حجتالاسلام پژمانفر با اشاره به بررسی پرونده شکایت از رئیسجمهور سابق در کمیسیون اصل ۹۰ گفت: ۲ مورد از این شکایات یعنی مداخلات ارزی و موضوع بورس به دستگاه قضایی واصل شده است.
به گزارش مرور نیوز، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ ، صبح امروز، ۳۰ آبان، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات دیوان محاسبات خراسان رضوی برگزار شد، با تاکید بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان انرژی پاک اظهار کرد: به این منظور در راستای تشویق به تولید این نوع از انرژی در قانون بودجه ۱۴۰۰ مقرر شد که به ازای هر واحد انرژی تولید شده در نیروگاههای فسیلی و سیکل ترکیبی، چه مقدار گاز و گازوئیل مصرف میشود. سپس به تولیدکنندگان انرژی پاک نیز به به ازای هر واحد انرژی تولید شده، به همان میزان گاز و گازوئیل با همان نرخ داده شود تا این تولیدکنندگان آن را در بازار آزاد به فروش برسانند. در سال ۱۴۰۰ عدد تخصیص یافته برای این موضوع ۲۵۰۰ میلیارد تومان بود که طی ماه گذشته این رقم به کلیه مجموعههای تولیدکننده انرژی پاک اعطا شد.
وی با اشاره به اقدامات کمیته سیاسی کمیسیون اصل ۹۰ افزود: نسبت به جزایر سهگانه ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک پروندههایی در دست بررسی و پیگیری است که توانسته در زمینه حقوقی کمک خوبی به وزارت امور خارجه باشد. همچنین پروندههایی در مورد قانون اقدام راهبردی و بحث FATF داشتهایم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با اشاره به حوادث اخیر کشور نیز عنوان کرد: در کمیسیون پروندهای را در این خصوص در دست بررسی داریم و نشستی با دادستان کل کشور برای این منظور برگزار شد و حوادث چند وقت اخیر کشور مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به بررسی پرونده شکایت از رئیسجمهور سابق در کمیسیون اصل ۹۰ گفت: ۲ مورد از این شکایات یعنی مداخلات ارزی و موضوع بورس به دستگاه قضایی واصل شده است.
پژمانفر بیان کرد: همچنین ما در حال پیگیری پروندهای در خصوص ایجاد یک تحول بنیادین در خدمت وظیفه عمومی هستیم و در تلاشیم سربازی به معنای متداول امروز برچیده شود. برای این منظور جلساتی با ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان برنامه و بودجه، وزارت دفاع و کمیسیون امنیت ملی مجلس برگزار شده است. به اعتقاد ما لازم است با افزایش حقوق سربازان، آنان را با قرادادهای پنج ساله یا بیشتر به کار گرفت و اگر در حوزه نظامی استخدام شدند، میتوان از تجربیات و توانمندی آنان استفاده کرد.
وی با اشاره پیگیریهای کمیسیون اصل ۹۰ برای بازگشت ارزهای حاصل صادرات غیر نفتی اضافه کرد: همچنین پروندهای در مورد اتباع بیگانه در دستور کار است. با ورود کمیسیون اصل ۹۰ به موضوع صدور کارتهای ملی تاکنون هفت میلیون کارت ملی به دست مردم رسیده است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به مشکلات موجود در مورد حقابه ایران از رود هیرمند ادامه داد: به واسطه حضور طالبان در افغانستان، میزان حقابهای که از رود هیرمند به سمت ما روانه میشد، محقق نشده است. این هم یکی از پروندههای در حال پیگیری در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس است.
وی با اشاره به ورود کمیسیون اصل ۹۰ به موضوع تهدیدات بیولوژیکی نیز اظهار کرد: این هم از موضوعاتی است که در ذیل موضوع پدافند غیر عامل در حال بررسی است. همچنین نسبت به بررسی عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت خارجه در مورد دیپلماسی اقتصادی ورود پیدا کردهایم. باید توجه داشت نصب رایزنهای اقتصادی یک ضرورت در سفارتخانههاست و از این طریق میتوان تبادلات اقتصادی کشور با سایر کشورها را مورد پیگیری قرار دارد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت فعالسازی سامانههایی به منظور شکلگیری شفافیت اظهار کرد: شفافیت بسیاری از مشکلات را حل میکند. قبلا این کارها انجام نمیشد و گاهی رانتهایی شکل میگرفت. شهرداریها و تمام نهادهای عمومی غیردولتی ملزمند معاملات خود را به سامانه ستاد منتقل کنند.
پژمانفر با اشاره به بررسی پروندهای در مورد عملکرد وزارت نیرو در حوزه آب در کمیسیون اصل ۹۰ عنوان کرد: ما در حال بررسی عملکرد سدها، چاهها و انتقال آب در کشور نیز هستیم. همچنین موضوع انتقال آب از طریق آبشیرینکنها از بندر عباس و دریای عمان یکی از مباحث مهمی است که کمیسیون به آن ورود پیدا کرده است. هفته گذشته در بررسی یکی از سدهای کشور که چندین هزار میلیارد هزینه صرف ایجادش شده بود، متوجه مشکلاتی شده و از ادامه فعالیت آن ممانعت کردیم.
وی با اشاره به راهاندازی چکهای الکترونیک هم بیان کرد: امروز تعداد زندانیان چک نسبت به گذشته به یکسیزدهم کاهش یافته و چک معنای واقعی خود را یافته است. همچنین سامانه جامع حدنگار از دیگر پروندههایی است که نشستهایی در رابطه با آن برگزار شده است.
عضو مجمع نمایندگان استان با اشاره به تلاشهای انجام شده برای کاهش جمعیت کیفری کشور گفت: همچنین ما نظارت بر عملکرد سازمانهای امور زندانها را در دستور کار داریم. موضوع تغییر کاربری زمینهای زراعی، اسقاط خودرو و نظارت بر کیفیت هوا نیز از دیگر موضوعات مورد بررسی در کمیسیون است.
پژمانفر با بیان اینکه یکی دیگر از پروندههای کمیسیون اصل ۹۰ موضوع علت عدم توسعه میادین نفت و گاز است، خاطرنشان کرد: همسایگان در حال برداشت از این میادینند و ما در حال بررسی هستیم که اگر کوتاهیهای در راستای توسعه برداشت کشورمان از میادین مشترک صورت گرفته، پیگیری شود.
وی با اشاره به ورود کمیسیون به بحث مصرف بیرویه سموم و کودهای شیمیایی، افزود: پرونده دیگری در ارتباط با تبدیل وضعیت ایثارگران داریم. همچنین در پروندهای در مورد شرکت مخابرات، مقرر شده این شرکت دیون خود نسبت به بازنشستگان و کارمندان خودش پرداخت و تبدیل وضعیت ایثارگران را اجرا کند. افزایش تعرفه نیز باید به سمت اجرای فیبر نوری و افزایش سرعت اینترنت حرکت کند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ ادامه داد: بر خلاف تمام دنیا در کشور ما بر اساس سیاستهای غلط بیش از ۸۰ درصد مردم ما از اینترنت همراه و کمتر از ۲۰ درصد از ADSL استفاده میکنند. ما باید به سمت توسعه فیبر نوری حرکت کنیم. وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات برای این موضوع باید اقدامات جدی انجام دهد تا سرعت اینترنت افزایش و قیمت آن کاهش یابد.