معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت:شهادت دانشجویان عزیز در حوادث اخیر نشان داد که این قشر فرهیخته در همه مقاطع و حوادث حضور فعال دارند و رسالت خود را در دفاع از آرمانهای ملت ایران فراموش نکردهاند.
به گزارش مرورنیوز، سیدمحمد حسینی معاون رئیسجمهور در امور مجلس به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو و به دعوت بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در جمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی حاضر شد و ضمن سخنرانی به سوالات دانشجویان در خصوص مسائل جاری کشور پاسخ داد.
وی با گرامیداشت ۱۶ آذر و تبریک روز دانشجو اظهار کرد: دانشجویان در سال ۳۲ و در مخالفت با کودتای ننگین ۲۸ مرداد و دخالت و سیطره آمریکا در امور کشور و در اوج خفقان و استبداد داخلی دست به اعتراض زدند و رژیم منحوس پهلوی سه نفر از آنها را به شهادت رساند اما شهادت این دانشجویان چراغ راهی در مسیر مبارزه جوانان و ملت ایران با استکبار جهانی و رژیم ستم شاهی شد و شانزدهم آذر در تاریخ ملت ایران ماندگار گردید.
معاون رئیسجمهور خاطرنشان کرد: دانشجویان در مقاطع مختلف پس از ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و در نهضت اسلامی و نیز دوران پس از انقلاب و دفاع مقدس پیشگام بودند.
حسینی با اشاره به شهادت تعدادی از دانشجویان در حوادث اخیرخاطرنشان کرد: شهادت این دانشجویان عزیز نشان داد که این قشر فرهیخته در همه مقاطع و حوادث حضور فعال دارند و رسالت خود را در دفاع از آرمانهای ملت ایران فراموش نکردهاند.
معاون رئیسجمهور گفت: دانشجویان در میدان فداکاری و جهاد و نیز در میدان علم و دانش پیشگام و پیشرو بوده و در پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی از نقش بیبدیلی برخوردار هستند.
حسینی با اشاره به توجه و اهتمام ویژه دولت برای حمایت از فعالیتهای دانشمحور اظهار کرد: امروز به واسطه تلاش و پشتکار دانشگاهیان و دانشجویان و حمایتهای انجام شده سرعت علمی کشور از سرعت متوسط جهان بالاتر است و باید این روند را حفظ کرده و ارتقا دهیم تا عقبماندگیهای فراوانی که در این عرصه وجود دارد را جبران کنیم.
وی با بیان اینکه با اتکا به علم و دانش میتوان به اقتدار سیاسی و اقتصادی دست یافت اظهار کرد: امروز در عرصه علمی به مرحلهای رسیدهایم که علم را به ثروت و محصول قابل عرضه در عرصه جهانی تبدیل کنیم و از آن برای درآمدزایی و رفع مشکلات کشور استفاده کنیم. به رغم تهدیدها و تحریمهای بیگانگان گامهای مهمی در عرصه علمی برداشته شده است و با روحیه تلاش و مجاهدت جوانان و اندیشمندان کشورمان در عرصههای مختلف علمی حرفی برای گفتن داریم و اینها در سایه مجاهدت و روحیه انقلابی و جهادی شهیدانی مانند فخریزاده و شهریاریها به دست آمده است و برای حفظ آن اساتید و دانشجویان رسالت سنگینی بر عهده دارند.
معاون رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه دولت مردمی با روحیه جهادی و تلاش شبانهروزی به دنبال رفع مشکلات و بهبود شرایط کشور است، گفت: دولت در شرایطی کار خود را شروع کرد که کشورمان در بخشهای مختلف با مشکلات فراوانی همراه بود و در کنار کسری بودجه، شیوع گسترده بیماری کرونا و تورم، منابع کافی برای پرداخت حقوق کارکنان وجود نداشت. دولت در چنین شرایطی تلاش کرد ضمن تأمین هزینههای جاری، اعتبار لازم برای پروژههای بزرگ عمرانی و صنعتی را تأمین کند تا به واسطه آن درآمدهای کشور افزایش یابد.
حسینی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته سطح روابط و همکاری کشورمان با کشورهای منطقه و همسایگان افزایش یافته و امروز به واسطه تعاملات انجام شده، کشورهای آسیای میانه و منطقه قفقاز علاقهمند هستند نیازمندیهای خود را از ایران تأمین کرده و از ظرفیت ترانزیتی ایران استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل اصلی حوادث اخیر این است که در حرکت شتابان دولت در مسیر رفع مشکلات و ارتقای سطح کشور توقف و کندی ایجاد کنند. آنان از اینکه با تلاشهای انجام شده رضایتمندی و سرمایه اجتماعی نظام افزایش یابد نگران و ناراحت هستند، از این رو تمام توان خود را به میدان آوردهاند تا مانع و مشکل ایجاد کنند.
حسینی گفت: اغتشاشگران و حامیان آنان در حالی دم از آزادی اختیار میزنند که خودشان با توسل به زور و اجبار قصد دارند برای کسبه و بازاریان اعتصاب و تعطیلی ایجاد کنند و هر کسی که در مقابلشان مخالفت میکند با نهایت خشونت با او برخورد میکنند. در هفتههای اخیر تعداد زیادی از نیروهای انتظامی و بسیجی و مردم عادی را با روشهای وحشیانه به شهادت رساندند.
معاون رئیسجمهور افزود: در حوادث اخیر گروههای مختلف تروریستی از کومله، دموکرات و داعش با هدایت سرویسهای اطلاعاتی کشورهای بیگانه تقسیم کار کردند تا با فضاسازیهای کاذب تلاش کنند فضای عمومی کشور را ناامن و بحرانزده نشان دهند.
حسینی ادامه داد: اگرچه دستگاههای انتظامی و امنیتی وظایف و مسئولیتهای خود را در حوادث اخیر انجام میدهند اما دولت خود را گرفتار حاشیههای کاذب نمیکند و با شتاب مضاعف مسیر خدمتگزاری و رفع مشکلات مردم را پیگیری میکند و بر مبنای سند تحول دولت که در آن وضعیت موجود چالشها و راههای برونرفت از مشکلات تهیه شده است مسیر خدمترسانی را ادامه میدهد.
معاون رئیسجمهور گفت: دولت در یک سال گذشته به رغم همه مشکلات نظام طرح رتبهبندی معلمان را در حالیکه ده سال در اجرای آن تعلل شده بود اجرایی کرد و توجه ویژهای به رفع مشکلات اقشار مختلف جامعه به ویژه بازنشستگان و کارگران دارد.
حسینی تأکید کرد: امروز دیگر از رخوت و کمکاری و تعلل مسئولین خبری نیست و همه اعضای دولت بدون وقفه تلاش میکنند تا با خدمترسانی صادقانه سطح رضایتمندی مردم را افزایش داده و سرمایه اجتماعی نظام را تقویت کنند و طعم شیرین خدمت را به مردم بچشانند.
معاون رئیسجمهور در امور مجلس در ادامه این جلسه به سؤالات دانشجویان پاسخ داد و در جواب سوال دانشجویی در خصوص اینکه بعد از گذشت ۴۰ سال انقلاب نباید دغدغه دولت رفع مشکل آب و یا برق مناطق محروم کشور باشد، اظهار کرد: در ده سال گذشته خشکسالیهای گسترده و کمآبی فزایندهای بخشهای مختلف کشور را در بر گرفته است و امروز با شرایط اقلیمی جدیدی مواجه هستیم و دولت نمیتواند در مقابل آن بیتفاوت باشد چرا که این وضعیت میتواند موجب نارضایتی و بروز مشکل برای مردم شود ضمن اینکه دولت در کنار توجه به امور روزمره مردم و گرهگشایی از مشکلات آنان وظیفه خود میداند از فعالیت اندیشمندان و جوانان نخبه کشور در عرصههای مختلف علمی حمایت کند از این رو در ابتدای شروع کار از آنجایی که با مشکل شیوع ویروس کرونا مواجه بودیم و روزانه بیش از ۷۰۰ نفر از بیماران فوت میشدند موضوع صیانت از جان مردم را در اولویت قرار داد و ضمن تهیه واکسن، از تولید واکسن توسط مراکز علمی و پژوهشی داخلی حمایت کرد و توفیقات خوبی در این زمینه بدست آمد.
معاون رئیسجمهور گفت: عمران و آبادانی مناطق مختلف کشور یکی از وظایف و مسئولیتهای دولت است و در کنار آن اقدامات ارزشمندی در زمینههای علمی و رشد صنعتی انجام میشود به نحوی که امروز در برخی از رشتههای علمی و فناوری در رتبه های برتر جهانی قرار داریم.
معاون رئیسجمهور گفت: البته قبول داریم که باید بیش از این ها کار و فعالیت انجام می شد ما نیز به برخی مدیریت های لیبرال منش که کار و خدمت و پیشرفت کشور را رها کرده و نگاهشان به دست بیگانه بود انتقاد داریم و در این خصوص مردم با انتخاب خود می توانند جلوی روی کار آمدن چنین افرادی را بگیرند.
وی درباره وضعیت دانشگاه شریف خاطرنشان کرد: اقدام تعدادی از دانشجویان این دانشگاه در استفاده از الفاظ موهن و رکیک در دانشگاهی که از جایگاه رفیع علمی برخوردار است واقعا تاسف انگیز بود ضمن اینکه معدودی هم خشونت فیزیکی نیز داشتند. البته در این زمینه تاکید داریم که وظیفه هیئت تخلفات دانشگاه است که به اساتید و دانشجویانی که تخلف دارند، تذکر دهد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه اعتراض با اغتشاش تفاوت دارد، اظهار داشت: در یک سال گذشته اعتراضات مختلفی در مناطق مختلف کشور به ویژه مقابل مجلس شورای اسلامی توسط اقشار مختلف برگزار شد و بدون کوچکترین مشکلی مطالبات خود را بیان میکردند و حتی رئیس جمهور و دولتمردان نیز در میان آن حضور یافته و از نزدیک به بررسی مشکلات آنها می پرداختند ولی کسی که با اسلحه سرد و گرم به مردم و نیروهای انتظامی حمله کند و افراد بیگناه را به شهادت برساند را نمی توان به عنوان معترض قلمدد کرده و بر اساس منطق با وی گفتگو کرد.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس گفت: دولت اگر اشکال و ضعفی وجود داشته باشد آن را می پذیرد و معتقد نیستیم که هیچ ضعف و اشکالی وجود ندارد لذا بر این اساس به دنبال ایجاد تحول و اجرای عدالت در جامعه هستیم. ضمن اینکه وظیفه داریم برخی ذهنیت های منفی که بر اساس تاثیرپذیری از تبلیغات دشمنان به وجود آمده را با روشنگری و جهاد تبیین پاسخگو باشیم.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان که معتقد بود حرکت دولت مردمی به سمت جوان گرایی، افراطی است و گزینه پیشنهادی برای وزارت راه و شهرسازی رشد آسانسوری داشته است گفت: یکی دیگر از مشکلات دولت قبل بی توجهی به ظرفیت و توان جوانان بود اما دولت جدید قائل به استفاده از ظرفیت پیشکسوتان و تجربه در کنار جوانان انقلابی و متخصص است ضمن اینکه فردی که مد نظرتان است از دانش آموختگان دانشگاه شریف بوده و تجربیات مفیدی در مجموعه دولت و مجلس دارد و جز هیات رئیسه مجلس بوده است و در دوره ریاست دیوان محاسبات برای اولین بار عملکرد دیوان محاسبات مورد تقدیر حضرت آقا قرار گرفت.
کارنامه ایشان نشان می دهد مدیر با انگیزه و راهبردی است. مسائل وزارت راه وشهرسازی هم علاوه بر مسکن شامل صنعت های مختلف ریلی، دریایی و هوایی است.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: با صراحت اعلام می کنم که هیچ گونه نگاه افراطی نسبت به استفاده از ظرفیت جوانان در دولت وجود ندارد و وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی به اعتبار سوابق مدیریتی موفق و با نگاه راهبردی که دارد میتواند تحولی در این حوزه مدیریتی ایجاد کند.
حسینی در پاسخ به سوالی درباره اهتمام دولت به مبارزه با فساد و جلوگیری از تخلف و رانت اظهار داشت: آیت الله رئیسی در قوه قضاییه پرچم مبارزه با مفسدین را برافراشت به نحوی که حتی با برادر رئیس جمهور وقت و برادر معاون اول وقت رئیس جمهور برخورد شد لذا دولت تلاش می کند افراد پاک دست و ساده زیست در مناصب مدیریتی منصوب شوند البته اگر هم احیانا تخلفی انجام شود بلافاصله با آن برخورد میشود.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوال دانشجویی که از رویکرد ضعیف دولت به حوزه فرهنگ و رسانه گلایه داشت گفت: یکی از مباحث جدی در بودجه سال آینده توجه به تقویت حوزه آموزش، فرهنگ و رسانه است و حتماً باید تحولی در ساختار ها، روش ها و رویه های غلطی که وجود داشت انجام شود.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: اگر در گذشته نگاه عده ای به سند ۲۰۳۰ بود امروز سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش و نقشه مهندسی فرهنگی مورد توجه دولت قرار دارد. نقشه مهندسی فرهنگی در دوره دولت دهم نهایی شد اما متاسفانه با روی کار آمدن دولت یازدهم به بایگانی سپرده شد.
معاون رئیسجمهور در امور مجلس در پاسخ به سوالی درباره فواید سفرهای استانی اظهار داشت: در دوره گذشته برخی از مسئولین از روحیه اشرافی و تجمل گرایی برخوردار بوده و اهل کار نبودند اما امروز رئیس جمهور حتی به مناطق محروم و روستاها سرکشی می کند و از نزدیک و در گفتگو با اقشار مختلف مردم در جریان مشکلات آنها قرار می گیرد و مصمم است با کار و تلاش خستگی ناپذیر و بدون وقفه مشکلات مردم را برطرف کند بی تردید در این مسیر آشنایی دولتمردان با ظرفیت ها و مشکلات مناطق گوناگون که در قالب سفرهای استانی انجام میشود ، تاثیر گذار است و البته روند اجرای مصوبات سفرهای استانی که بر اساس نیاز مردم آن مناطق به تصویب رسیده، با دقت و جدیت پیگیری می شود.
حسینی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان که خواستار توجه دولت به کاهش هزینه های بیماری های صعب العلاج شد، گفت: دولت در حوزه بهداشت و سلامت مردم، موضوع پیشگیری و درمان را در اولویت دارد و اعتبارات نسبتا خوبی برای این منظور در نظر گرفته است. ضمن اینکه بیش از ۶ میلیون نفر بیمه شدند و مصمم است بیمارستان های نیمه تمام که در مناطق مختلف کشور وجود دارد که بعضاً بیش از یک دهه از آغاز عملیات اجرایی آنها گذشته را به سرعت تکمیل و در خدمت مردم قرار دهد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ به سخنان یکی از دانشجویان مبنی بر توجه به ساماندهی افراد بدون شناسنامه و اینکه آنها از مشکلات فراوانی برخوردار هستند گفت: در گذشته مرکزی برای امور اتباع خارجی در مجموعه وزارت خارجه وجود داشت که در این دولت با توجه به اینکه معتقد است این مرکز از ظرفیت و توانمندی لازم برای ساماندهی امور اتباع خارجی برخوردار نیست، مصمم است سازمان منسجم و توانمندی در این خصوص عهده دار وظایف شود که با اعتبارات مناسب بتواند مسائل مربوط به این بخش از جامعه را سازماندهی کند.
حسینی در پاسخ به سوال دانشجویی درباره مذاکرات هسته ای اظهار داشت: عده ای مدعی بودند که فقط آنان زبان دنیا و سیاست خارجی را بلد هستند و همه مردم نتیجه ادعای آنان را دیدند که چگونه آمریکا و اروپایی ها به تعهدات خود عمل نکردند و به راحتی آن توافق را کنار گذاشتند. دولت سیزدهم روند مذاکرات و گفتگو با طرفهای مقابل را با جدیت در دستور کار قرار داده است و معتقد است که نتیجه بخش بودن این مذاکرات نیازمند اخذ ضمانت اجرایی و اقدامات گام به گام است تا براحتی نتوانند تعهدات خود را نادیده بگیرند.
حسینی گفت: دولت برای پیگیری مذاکرات همچنان آمادگی دارد و بهتر است طرف مقابل به جای پیغام های پنهانی برای مذاکره و حمایت آشکار و دل بستن به ایجاد اغتشاش و ناامنی در کشور مسیر درست را انتخاب کند چرا که مردم ایران خود را از اینگونه حوادث و اغتشاشات جدا می دانند و تلاش دشمنان در این زمینه راه به جایی نخواهد برد.
معاون رئیس جمهورخاطرنشان کرد: دولت خود را معطل مذاکرات نکرده است و تعامل گسترده و متوازنی را با کشورهای همسایه و سایر کشورهای جهان آغاز کرده است به نحوی که سطح روابط و همکاری های جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته با بسیاری از این کشورها افزایش قابل توجهی داشته است و معتقدیم که دنیا وسیع تر از آن است که منتظر چند کشور اروپایی و آمریکا باشیم.
حسینی در خصوص سیاست ایران در قبال جنگ اوکراین اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای نبرد اوکراین به صراحت اعلام کرد که موافق آن نیست و از مذاکره و گفتگوی طرفین برای حل مناقشات استقبال می کند ولی کسانی که از اوکراین حمایت می کنند و البته با اعتراض مردم خود در این زمینه نیز مواجه هستند، تلاش می کنند اتهاماتی به ایران بزنند که بی اساس بودن آن برای همگان روشن است.
معاون رئیس جمهور در خصوص آزادسازی قیمت ها و مشکل گرانی خاطرنشان کرد: دلار ۴۲۰۰ تومانی رانت بزرگی برای یک عده ایجاد کرده بود که هیچ فایده ای هم برای مردم نداشت. در دوره تبلیغات انتخاباتی نیز همه نامزدها صراحتاً خواستار اصلاح آن شده بودند و دولت سیزدهم این جراحی و اصلاح بزرگ را انجام داد و به طور مرتب پیگیری میکند تا نرخ تورم کاهش یافته و دسترسی مردم به کالاهای اساسی آسان تر شود البته در مواردی ضعف و کاستی های وجود دارد اما دولت بلافاصله پیگیری و نظارت می کند تا مشکلات مردم کاهش یابد.
حسینی گفت: برخی با انتشار اخبار منفی و بزرگنمایی مشکلات کوچک تلاش می کنند فضای کشور را تیره و تار نشان داده و چنین القا کنند که بن بست وجود دارد در حالی که دولت معتقد است هیچ بن بستی در مسیر حرکت عزتمندانه ملت ایران وجود ندارد و اگر دولتمردان خالصانه و صادقانه کار کند راه های فراوانی پیش روی ملت گشوده خواهد شد. متاسفانه کسانی که با اقدامات دولت منافعشان به خطر افتاده است و دستش از رانت کوتاه گردیده با روش های گوناگون مانع تراشی می کنند.
حسینی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه تعدادی از دوستان وی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفته اند خطاب به دانشجویان اظهار داشت: اگر کسی نسبت به ایرانی بودن خود تعلق خاطر دارد و در مقابل ۲۲۰ هزار شهید و خانواده آنها که برای عزت و سرافرازی ایران اسلامی جانفشانی کردند احساس مسئولیت می کند نباید نسبت به کشور و مردم خود بی تفاوت باشد.
حسینی گفت: نسل قبل از شما مانند شهید چمران ها با تحمل مشقات فراوان توانستند سطح کشور را به وضعیت کنونی برسانند و امروز شما وظیفه دارید آن را تحویل بگیرید و با سرعت بیشتری به پیش ببرید.
معاون رئیس جمهور گفت: امروز عدهای که هیچ تعصب و تعلق خاطری به ایرانی بودن و ایرانی ندارند حتی از باخت تیم کشورمان اظهار خوشحالی می کنند و همسو با دشمنان تلاش می کنند زندگی ملت ایران را با مشکل مواجه کنند اما بدون تردید در این هیاهوی تبلیغاتی پیروزی با جبهه حق است و شما جوانان و دانشجویان باید حرکت در مسیر روشن توسعه کشور را فراموش نکنید.