سرپرست سازمان حج و زیارت گفت: در مذاکرات با سعودی ها سعی می کنیم از عزت و امنیت زائران اطمینان یابیم و همچنین با جدیت دیه شهداء منا را مطالبه کنیم.
به گزارش مرور نیوز، محمدی با اشاره به اعلام وصول دعوت نامه رسمی عربستان افزود: دیروز پاسخ خود را به دعوتنامه آنها رسماً برای وزارت حج عربستان ارسال کردیم و در آن موضوعات مهمی را که قبلاً در مذاکرات پارسال داشتیم مطرح و از آنها خواستیم که در مذاکرات امسال تکلیف مسائل کنسولی و حفظ عزت، کرامت و امنیت زائران را روشن کنیم و حتماً این موارد باید در متن مذاکرات و توافق نامه قرار گیرد.
سرپرست سازمان حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که متن دعوتنامه سعودی ها خصوصی بوده یا عمومی گفت: هر سال در همین ایام وزارت حج عربستان از تمام کشورهایی که حجاج دارند رسماً دعوت می کند که هیئتها و مسئولین حج آن کشورها به عربستان بروند و برای برنامه ریزی حج توافق کنند که دعوتنامه ای هم که برای ایران ارسال شد دقیقاً در چارچوب همین دعوتنامه های کلی عربستان بود.
محمدی همچنین در پاسخ به این سؤال که محورهای گفتگوی سازمان حج و زیارت با مسئولین حج عربستان در مذاکرات پیش رو چه خواهد بود، افزود: ما در سازمان حج و زیارت سعی می کنیم در درجه اول از شرایط لازم مبنی بر عزت و امنیت زائران اطمینان پیدا کنیم و سپس با توجه به اینکه هیچ رابطه دو جانبه و سیاسی با عربستان نداریم طبیعتاً یک ساز و کار ویژه ای فراهم کنیم تا بتوانیم در صورت لزوم حمایت های حقوقی و قانونی لازم را از زائران داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه موضوع اصلی ما در مذاکرات باز کردن عزتمندانه مسیر مسدود شده حج است در خصوص دیه شهدای منا نیز گفت: ما در دو دور مذاکره ای که پارسال با سعودی ها داشتیم نخستین موضوعی که مطرح کردیم روشن شدن دیه شهداء منا بود که قطعاً در این دوره از مذاکرات با جدیت آن را دنبال خواهیم کرد، چنانکه یکی از تأکیدات ما در نامه ای که به عربستان ارسال کردیم نیز همین موضوع دیه شهداء مناست.
سرپرست سازمان حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که دلیل ارسال دعوت نامه به ایران چه بوده است، گفت: البته می تواند دلایل مختلف داشته باشد، اما مسجدالحرام و مسجدالنبی (ص) متعلق به همه مسلمانان است و کسی نمی تواند آنها را انحصاراً برای خودش بداند، طبیعاً ممکن است که این سؤال در افکار عمومی جهان پیش بیاید که چرا ایران باید از این حضور محروم شود؟
محمدی افزود: ما برنامهریزیهای جدی خودمان را هم داریم، به گونه ای که از حدود یک ماهه پیش کارگروه های حج در حوزه های مختلف با جدیت در حال برنامه ریزی هستند که اگر خواسته ها و شرایط لازم را وزارت حج عربستان مهیا کرد ما بتوانیم در خدمت حجاج عزیزمان باشیم.
وی در پاسخ به اینکه پیش بینی شما چیست آیا شروط ایران پذیرفته می شود؟ گفت: من به هیچ وجه نمی توانم پیش بینی کنم، باید مذاکرات برگزار شود تا ببینیم نتیجه چه خواهد شد.
محمدی در پاسخ به این سؤال که آیا زیرساخت های لازم برای حج 96 فراهم شده است افزود، حج در عربستان انجام می شود بنابراین فراهم کردن بخشی از امور حج مربوط به ماست که آن را با جدیت انجام می دهیم اما چون خدمات در عربستان ارائه می شود بخشی از زیرساخت به عهده عربستان است.
سرپرست سازمان حج و زیارت گفت: با توجه به اینکه عربستان 20 درصد از سهمیه حجی را که به دلیل توسعه مسجد الحرام کم کرده بود امسال برگردانده است که جمعیت قابل توجهی خواهد شد و مشکل دیگری که در مدینه وجود دارد این است که زیرساخت های اسکان مدینه بسیار ضعیف است به گونه ای که حتی با کاهش20 درصدی حجاج پاسخگوی نیازها نبود چهرسد به اینکه با افزایش 20 درصدی حجاج این مشکلات دوچندان خواهد شد.
محمدی افزود: در حوزه اجرا در بخش های دیگر هم چون پارسال در حج حضور نداشتیم طبیعتاً مشکلات اجرایی ما خیلی زیاد خواهد بود، از جمله اینکه ما آشپزخانه مرکزی داشتیم که غذای گرم حجاج را تأمین می کرد و اکنون آن را در اختیار نداریم که باید در صورت باز شدن مسیر، امکانات لازم را سریعاً فراهم کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا کسانی که در نوبت بودند به همان ترتیب اعزام می شوند یا ترتیب دیگری دارد گفت: کسانی که از سال 84 تا 86 ثبت نام کرده اند دقیقاً به ترتیب روز ثبت نام فراخوان می شوند و ممکن است بعضی از استان ها با اولویت اعزام شوند اما حجاجی که سالهاست منتظرند، اطمینان داشته باشند که دقیقاً طبق روز و حتی ساعتی که ثبت نام کرده اند اعزام خواهند شد و هیچکس به این افراد تقدم ندارد مگر خودشان علاقه ای به اعزام نداشته باشند.