به گزارش مرور نیوز، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت صبح امروز (سهشنبه) در نشست خبری ضمن اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درخصوص مردمی بودن مسئولان، تاکید کرد: بودن در میان مردم و کار جهادی برای حل مشکلات اولویت اول و آخر دولت خواهد بود.
بهادری جهرمی همچنین با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر اینکه اگر امکان تحقق وعدهای وجود ندارد، دلایل آن برای مردم گفته شود، گفت: رئیسجمهور در همین راستا دستور دادند زمانی که تحقق وعدهها میسر نیست دلایل آن به طور شفاف به مردم اطلاع رسانی شود.
وی با بیان اینکه شاهد برگزاری باشکوه سالگرد شهادت سردار سلیمانی بودیم، یاد و خاطر جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی و شهدای مراسم تشییع پیکر شهید سلیمانی در کرمان را گرامی داشت و ادامه داد: در دو هفته گذشته شاهد سیل در برخی استانهای جنوبی کشور بودیم. تقریبا هفت استان با مشکل مواجه بودند که موضوعات در ۴ استان جدیتر بود. گرچه هواشناسی پیشبینیهای لازم را انجام داده بود و هشدارها و اطلاعرسانیهای لازم را انجام داده بود و وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران نیز تذکرات را قبل از وقوع سیل داده بودند و آمادگی لازم تا حدی صورت گرفته بود و ناگواری این سیل تا حد زیادی مدیریت شد، اما با این وجود متاسفانه شاهد تلفات جانی و مالی بودیم.
سخنگوی دولت عنوان کرد: خسارات مالی فراوانی در پی سیل به وجود آمد اما تلفات جانی نا حدود زیادی کنترل شد. بلافاصله بعد از وقوع سیل، وزیر نیرو به عنوان اولین نماینده دولت و بعد از آن وزیر کشور و معاون اول رییس جمهور به همراه وزیر کشاورزی به منطقه سیلزده اعزام شدند و از نزدیک مدیریت کار را برعهده گرفتند و تک تک مشکلات را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
بهادری جهرمی گفت: متعاقب بررسیها، جلسه اخیر هیئت دولت با حضور مجازی استانداران چهار استان درگیر با سیل یعنی استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس تشکیل شد. همچنین روسای کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، ستاد اجرایی فرمان امام و سازمان مدیریت در جلسه حضور داشتند و به تفصیل گزارشاتی از اقدامات انجام شده برای پیشگیری و کاهش تلفات تدبیر شده بود ارائه دادند
وی بیان کرد: مسیلهای عبور آب تا حد امکان بازگشایی شدند، هشدارهای لازم به مردم داده شد؛ علاوه بر این گزارشات مربوطه نیز ارائه شد. همچنین گزارشات اقداماتی که بلافاصله بعد از وقوع سیل برای تخلیه آب، وصل کردن آب مصرفی، کشاورزی، برق و گاز صورت گرفته بود، عنوان شد.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تاکید کرد: علاوه بر این، گزارشات مفصلی از سوی روسای نهادهای مربوطه، وزرا و استانداران درباره در اختیار قرار دادن اقلام ضروری مثل پتو، موکت، چادر مسافرتی، غذای گرم ارائه شد. پیشنهادهای جداگانهای پیش از این مطرح شده بود که قرار شد همه این پیشنهادات تجمیع شده، در اختیار وزیر کشور قرار بگیرد و برای تصمیمگیری، در اولین جلسه هیئت دولت به صورت فوری مطرح شود تا حمایتهای لازم از مردمی که از سیل خسارت دیدهاند صورت بگیرد.
بهادریجهرمی افزود: البته علاوه بر تصمیماتی که پیش از این در ستاد مدیریت بحران اتخاذ شده بود، تصمیمات کوتاهمدتی نیز گرفته شد؛ مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان به عنوان تنخواه برای چهار استان در نظر گرفته شد. همچنین رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) اعلام آمادگی کرد تا از هر استان با مبلغ ۱۵ میلیارد تومان حمایت شود.
وی تصریح کرد: سیمان رایگان برای منازلی که تخریب شده و آسیب دیدهاند، در نظر گرفته شده است. تصمیمات فوری برای تامین علوفه دامهای باقیمانده و تامین آب اتخاذ شد. قطعا به منظور بازسازی خانههای خسارت دیده و تخریب شده، حمایتهای مادی لازم انجام خواهد شد.
سخنگوی دولت اضافه کرد: البته مطابق هشدارهایی که اعلام شده احتمال وقوع سیل مجدد در همین مناطق وجود دارد. دستگاههای مربوطه در آمادگی لازم هستند؛ مردم نیز باید آمادگی این شرایط را داشته باشند.
وی در رابطه با شرایط فعلی کشور در مقابله با کرونا عنوان کرد: جلسات ستاد کرونا هر هفته منظم شنبهها صبح با حضور همه اعضا برگزار میشود. همانطور که پیش از این گزارش داده شده وضعیت فعلی در کشور از لحاظ تزریق واکسن، میزان رعایت و مدیریت کرونا، قابل قبول است. نمیگویم وضعیت خوبی است اما میتوان گفت وضع فعلی قابل قبول است و کرونا تا حد زیادی تحت کنترل قرار گرفته است.
بهادری جهرمی گفت: امروز با همراهی مردم و همکاری بخشهای مختلف کشور کرونا تا حد بسیار زیادی تحت کنترل قرار گرفته است. امروز حدود ۱۲۳ میلیون دوز واکسن تزریق شده داریم و به لطف خدا و با همراهی مردم آمار فوتیها تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است.
وی با نشان دادن تصویری از مقایسه وضعیت کشور از شهریور و دی ماه ۱۴۰۰ تاکید کرد: نقشه ایران مطابق استانداردهای جهانی از وضعیت قرمز تقریبا آبی شده است؛ امروز بسیاری از کشورهای اروپا، آمریکا و آفریقایی به واسطه شیوع اومیکرون وضعیت قرمز دارند و ما در شرایط زرد و آبی هستیم که امید داریم به زودی تماما آبی شود.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت ادامه داد: این دستاورد همگانی نیازمند صیانت همگانی است. باید به رعایت شیوهنامهها به ویژه استفاده از ماسک توجه ویژه کنیم. همچنین هموطنان به طور خاص باید به تزریق دوز سوم توجه کنند. واکسن به میزان مورد نیاز در کشور موجود است و باید برای حفظ آنتی بادی بدن در سطح قابل قبول، حتما دوز سوم تزریق شود. امید داریم با رعایت پروتکلها و تزریق همگانی واکسن، از شیوع اومیکرون جلوگیری کنیم و شرایط امن فعلی را حفظ کنیم.
هیچ کشوری در مذاکرات وین، نماینده ایران نیست
بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارات «میخائیل اولیانوف» مذاکره کننده ارشد روسیه در مذاکرات وین گفت: تنها نماینده رسمی ایران در مذاکرات وین آقای علی باقری است و هیچ کشور و شخصی در حوزه مذاکرات از سوی ایران نمایندگی ندارد.
وی افزود: کشورهای مختلف و مقامات سیاسی و دیپلماتیک در چارچوب وظایف دیپلماتیک خودشان اقداماتی انجام میدهند که برخی از این افراد هم ممکن است رسانهای باشند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: همه این اقدامات در چارچوب صلاحیت خود آن مقام و کشور خودش است.
بهادری جهرمی هم چنین با اشاره توئیت اولیانوف در مورد محمدجواد ظریف گفت: جایگاه و شأن مقامات سابق کشورمان برای این دولت محترم است و از آن صیانت خواهد کرد.
افزایش حقوق کارکنان دولت باید عادلانه صورت گیرد
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با افزایش حقوق کارمندان دولت، تصریح کرد: تدبیر دولت برای شیوه افزایش حقوق از نقشه راه دولت برای کنترل تورم افسارگسیخته امروز است. تورم امروز از عوامل جدی کاهش قدرت خرید مردم است و یکی از عوامل تورم خلق پولهایی است که بدون توجه به منابع موجود و با نگاههای بخشینگرانه و جزیرهای صورت گرفته است.
سخنگوی دولت عنوان کرد: متاسفانه شاهد بخشینگری در حوزههای عام و کلان مثل حوزه پرداخت حقوق کارکنان بودهایم. دولت اعتقاد دارد که افزایش حقوق کارکنان دولت یک ضرورت و لازمه برای حفظ قدرت خرید کارکنان است تا خدمات آنها تا حدی از لحاظ مادی جبران شود.
بهادری جهرمی با بیان اینکه افزایش حقوق باید متوازن و عادلانه صورت بگیرد،اظهار داشت: اگر در افزایش حقوق دچار بخشینگری شویم یا همه را به یک چشم نگاه کنیم، این نه تنها عدالت نیست بلکه ظلم است. چه بسا پایههای تولیدی منابع برای افزایش حقوق، مجددا تورم را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه دولت اصلیترین مدافع متناسبسازی حقوق بصورت متوازن برای کارکنان در همه بخشها است، اضافه کرد: دولت بنا ندارد حقوق همه کارکنان را یکسان افزایش دهد؛ کسانی که حقوق کمتری دارند، افزایش حقوق بیشتری خواهند داشت و همچنین سقف معافیت مالی برای آنها افزایش پیدا کرده است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: از طرف دیگر کسانی که حقوق بیشتری دریافت میکنند، افزایش حقوق کمتری شامل آنها میشود و بصورت پلکانی مالیات بیشتری از آنها دریافت میشود تا بتوانیم به عدالت هرچه بیشتر در نظام توزیع و پرداخت حقوق برسیم و منابع موجود عادلانهتر در میان اقشار مختلف توزیع شود.
بهادری جهرمی اظهار کرد: این موضوع در کنار سایر سیاستها میتواند کنترل بهتری را برای تورم ایجاد کند؛ پیشبینی روشنی برای میزان تورم سال آینده ندارم اما برنامههای دولت در حوزههای مختلف به منظور کنترل تورم است که یکی از اصلیترین عوامل کاهش قدرت خرید مردم به شمار میرود.