عضو کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است رنج فقر تنها رنج یک فقیر نیست، ویرانی یک اجتماع است و احتضار طولانی یک فقیر مرگ توانگر را به دنبال دارد.
به گزارش مرور نیوز، علیرضا ابراهیمی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 7 مهرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و بازگشایی مدارس گفت: من از سرزمین طلای سفید که دیربازی است اثری از سفیدی اش در مزارع نیست، از دل شالیزارهای بی رمق گلستان، از اعمال معادن سرد و نمناک قشلاق، تخت و رضی از پشت دستگاه های خاموش کارخانجات استان گلستان و از میان جوانان برومند، تحصیل کرده و متخصص، اما بیکار گلستان آمده ام.
نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موقعیت جغرافیایی حوزه انتخابیه خود افزود: خطه آزادشهر و رامیان به تنهایی 7 اقلیم از 13 اقلیم جغرافیایی شناخته شده دنیا و برابر با کل قاره اروپا را داراست، اما سهمش از گردشگران خارجی کمتر از 1800 نفر است.
ابراهیمی ادامه داد: از نمودارهای رشدی که سهم جوانان حوزه انتخابیه بنده است، نمودار رشد بیکاری بوده که از تمامی صفحات مختصات اقتصادی فراتر رفته است.
وی با بیان اینکه آنچه بیش از هر چیز در استان گلستان و به ویژه در حوزه انتخابیه آزادشهر، رامیان و فندرسک مشهود است، فقر و بیکاری در عین برخورداری از منابع و مواهب خدادادی است، یادآور شد: استان گلستان به گواه آمار و ارقام یکی از غنی ترین و مستعدترین منابع کشور است، اما به گواه همین آمار و ارقام این استان یکی از محروم ترین استان های کشور است که نیاز مبرم به توجه ویژه برنامه ریزان، سیاستگذاران و دولت دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های اقوام به ویژه ترکمن ها و سیستانی ها در انتخاب ها و پست های مدیریتی شهرستانی و استانی مغفول مانده است، افزود: از رئیس جمهور می خواهم که دستور دهد تا از این ظرفیت مهم نخبگان اقوام توسط استاندار استفاده شود تا مردم در پایان دولت تدبیر و امید، خرسند و امیدوار به آینده باشند.
وی با اشاره به برخی آمار و ارقام استان گلستان در کشور ادامه داد: استان گلستان رتبه 14 کشاورزی ، رتبه 28 صنعت، رتبه 22 درمان در کشور را دارد. نرخ بیکاری بالای 12.8 درصد، رتبه 22 کشور در تعداد اشتغال در بخش صنعت و رتبه 27 کشور در بخش معدن از جمله آمارهای نگران کننده دیگر استان گلستان است.
ابراهیمی با بیان اینکه مردم گلستان و به ویژه حوزه انتخابیه بنده سوالات اساسی از مسئولان و خدمتگزاران خود دارند، تصریح کرد: چرا استان گلستان علی رغم برخورداری از منابع و مواهب بسیار، از حیث جایگاه توسعه جزو استان های کم برخوردار کشور است؟ چرا علی رغم اجرای طرح های اشتغالزایی در دولت های گذشته، نرخ بیکاری استان گلستان بالا است؟ آیا طرح ها درست اجرا نشده اند یا اینکه سهم گلستان از این طرح ها ناچیز بوده است؟ چرا استان گلستان علی رغم داشتن مرزهای بین المللی و قابلیت اتصال به کشورهای CIS فاقد منطقه آزاد تجاری است؟
نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی افزود: چرا در سرزمین طلای سفید دیگر هیچ اثری از طلای سفید و آثار و برکات آن نیست؟ چرا پالایشگاه پتروشیمی گلستان با بیش از 90 هزار عضو، وضعیت نامعلومی دارد؟ که از سازمان بازرسی کل کشور تقاضای رسیدگی به این مهم را دارم.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی، سازمان عمران روستایی را هر چه سریعتر تشکیل دهد تا روستاها سامان یابند و روستاییان به حق خود برسند.
ابراهیمی با بیان اینکه سوالات ذکر شده و بسیاری از مطالبات دیگر در دولت ها و ادوار مختلف مجلس بی پاسخ مانده اند، اظهار داشت: ارتقای بخش فندرسک به سطح شهرستان به اعتبار دیرینگی و تاریخ کهن رجال علمای نامی همچون فیلسوف عالم مشهور حکیم ابوالقاسم فندرسکی خواسته ای بوده که در تصمیمات کشوری مستند به نامه ها و درخواست های مکرر از دولت های دهم و یازدهم اجرایی و دیده نشده است.
وی افزود: اجرایی نشدن طرح های عمرانی در شهرستان رامیان از جمله سد استراتژیک و اضطراری رامیان با اهداف مدیریت منابع آب به ویژه جلوگیری از سیل های ویرانگر و مکرر منطقه، خواسته بحق و عالم المنفعه ای است که می تواند از خسارات سالانه و پی در پی منطقه جلوگیری و موجبات رونق بخش کشاورزی و دیگر اهداف جانبی را به همراه داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: با توجه به حوزه مهندسی راه و شهرسازی همچون رشد ناهمگون و نامتوازن شهری، ازدیاد خودروها، عرض کم معابر و خیابان ها در حیطه طرح ترافیک شهری، تقاضای مردم بی پاسخ مانده است.
ابراهیمی با اشاره به برخی مشکلات سازمان بهزیستی استان گلستان گفت: خواسته هایی نیز در تخصیص اعتبارات تحقیقاتی برای پژوهش های سازمان بهزیستی در کشف دلایل، گسترش و افزایش موهوم برخی معلولیت های خاص در بعضی مناطق استان مطرح است که تخصیص اعتبارات پژوهشی در این زمینه جهت اجتناب از خطرات و خسارات جبران ناپذیر آتی، اورژانسی و ضروری به نظر می رسد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به زندگی و معیشت معلمان انقلابی، مومن و دلسوز کشور افزود: امنیت خاطر معلم، امنیت در مقابل هجمه های فرهنگی و امنیت جغرافیایی تعریف شده و تربیت نسلی آینده ساز برای دفاع از حریم دستاوردهای انقلاب اسلامی مرهون آرامش و نگرش معلم در پی ریزی شاکله شخصیت اسلامی و انقلابی نوجوانان و نوباوگان و وجه امنیت ملی موضوع در نسل های آینده خواهد بود.
نماینده مردم آزادشهر و رامیان ادامه داد: توجه به معیشت معلم در راستای اجرای طرح رتبه بندی و لایحه نظام پرداخت هماهنگ حقوق مطالبه ای برحق برای پاسداشت حرم ها و حریم شرافت و مناعت طبع معلم توصیف می شود.
وی با بیان اینکه رضایت کشاورزان به ویژه در پرداخت بهای محصولات کشاورزی جلب نشده است، اظهار کرد: از جمله تنگناها و چالش های کشاورزی بالا بودن ضریب وقوع بلایای طبیعی از جمله سیل، سرمازدگی، خشکسالی و آتش سوزی جنگل ها است که راهکار برون رفت از چالش پیش رو گسترش پوشش بیمه، کمک به تامین امکانات پیشگیری و اطفای حریق در عرصه های جنگی است.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه فقر آفت یک طبقه از جامعه نیست، بلکه بلای همه جامعه است، تصریح کرد: رنج فقر تنها رنج یک فقیر نیست، ویرانی یک اجتماع است. احتضار طولانی یک فقیر مرگ توانگر را به دنبال دارد. فقر بزرگترین دشمن نظم و قانون بوده که همانند جهل شبی تاریک است و الزاما می بایست سپیده بامدادی در پی داشته باشد.