰ دسامبر (۱۸ و ۱۹ آذر) در شهر استانبول و به میزبانی مجلس ترکیه برگزار میشود.
سارا فلاحی، ابراهیم رضایی و ابوالفضل عمویی اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و عادل نجفزاده رئیس گروه دوستی و پارلمانی ایران و ترکیه و رضا نجفی معاون حقوق و امور بین المللی وزیر خارجه قالیباف را در این سفر و حضور در اجلاس PUIC همراهی میکنند.
همچنین در ابتدای این نشست، تعدادی از فعالان اقتصادی و بازرگانان ایرانی شاغل در ترکیه به بیان دغدغه ها و مشکلات خود پرداختند.