محمد اسلامی گفت: بزرگداشت یاد و خاطره ایشان و همه شهداء برای ما نه به صورت شکلی و نمایشی بلکه به صورت قلبی و ایمانی یک تکلیف است، این برای خود ما یک یادآوری است که حواسمان باشد شهداء رفتند که ما راهشان را ادامه دهیم.
به گزارش مرور نیوز به نقل از اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران، معاون رییس جمهور در این دیدار با بیان اینکه دکتر علیمحمدی حق بزرگی به گردن ما دارند، اظهار داشت: بزرگداشت یاد و خاطره ایشان و همه شهداء برای ما نه به صورت شکلی و نمایشی بلکه به صورت قلبی و ایمانی یک تکلیف است. این برای خود ما یک یادآوری است که حواسمان باشد شهداء رفتند که ما راهشان را ادامه دهیم. شهید در زمان خودش یک اثری دارد و در ضمیر خودش از خدا می خواهد اعمالش پذیرفته باشد. شهدایی که کارهای فکری و علمی انجام دادند، برای خودشان صدقه جاریه ایجاد کرده اند و مسیری را باز کرده اند که اثر خون شهید کمک می کند آن راه پر رونق تر باشد و حرکتی پرشتاب داشته باشد. یادبودها و بزرگداشت ها نوعی دلگرمی برای خانواده شهید است که به راه شهید خودشان ایمان داشته باشند و برای ما تذکری است که راه شهید را شایسته تر ادامه دهیم.
وی افزود: نخستین اقدامی که در روز اول کاری انجام دادم تماس با خانواده شهدای هسته ای بود تا از آنها اجازه بگیرم و بخواهم برای ما دعا کنند. سازمان انرژی اتمی به هر صورت سازمان مهمی است و بخشی از ظرفیت اقتدار و عزت ملی است. جایی نیست که سیاسی یا گروهی و حزبی اداره شود. هزینه هایش را ملت می دهد. هیچ امکاناتی را رایگان به ما نمی دهند. باید هزینه کنیم. این ملت هزینه هنگفتی داده است. هم برای رسیدن به این ظرفیت و تراز، شهید داده و هم کارکنان و مدیرانش تلاش گسترده شبانه روزی داشته و دارند.
اسلامی ادامه داد: در شرایطی که دنیا مطلقاً موافق ما نیست و بر خلاف همه موازین بین المللی و حقوق حقه ما طبق قوانین و موازین آژانس بین المللی، نه تنها با ما همکاری نمی کنند، بلکه مزاحم ما می شوند و برایمان مسئله های فراوان ایجاد می کنند. در همین حال دانشمندان و متخصصین ما تلاش کرده اند در موضوعی که علم و فناوری، سیستم ها و ظرفیت تکنولوژیکی و صنعتی اش را نداشتیم، با پژوهش و تلاش شبانه روزی گسترده و با خستگی ناپذیری همه اینها را بدست بیاورند. این همه کار متنوع که در حوزه هسته ای مورد نیاز بوده، با این جانفشانی ها بدست آمده است.
وی تصریح کرد: تحریم هایی که به بهانه هسته ای به کشور تحمیل می کنند، هزینه های زیادی را برای کشورمان به همراه داشته است. الان حدود ۱۳ هزار کلاهک هسته ای در اختیار ۹ کشور از جمله رژیم غاصب صهیونیستی است. ۵ کشوری که دارای حق وتو هستند، کنترل و نظارت می کنند و ۴ تای دیگر هم که اصلاً عضو معاهده NPT نیستند. ما با چنین شرایطی مواجه هستیم. بدون اینکه در راستای دستیابی به تسلیحات هسته ای هیچگونه اقدام عملی کرده باشیم و در حالیکه در دکترین امنیت ملی و دفاعی ما نبوده است، اینطور ما را متهم می کنند. خودشان هم می دانند که اصلاً صحت ندارد و ما اصلاً وارد این موضوع نشدیم.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به خواسته اوباما، رییس جمهور اسبق آمریکا مبنی بر برچیدن و بازکردن پیچ و مهره های صنعت هسته ای ایران، گفت: صنعتی که می خواهند پیچ و مهره های آن را باز کنند، همه بخش های این صنعت در تراز بالای صنعت پیشرفته قرار دارد. اگر امروز امکانات صنعت هسته ای همچون تجهیزات تولید رادیودارو را نداشتیم، آنها به ما رادیودارو نمی دادند، کما اینکه آنچه که نمی توانیم تولید کنیم را نمی دهند. یعنی در حوزه بهداشت و درمان که حوزه انسانی است و شعارش را می دهند، ما را تحریم کردند و در اختیار نمی گذارند. بنابراین ما باید با تحقیقات خودمان به آن برسیم.
وی تاکید کرد: ما برای سلامت مردم، ارتقاء و پیشرفت کشور و پیشبرد برنامه توسعه ای کشور، ملزم به ایجاد این قابلیت بودیم. این قابلیت برای ما تکلیفی است که در راهش این شهداء را تقدیم کردیم. افتخار می کنیم که ادامه دهنده راه این شهیدان باشیم. اگر ممارست های شهدایی نظیر دکتر علیمحمدی نبود، به این مرحله از پیشرفت نمی رسیدیم.
رییس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: هرجا از طریق دانش بومی وارد شدیم، ممارست داشتیم، متعهدانه تلاش کردیم و فناوری و سیستم صنعتی اش را خودمان ایجاد کردیم، آن مسیر مسیر ماندگاری بوده و توانستیم در آن مسیر پیشرفت و ارتقاء پیدا کنیم. این راه راه انقلاب اسلامی است که مسیر آن استقلال ، عزت و سربلندی است. به یاری خدا مستحکم این راه را ادامه می دهیم.
وی در حاشیه این دیدار در پاسخ به سوالی در خصوص محورهای دستاوردها و فعالیت های سازمان انرژی اتمی ایران، گفت: ۴ محور اساسی در دستور کار فعالیت های سازمان است. یکی از محورهایی که فلسفه وجودی سازمان بر آن اساس است، برق هسته ای است که پاک ترین انرژی هاست. امروزه این انرزی در دنیا با استقبال متفاوتی مواجه شده است. این منبع انرژی اقتصادی است و ارزش افزوده بالایی دارد. متاسفانه در این مسیر عقب هستیم و باید در گذشته بیشتر کار می کردیم. در حال حاضر یک هدفگذاری ۱۰ هزار مگاواتی که جدیداً برنامه ریزی کردیم را در دستور کار داریم تا بتوانیم کشورمان را به یک کشور سازنده نیروگاه هسته ای تبدیل کنیم. محور دوم فرآیند چرخه سوخت است که غنی سازی در راستای تولید سوخت برای نیروگاه های هسته ای را در بر می گیرد، همچنین در بخش دیگر تولید ایزوتوپ های پایدار برای تولید رادیوداروها و کاربرد پرتوها در صنعت، پزشکی و کشاورزی را می توان نام برد.
رییس سازمان انرژی اتمی محور سوم را تولید تجهیزات حوزه کاربرد پرتوها بر شمرد که وارداتی هستند و افزود: الان ۱۲ قطب را برای صنعت کشاورزی و غذایی سازماندهی کردیم که در این بخش می توانیم با پرتودهی به محصولات آسیب پذیری و آفت پذیری آنها را کاهش داده و انبارمانی این محصولات را افزایش دهیم. این حرکت به لحاظ اقتصادی و پایداری کیفیت تولید و استاندارد و سلامت مواد غذایی کار بزرگی است. وی همچنین محور چهارم را تحقیقات و توسعه خواند و گفت: دانشگاه های ما باید بتوانند با فرصت هایی که سازمان انرژی اتمی برایشان ایجاد می کند، در حوزه تکنولوژی های نو کار کنند. حوزه آینده و دنیای آینده دنیای فیزیک و زیست فناوری است که دنیا شتابان به آن سمت حرکت می کند. سازمان باید در این راستا از پژوهش ها بخصوص پژوهش های مرز دانش حمایت کند تا چرخ علمی و توسعه فناوری کشور روان تر و قوی تر در حرکت باشد.
اسلامی با اشاره به سالگرد شهادت شهدای هسته ای در آذر و دی ماه، ضمن تاکید بر تهیه فیلمنامه های ماندگار و مستندهای قوی برای شناساندن شخصیت علمی شهداء به مردم و نسل های آینده، تصریح کرد: کار این شهداء مومنانه و عاشقانه بود. آنها به لحاظ علمی کارهای مهمی انجام داده اند که باید برای مردم منعکس شود. این عقب ماندگی که در جهت خدمت به شهداء داریم، را با معرفی شخصیت، تلاش ها و دستاوردهای شهداء معزز جبران می کنیم.
وی اضافه کرد: برای ما حائز اهمیت است که حقیقت شهدا را به مردم عزیز معرفی کنیم تا نسل کنونی و آیندگان بدانند جوانان نخبه ای که عمرشان را وقف توسعه علمی کشور کردند، بدون هیچ ادعا و امتیاز خاصی اصلاً دیده نشدند. ولی در این راه ایثارگرانه از زندگیشان گذشتند و توانستند با کار شبانه روزی علمی و پژوهشی، فناوری هایی که هرگز دنیا به ما نمی داد، را دست پیدا کنند. نخبگانی بودند که فرصت های زیادی در خارج کشور برایشان مهیا بود اما به خاطر ایمان و اعتقادشان ماندند و کار کردند. این باارزش است. برای ماندگاری این ارزش ها لازم است این حقایق مستند شوند و به زبان هنر برای مردم بیان شوند.
اسلامی تاکید کرد: خداوند متعال توفیق بدهد با درک عمیق تر از وظایفی که بر عهده داریم و راهی که در پیش داریم، بتوانیم برای اهداف انقلاب اسلامی که همانا عزت و سربلندی ملت ایران است، قوی تر تلاش کنیم و کشورمان را به ترازی برسانیم که شایسته این ملت است تا کیفیت زندگی بسیار متفاوتی داشته باشند و ما از این بابت افتخار کنیم.
وی گفت: امیدواریم در قیامت همانطور که شهید دست خانواده اش را می گیرد، شفیع ما هم باشد، انشاء الله اقدامات، افکار، گفتار و رفتارمان همواره مورد عنایت خداوند و شهید دکتر علیمحمدی قرار بگیرد و بتوانیم در راه کسب رضای خدا موفق عمل کنیم. همچنین بتوانیم در راستای پرچمداری از دستاوردها و تلاش های علمی شهدای هسته ای، کوشش خود را روزافزون کنیم و از خدای متعال بخواهیم نصرت بدهد مسیر سخت را هموار کنیم و نتایج بهتر و قوی تری بگیریم.
همچنین در این دیدار همسر شهید علیمحمدی با اشاره به مظلومیت شهید علیمحمدی، در ارتباط با تلاش های این شهید معزز در راه توسعه علمی کشور گفت: نه تنها شهید علیمحمدی بلکه تلاش های بیشماری از سال ۶۴ در مسیر علمی کشور صورت گرفته و متاسفانه بسیاری از آنها به خاطر شرایط کشور گمنام هستند. شهید علیمحمدی به خاطر شهادتش شناخته شد. ایشان نه تنها در مسیر هسته ای کشور زحمات زیادی کشید بلکه در پیشرفت علم در ایران خیلی موثر بود. اگر سابقه شهید را بررسی کنید آثارش را در دهه ۶۰ در کتب درسی دبیرستانی و دانشگاهی می بینید. هرجا به او نیاز داشتند، حضور داشت و واقعاً بدون چشم داشت مادی وارد می شد و فقط به دنبال پیشرفت علمی کشور بود. شهید علیمحمدی می گفت حق ملت ما بیشتر از این هاست.
وی افزود: با اینکه شهید علیمحمدی می توانست در بهترین دانشگاه های دنیا حضور داشته باشد و مراتب علمی بالاتری کسب کند و شرایط بهتری برای خانواده اش مهیا کند، ولی از ایران عزیز دل نمی کند و می گفت ما با پول مالیات این ملت به اینجا رسیدیم و این ملت حقشان نیست که با زحماتی که کشیده اند ما برویم جای دیگری هزینه کنیم. فکر می کنم تمام کسانی که شهید شدند بویژه شهید فخری زاده و شهید شهریاری همین موقعیت را داشتند و می توانستند بروند در بهترین جاهای دنیا کار کنند.
همسر شهید علیمحمدی در پایان گفت: تعهدی که شهید علیمحمدی به کشورمان داشت و مسئولیت پذیری و تلاش های خستگی ناپذیرش و آن خلاقیتی که داشت در پیشرفت علمی خودش و حرکت علمی که انجام داد، موثر بود.