وزیر کشور گفت: کار در حوزه فرهنگ سازی پیش میرود اما در حوزه دانش بنیان کمتر صحبت میشود، درحالیکه دانش بنیان کردن اقتصاد مقاومتی بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش مرور نیوز، عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی که در محل استانداری کرمان برگزار شد، با تبریک ایام الله دهه فجر اظهار کرد: هرچقدر در مورد انقلاب صحبت شود هنوز هم نمی توان ابعاد آن را در حوزه های مختلف بیان کرد اما باید معتقد باشیم که این رویداد عمیقا یک معجزه بود که با تدبیر، شجاعت و صبوری امام و شهدا به دست آمد.
وی افزود: استبداد، استعمار، ناکارآمدی اقتصادی، بی توجهی به فرهنگ و آموزه های دینی از سوی حکومت و.. .با اعتراض و مباره به حق مردم مواجه شد و درنهایت مردم پیروز میدان شدند از این رو باید این عید بزرگ را گرامی بداریم و درمقابل این حق و حقوق مسوولیت پذیر بوده و پاسخگو باشیم.
رحمانی فضلی سپس با اشاره به اینکه اتفاقات خوب در راستای اقتصاد مقاومتی نشان می دهد که از سرمایه مردم به ویژه در استان کرمان به خوبی استفاده شده است، تصریح کرد: بخش های ویژه و پنهانی در عرصه اقتصادی ما وجود دارد که به تدریج خود را نشان می دهد و الگوهایی که در استان های مختلف انجام شده نشان می دهد ظرفیت بسیار بالا است.
وزیر کشور ادامه داد: یکی از موضوعاتی که مورد غفلت نسبی قرار گرفته است بحث آموزش و گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی است که اگر در فرهنگ ما نهادینه و جاری نشود و این موضوع جز باورها نگنجد حتما مقطعی و گذرا خواهد بود.
وی تاکید کرد: کار در حوزه فرهنگ سازی پیش می رود اما در حوزه دانش بنیانی کمتر صحبت می شود، درحالیکه دانش بنیان کردن اقتصاد مقاومتی بسیار حائز اهمیت است و با یک تغییر در تکنولوژی امکان دارد همه سرمایه گذری ها از بازدهی اقتصادی بازبماند.
رحمانی فضلی گفت: باید در مسیر کارمان دانش بنیان بودن اقتصاد مقاومتی را در دستور کار قرار دهیم و آخرین داده های علمی و پیشرفت ها را اعمال کنیم، چراکه اکنون در حوزه های مختلف تولیدی اساس رقابت اقتصادی مبتنی بر ابتکارات و خلاقیت هایی است که هزینه ها را کاهش داده و کیفیت را ارتقا بدهد و بتواند بازارهای جدیدتری را به دست آورد.
وی همچنین اظهار کرد: به دلیل فراموش شدن بحث عدالت محوری با حاشیه نشینی و ... مواجه می شویم از این رو باید جاهای عقب افتاده از نظر توسعه ای در اولویت ما باشند و به سرمایه گذاران هم انگیزه بدهیم که به این بخش ها واردشوند، البته این مقوله در استان کرمان به خوبی در حال پیش رفتن است.
وزیر کشور یادآور شد: در حال بررسی و مطالعه هستیم تا بتوانیم در سه استان پایلوت اقتصاد مقاومتی، حوزه منطقه ای ایجاد کنیم، به گونه ای که مثلا استان های کرمان، یزد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان یک بلوک اقتصاد مقاومتی بشوند تا همکاری های منطقه ای را در قالب تفاهم نامه انجام و ظرفیت ها و توان هایی که دارند را در کنار یکدیگر قرار دهند.
رحمانی فضلی بیان کرد: در زمینه آسیب های اجتماعی نیز رهبری تاکید کرده اند که مناطق آسیب پذیر یا بحران زا احصاء شده و در اولویت کار قرار گیرند، از این رو ما شاخص های بحران های آسیب های اجتماعی مناطق را سنجیده ایم و 31 شهرستان انتخاب شده اند که به همه استانداران ابلاغ می شوند تا در اولویت قرار گیرند.
وی با بیان اینکه بنا به تفاوت مسائل شهر و روستا مقرر شده است این مناطق از یکدیگر تفکیک شوند، گفت: برای هرکدام از روستاهای 31 شهرستان موضوع توسعه سند راهبردی در راستای توسعه اقتصادی روستاها تهیه و تبیین شده است چراکه باتوجه به تنوع اقلیمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی قطعا نمی توان یک نسخه را برای همه پیچید بنابراین باید هرکدام را به تفکیک و الگویی متناسب پیش برد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه مستندسازی الگوهای ارائه شده در استان نباید فراموش شود، افزود: طرح دیگر ما تشکیل صندوق های خرد است، بنابراین اگر بانک ها وارد شوند تا در هر منطقه یا در کل کشور صندوق های خرد در مناطق روستایی ایجاد شود ما نیز حاضر به هر نوع کمکی خواهیم بود.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه نگاه ما توسعه ای و الهی بوده و نگاه بنگاهی و تجاری نداریم تصریح کرد: اگر صندوق های خرد با بازگشت سرمایه همراه باشد موجب پیشرفت مناطق خواهد شد.
وی سپس با زیبا و مناسب خواندن شعار استان کرمان مبنی بر"هر روستا یک محصول و هر خانه یک کارخانه" تاکید کرد: توجه به بخش کشاورزی باید در دستور کار باشد چراکه با وضعیت آب کنونی حتما با مشکل مواجه خواهیم شد، ضمن اینکه بیش از 200 میلیون هکتار طرح آبخیزداری در کشور وجود دارد که باید بهره وری در آب و تولید محصول با روش های نوین محقق شود.
وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: باید موضوع اقتصاد را به عنوان یک مشکل بزرگ این کشور حل کنیم و برای آن یک پاسخ منطقی و معقول داشته باشیم.