امروزه وکلای ملت درحالی دغدغه رفع مشکلات اقتصادی مردم را دارند که برخی از آنها گمان میبرند سنگ اندازی در مسیر برنامههای وزیر اقتصاد تنها راهکار بهبود اوضاع است درحالی که خاندوزی برای اجرای سیاستهایش نیازمند حمایت نمایندگان مجلس است.
به گزارش مرور نیوز، به دست گرفتن سکان اقتصادی کشور در شرایطی که دولت گذشته عمده مشکلات اقتصادی را به دولت سیزدهم حواله کرده بود، شاید کار هر مدیر و مدبری نباشد که بتواند پا به عرصه یک حوزه بَلوا خیز بگذارد و با سیاقی مشهود و برنامهای مدون به دنبال زدودن غبار فقر از دوش جامعه باشد. به نظر میرسد عدهای از نمایندگان مجلس تنها تیرزهرآلود به هرآنچه مقابلشان است میزنند و بدون توجه به عمر کوتاه مدیریت اقتصادی خاندوزی، به دنبال رفع شتابنده معضلات به گل مانده اقتصادی هستند.
نقطه امید مردم برای رفع مشکلات، همسو شدن قوای سه گانه کشور است
در این میان از کارکشتههای مجلس انتظار میرفت، با وجود آنکه درک بهتری نسبت به حل نشدن یک شبه مشکلات اقتصادی دارند، اجازه موج سواری به سوء استفاده کنندگان ندهند، اما متاسفانه در این مسیر، نه تنها همراهی لازم را نداشتند بلکه گاهی با نمایندگان مخالف خاندوزی نیز، هم صدا شدند.
هم سو شدن قوای کشور، نقطه امید مردم برای رفع مشکلات حوزههای مختلف به ویژه عرصه اقتصاد است، اما تعدادی از نمایندگان مجلس جدیت و خروجی کار را تنها با معیار فوریت میسنجند درحالی که دولت سیزدهم چند ماهی است روی کار آمده و قطعا معضلات تلمبار شده در فاصله دو تا چهار ماه رفع نخواهد شد.
نمایندگان مخالف خاندوزی، عمدهترین نقدی که به عملکرد وی وارد میکنند نبود برنامهای جامع برای مشکلات بورس است درحالی که به گفته مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، مشکل ما در بورس فراتر از اقدامات انجام شده وزیر اقتصاد است.
نباید تحول اقتصادی را محدود به وزارت اقتصاد دانست
مصطفی طاهری بر این نکته تاکید دارد که خاندوزی تلاش زیادی برای نجات بورس از این شرایط انجام داده است و نباید آن را نادیده گرفت تاجایی که هم داخل و هم خارج از بودجه ۱۴۰۱ این تلاش ها مشهود است.
در این میان ابراهیم عزیزی نماینده مردم کرمانشاه و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز بر این باور است، نباید تحول اقتصادی را محدود به وزارت اقتصاد دانست چراکه یک نگاه ناقص، راه به جایی نمیبرد.
این نماینده مجلس، پای کار آمدن اعضای حاکمیت را از جمله راهکارها برای فوریت بخشیدن به حل معضلات اقتصادی دانست و به نقش مهم نظام بانکی در تحولات اقتصادی اشاره دارد و میگوید: نظام بانکی در تحولات اقتصادی کشور باید نقش آفرینی مهم و تاثیرگذاری داشته باشد.
"وزیر اقتصاد به تنهایی نمی تواند معجزه کند" دفاع قابل قبولی بود که ابراهیم عزیزی از عملکرد وزیر اقتصاد کرد و توضیح میدهد که وقتی با قاچاق کالا، سوداگران، مافیاها و سلاطین برخورد جدی صورت نگیرد، قطعا وزیر اقتصاد در کشور به تنهایی نمیتواند معجزه کند و باید بپذیریم تحول اقتصادی نیازمند همگرایی، هماهنگی، وحدت نظر و وحدت عمل همه اجزای حاکمیت از جمله مجلس، دولت و قوه قضاییه است.
تغییر ریل حرکت نظام اجرایی به دلیل بروکراسی شدید در کشور به سرعت رخ نمی دهد
مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم اصفهان نیز جزء نمایندگانی است که تاحدی عملکرد وزیر اقتصاد را مثبت ارزیابی کرده و قضاوت درباره اجرای برنامههای اقتصادی وی را به شش ماهه دوم فعالیت های وزیر موکول میکند.
وی معتقد است، تغییر ریل حرکت نظام اجرایی به دلیل بروکراسی شدید در کشور، به سرعت رخ نمیدهد و در واقع این شش ماهه دوم است که باید منتظر نتیجه اجرای برنامههای مدیران در دولت باشیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم میگوید: برای قضاوت فعالیتهای دولت و عملکرد وزارت اقتصاد نباید عجله کرد چراکه هنوز برای نتیجه اجرایی شدن سیاست گذاریها در این عرصه، زمان باقی است.
سخن آخر
باید این واقعیت را پذیرفت که هیچ کس برای ویرانی پا به جایی نمیگذارد، هدف ها همیشه مقدس بوده و این روشها است که گاهی متفاوت است. حال به نظر میرسد باید کمی منتظر ماند تا سیاستها و برنامههای اقتصادی دولت جای پای خود را پیدا کرده و در بدنه جامعه رخنه کند. در آن زمان اگر انتظارات برآورده نشد، میتوان عملکرد خاندوزی را به مسلخ نقد و انتقادات کشاند.