طبق اظهارات نمایندگان، صیانت از فضای مجازی از این پس در قالب طرحی تازه و با محتوای جدیدتر در نوبت رسیدگی صحن علنی قرار خواهد گرفت.

به گزارش مرور نیوز، طرح صیانت از فضای مجازی در حالی با موافقت نمایندگان مجلس از دستور کار کمیسیون مشترک رسیدگی به این طرح، خارج شد؛ که در ابتدا، وکلای ملت در جلسه غیر علنی، دیدگاه های خود را پیرامون طرح صیانت و بررسی مجدد آن در صحن مجلس به شور گذاشتند.

علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با یکی از رسانه ها با اشاره به بررسی «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» موسوم به «طرح صیانت» در جلسه غیر علنی مجلس، گفت: در جلسه غیرعلنی، ١٠ دقیقه فرصت به رئیس کمیسیون مشترک داده شد تا وی توجیهات خود را بیان کند، سپس ٣ موافق و ٣ مخالف به اظهار نظر پرداختند؛ علاوه بر آن، برای اینکه نمایندگان اظهارات کارشناسی بیشتری را استماع کنند، ٣ موافق و ٣ مخالف دیگر نیز به بیان نظرات خود پرداختند و در نهایت در یک رأی‌گیری استمزاجی نمایندگان رأی به عدم ابقاء طرح در کمیسیون مشترک دادند.

وی همچنین بر این نکته تاکید کرد که جلسه امروز مجلس در فضایی برگزار شد که هر دو طرف نظراتشان را بیان کرده و اعتقاد داشتند که بررسی‌ها و آراء هر چه باشد تمکین می‌کنند. فضای دموکرات در صحن حاکم بود و نظرات و بیانات مطرح شد. هیات رئیسه هم تاکنون با تأنی موضوع را پیگیری کرده و مباحث فنی را دنبال می‌کند.

 

طرح صیانت جای خود را در صحن علنی مجلس باز کرد

نگرانی ها از باب اصل هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت و به تبع آن بررسی و تصویب طرح مذکور در کمیسیون مشترک، از آن جهت بود که با اظهارنظر حدود ١٩ نفر از نمایندگان، ممکن بود قانونی به تصویب برسد که نه تنها عمده اعتراضات مردمی را در پی داشت بلکه تعطیلی کسب و کارهای اینترنتی را نیز نشانه می گرفت، از این حیث تعدادی از نمایندگان مجلس که بازخوردهای منفی جامعه را نسبت به چنین وضعیتی احساس کردند، دست به کار شده و خواهان بازگشت بررسی طرح صیانت در صحن علنی مجلس شدند که در نهایت بهارستان نشینان به آن رای مثبت دادند.

جلال رشیدی کوچی نماینده ای بود که بعد از تصویب کلیات طرح صیانت در کمیسیون مشترک در هفته های آخر سال و در بحبوحه بررسی لایحه بودجه ١٤٠١، برآن شد تا درخواستی را به امضای ١٨٥ نفر از نمایندگان مجلس برساند و با تقدیم آن به هیات رئیسه مجلس، خواستار بازگشت طرح صیانت و بررسی آن در صحن علنی مجلس باشد.

پس از آنکه نمایندگان با بررسی طرح مذکور در صحن علنی مجلس موافقت کردند، رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در توییتی نوشت: طرح صیانت با رای نمایندگان من بعد به جای بررسی در کمیسیون مشترک در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد.

طرح صیانت از فضای مجازی

نامه اعضای هیات رئیسه کمیسیون مشترک طرح صیانت به قالیباف

از دستور کار خارج شدن طرح صیانت در کمیسیون مشترک، سبب شد تا اعضای هیئت‌رئیسه این کمیسیون در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، به جزئیات جلسات کمیسیون مشترک و نحوه رسیدگی به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی در این کمیسیون بپردازند.

در بخشی از این نامه آمده است: استحضار دارید کمیسیون مشترک طرح حمایت پس از برگزاری ۱۳ جلسه رسمی و ۳۵ جلسه جانبی از جمله جلسات کارگروه مشترک با مرکز پژوهشهای مجلس، در تاریخ سوم اسفندماه کلیات طرح را با رأی موافق ۱۹ عضو از ۲۰ نفر اعضای حاضر تصویب کرد. معاون محترم قوانین در ساعت ۲۱ همان روز اقدام به انتشار نامه‌ای خطاب به رئیس کمیسیون مشترک نمودند و به استناد مواد (۱۶۵)، (۱۶۶) و (۱۴۲) آیین نامه داخلی مجلس، روند اخذ آرای اعضای کمیسیون را مغایر آیین نامه دانستند؛ لذا معروض می‌دارد.

 

در ادامه نامه مذکور اشاره شد: چنین رویه‌ای بدون اطلاع دقیق از موارد مذکور و مستندات و رسانه‌ای کردن آن ناشی از عدم دقت و کم توجهی به مفاد آیین نامه بوده، در حالی که دقیقا آیین نامه‌های مربوطه رعایت گردیده و قابل ارائه است.

اعضای هیات رئیسه کمیسیون مشترک طرح صیانت خطاب به قالیباف رئیس مجلس نوشتند: این کمیسیون علاوه بر جلسات برگزار شده در دفتر جنابعالی (دو جلسه)، دفتر نائب رئیس محترم اول مجلس (سه جلسه)، جلسات کارگروه کمیته حداقل پانزده جلسه کارشناسی، جلسات متعدد با مرکز پژوهش‌ها، جلسات منظم هفتگی از ۱۴۰۰/۷/۲۵ تا ۱۴۰۰/۱۲/۳ حداقل چهل و هشت جلسه بررسی و جلسه اظهار نظرات موافقان و مخالفان شکل گرفته است و القاء شبهه عدم رعایت مواد (۱۶۵) و (۱۶۶) کاملا نادرست است و اعمال ماده (۱۴۲) آیین نامه داخلی نیز از اختیارات کمیسیون است.

 

صیانت همچنان پابرجاست

واقعیت آن است که طبق اظهارات نمایندگان، صیانت از فضای مجازی از این پس در قالب طرحی تازه و با محتوای جدیدتر در نوبت رسیدگی صحن علنی قرار خواهد گرفت.

حال نکته قابل تامل آن است که اگرچه می توان بررسی طرح صیانت در صحن علنی مجلس را به فال نیک گرفت، چراکه در این شرایط، حداقل مطمئن خواهیم شد که ٢٩٠ نماینده نسبت به آن اظهارنظر خواهند کرد نه ١٩ نفر؛ لذا دیدگاه ها و پیشنهادات جامع‌تری به اشتراک گذاشته خواهد شد، اما از سویی نباید از این مهم غافل شد که اصل موضوع همچنان پابرجا است.

بیم آن می رود که طرح جدید صیانت در فضای مجازی، چه در صحن علنی بررسی شود و چه در کمیسیون مشترک، دارای یک وحدت اشتراکی برای محدود شدن فضای مجازی و تعطیلی کسب و کارها باشد و در واقع بررسی طرح جدید در صحن مجلس هم نتواند دردی را دوا کند، چراکه در واقع خانه از پای بست ویران است.

اشتغال و معیشت دو مولفه اصلی محسوب می شوند که آسیب رساندن به آن تحت هر عنوان یا با هر هدفی باشد، هرچند ناخواسته اما خسارت های جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.

بدون شک تلاش نمایندگان برای ساماندهی فضای مجازی و اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری، اگرچه امری پسندیده به شمار می‌رود اما شتابزدگی در این مسیر که در نهایت منجر به تصویب یک قانون هیجانی شود، جز آثار زیان بار، نتیجه دیگری در بر نخواهد داشت.