رصد رحلت هاشمی رفسنجانی در رسانه های جنوب شرق آسیا/ از سیاستمدار پیشرو تا سردار سازندگی

رسانه های جنوب شرق آسیا روز دوشنبه با بازتاب رحلت آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، یار دیرین امام (ره) و رهبری ضمن پرداختن به سابقه فعالیت های وی از پیش از انقلاب اسلامی تاکنون، از این پیشگام انقلاب اسلامی به عنوان سیاستمدار پیشرو در جمهوری اسلامی ایران یاد کردند.

به گزارش مرور نیوز، تارنمای خبری 'ای.بی.سی' استرالیا در خبری نوشت: اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که از سال 1989 تا 1997 ریاست جمهوری ایران را بر عهده داشت در سن 82 سالگی به دلیل سکته قلبی درگذشت. 
این تارنما با این عنوان که رفسنجانی از حامیان حسن روحانی بود، نوشت: آقای رفسنجانی یک سیاستمدار پیشرو بود که اغلب در تصمیم گیری های سیاسی این کشور نقش مهمی ایفا می کرد.
تارنمای خبری 'نیوز کام' استرالیا نیز با بازتاب خبر درگذشت هاشمی رفسنجانی، نوشت: رئیس جمهور پیشین ایران که ه برغم دیدگاه های میانه رو همچنان در بین نخبگان حاکمیت بود، روز یکشنبه در سن 82 سالگی درگذشت. 
این تارنمای خبری در ادامه به نقش مهم این یار دیرین امام (ره) و رهبری در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا انتخابات ریاست جمهوری پیشین ایران اشاره کرد و به نقل از بخشی از سخنان هاشمی رفسنجانی در ماه مارس سال گذشته نوشت: اکنون که مردم قادر هستند خود در مورد سرنوشتشان تصمیم بگیرند، می توانم راحت بمیرم. 
به نوشته این تارنمای خبری، حسن روحانی اکنون انتخابات مهمی را در ماه می پیش رو دارد که به عنوان همه پرسی در مورد توافق هسته ای و گرم شدن روابط با غرب است. 
تارنمای 'دی استرالیا' نیز از جمله دیگر رسانه های این کشور بود که با بازتاب بخش هایی از فعالیت سیاسی هاشمی رفسنجانی، درگذشت وی را منعکس کرد. 
تارنمای 'نیوزیلند هرالد' نیز با انعکاس خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در خبری نوشت: رئیس جمهوری پیشین ایران روز یکشنبه پس از چند دهه فعالیت به عنوان نخبه سیاسی حاکم با دیدگاه های اعتدالی درگذشت. 
این تارنما نوشت: آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با 'رفیق دیرین و همسنگر' خواندن آیت الله هاشمی رفسنجانی درگذشت وی را'فقدان سخت و جانکاه' دانستند. 
علاوه بر استرالیا و نیوزیلند، رسانه های مالزی نیز با انتشار خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی این واقعه مهم در عرصه سیاسی ایران را پوشش دادند. 
تارنمای 'فری مالزی تودی' در خبری با عنوان 'رفسنجانی رئیس جمهور پیشین ایران درگذشت' نوشت: وی از جمله تاثیرگذارترین رهبران بعد از انقلاب اسلامی بود. 
این تارنمای خبری نوشت: هاشمی رفسنجانی روز یکشنبه پس از یک حمله قلبی با سرعت به بیمارستانی در شمال تهران منتقل شد، اما تلاش پزشکان برای نجات وی بی نتیجه بود. 
روزنامه 'استار' نیز با انتشار عکسی از آیت الله هاشمی رفسنجانی نوشت: رفسنجانی یک شخصیت تاثیرگذار در ایران بود و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام که یک نهاد حل کننده چالش های بین مجلس و شورای نگهبان است را بر عهده داشت. وی همچنین در مجلس خبرگان که یک نهاد روحانی که انتخاب رهبر به عنوان تاثیرگذارترین مقام ایرانی را بر عهده دارد، نیز عضویت داشت. 
شبکه خبر آسیا وابسته به سنگاپور نیز از دیگر رسانه های منطقه بود که خبر درگذشت این 
یار دیرین امام (ره) و رهبری را منعکس کرد و نوشت: درگذشت رفسنجانی با توجه به اینکه وی یک رکن مهم برای میانه روها و اصلاح طلبان بود اکنون آسیب بزرگی برای هر دو گروه است. 
این شبکه خبری با نگاهی به دوران زندگی هاشمی رفسنجانی نوشت که وی در سال 1934 در خانواده ای ثروتمند در جنوب ایران متولد شد و تا قبل از ورود به عرصه سیاست در سال 1963، در شهر مقدس قم تحصیل می کرد. 
این شبکه خبری همچنین نوشت که رفسنجانی یکی از حامیان اصلی توافق هسته ای ایران با قدرت های غربی بود.
روزنامه 'بانکوک پست' تایلند نیز با انتشار عکسی از هاشمی رفسنجانی در کنار حسن روحانی رئیس جمهور ایران، نوشت: مطمئن باشید، اگر هر یک از این دو جنبه (جمهوری و اسلامی) انقلاب از بین برود، ما انقلاب خود را از دست می دهیم. اگر جنبه اسلامی آن از بین برود، ما گمراه می شویم. اگر جنبه جمهوری اسلامی آن از بین برود، جمهوری اسلامی محقق نمی شود. بر این اساس است که من معتقدم، بدون مردم و رای آنها یک نظام اسلامی وجود نخواهد داشت. 
این روزنامه تایلندی نیز با نگاهی به جنبه های مختلف زندگی و فعالیت سیاسی هاشمی رفسنجانی نوشت: او برای نخستین بار جاده ها را ساخت، روستاها را به شبکه برق، تلفن و شبکه آبرسانی متصل کرد و توانست از طرف حامیان خود لقب 'سردار سازندگی' را کسب کند.