جانشین وزیر دفاع با اشاره به پیشرفتهای حوزه علم و فناوری دفاعی گفت: اینکه امروز بر روی ۱۴ فناوری نوین مشغول کار هستیم به واسطه تلاشهایی است که از دوران دفاع مقدس شروع شده و سرریز داشتههای دفاعی را در سایر صنایع کشور تعمیم میدهیم.
به گزارش مرورنیوز، سردار سید مهدی فرحی جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح عصر امروز(سهشنبه 15 آذرماه) در آیین اختتامیه همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، گفت: دفاع مقدس زنجیره کاملی است که از حلقههای متعددی تشکیل شده است؛ به نحوی که هر کدام از اینحلقهها میتوانند زمینهای برای پژوهشهایی باشد.
وی افزود: با وجود اینکه در دوران دفاع مقدس در بخش دفاعی، ما فقط بهرهبردار تجهیزات دفاعی بودیم، ولی به تدریج با تلاش شبانهروزی و تقدیم هزار شهید در صنعت دفاعی، توانستیم تجهیزات دفاعی متعددی را تولید کنیم.
جانشین وزیر دفاع گفت: ما فناوریهای زیستی را از دوران دفاع مقدس تولید کردیم؛ به نحوی که تجربیات آن باعث شد در بازه زمانی کوتاه در اوج دوران کرونا واکسن آن را تولید کنیم. اینکه امروز بر روی ۱۴ فناوری نوین مشغول کار هستیم به واسطه تلاشهایی است که از دوران دفاع مقدس شروع شده و سرریز داشتههای دفاعی را در سایر صنایع کشور تعمیم میدهیم.
سردار فرحی با بیان اینکه امروز در صنعت دفاعی به میزان ۸۵ درصد به خودکفایی رسیدهایم، گفت: زمانی در تولید سلاح انفرادی ژ-۳ در تهران وابسته به شرکت آلمانی سازنده آن بودیم، ولی امروز از این موضوع عبور کردیم و میتوانیم سلاحهای انفرادی همچون «مصاف» را بسازیم.
وی با بیان اینکه از همان دوران دفاع مقدس میگفتیم، «ایران سرای من است»، افزود: اگر ۴۰ هزار مستشار خارجی نظامی با وقوع انقلاب اسلامی ایران را ترک کردند، اما دفاع مقدس باعث شد که نخبگان علمی زیادی در صنعت دفاعی حضور یابند و در تولید محصولات دفاعی بومی تلاش کنند.
جانشین وزیر دفاع با بیان اینکه مدیریت جهادی در صنعت دفاعی وجود دارد، عنوان کرد: موفقیتهای صنعت دفاعی امروز مرهون اول انقلاب و جنگ تحمیلی است زیرا دستاوردهای دفاع مقدس به ما آموخت که باید اقتدار را در همه عرصهها بهویژه در عرصه دفاعی حفظ کرد و به همین دلیل موظف هستیم قدرت بازدارندگی را توسعه دهیم.
سردار فرحی در پایان خاطرنشان کرد: امروز عرصه جنگ تحمیلی به جنگهای شناختی روانی اقتصادی و فضای مجازی تغییر یافته است. به همین دلیل، نقشه راه بهرهگیری از ۱۴ فناوری نوین را در وزارت دفاع تدوین و تعریف کردیم که سند جامع آنها به تدریج در حال ابلاغ است تا از هوش مصنوعی، هایپرسونیک، کوانتوم و سایر فناوریهای پیشرفته دیگر استفاده کنیم.