‌نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی گفت: در شهری با پیشینه تاریخی قزوین، که آثار و بناهای تاریخی هویت دینی و ملی مردم به شمار می‌روند، نباید بابی‌توجهی در معرض نابودی قرار گیرند.

‌به گزارش مرور نیوز، بهمن طاهرخانی نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک با مجمع نمایندگان و مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به نحوه تخصیص اعتبارات در سفر رئیس‌جمهور به میراث فرهنگی استان تشریح کرد: روند توزیع اعتبارات دولتی درد مشترکی است که به‌صورت کلان در سراسر کشور و به همان نسبت در استان‎ها وجود دارد و یکی از دلایلی که ساماندهی موضوعات کشور را با دشواری مواجه نموده این است که به لحاظ اجرایی در کشور تمرکززدایی وجود ندارد و توزیع بودجه دولت در تهران با سایر نقاط کشور قابل‌مقایسه نیست و ضروری است که دولتمردان و سیاست‌گذاران برای رفع این مشکل به‌صورت جدی چاره‌اندیشی کنند.


وی با اشاره به اهمیت گردشگری روستایی و ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های مناطق روستایی برای توسعه پایدار گردشگری اظهار کرد: در روستاهای استان قزوین و شهرستان‌ها به لحاظ تنوع آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی ظرفیت‌های بسیار خوبی وجود دارد که باید از این پتانسیل برای رونق اقتصادی مردم روستا و رفاه حال مسافران بهره برد، به‌عنوان‌مثال روستای تاکند در شهرستان تاکستان منطقه‌ای‌، بسیار خوش آب‌وهوا و دارای بافت روستایی بسیار زیبا است که می‌تواند به‌عنوان مقصد گردشگری جدید برای مسافران و میهمانان ورودی به استان معرفی گردد.

نماینده مردم تاکستان در مجلس‌ با اشاره به‌ضرورت حفاظت و نگهداری از آثار و ابنیه ارزشمند تاریخی تصریح کرد: استان قزوین به لحاظ کثرت و تنوع آثار تاریخی یکی از مناطق غنی کشور است و اماکن تاریخی این شهر در حقیقت هویت دینی و ملی مردم هستند که نباید با بی‌توجهی در معرض نابودی قرار گیرند و حفاظت و صیانت از آثار تاریخی ازجمله موضوعات مهمی است که با جدیت از سوی مجمع نمایندگان پیگیری خواهد شد.

طاهرخانی در پایان خاطرنشان کرد: فرهنگ اصیل و بومی شهرستان‌ها در میان آثار تاریخی این مناطق نهفته است که نباید مورد غفلت واقع شوند و امیدوارم روزی شرایط برای توجه ویژه به آثار تاریخی مهیا شود تا بتوانیم گام‎های مؤثری درزمینهٔ توسعه صنعت گردشگری و معرفی شایسته استان قزوین برداریم.

مواریث ارزشمند فرهنگی از مهم‌ترین موضوعات موردتوجه مجمع نمایندگان قزوین است

‌نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک گفت: یکی از عوامل مؤثر در توسعه پایدار گردشگری استان تاریخی قزوین حفاظت و صیانت از مواریث ارزشمند تاریخی- فرهنگی است که ازجمله موارد مهم مدنظر مجمع نمایندگان استان است.


منطقه قزوین، داود محمدی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در نشست مشترک با مجمع نمایندگان و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به پیشینه درخشان تاریخی - فرهنگی استان قزوین اظهار کرد: استان قزوین دارای آثار تاریخی- فرهنگی بسیار برجسته‌ای است که باید با حفاظت و نگهداری از این ظرفیت در مسیر ایجاد اشتغال و توسعه پایدار گردشگری استان گام‎های مؤثری برداشت.

وی با اشاره به توزیع اعتبارات در سفر هیئت دولت به استان قزوین خاطرنشان کرد: متأسفانه سهم میراث فرهنگی استان از تخصیص اعتبارات در سفر ریاست محترم جمهور و هیئت همراه به استان قزوین بسیار ناچیز است و در این رهگذر مجمع نمایندگان، استاندار، سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی و همه مسئولانی که می‎توانند در این حوزه ایفای نقش‌نمایند باید تلاش کنند تا این سهم اندک جبران شود.

محمدی با تأکید بر بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی برای تقویت و توسعه گردشگری استان تشریح کرد: در حال حاضر با توجه به میزان اندک بودجه و اعتبارات دولتی نمی‌توان در حوزه گردشگری اقدام مؤثری انجام داد ولی بهره‌گیری از توان و ظرفیت بخش خصوصی می‎تواند نتایج مطلوبی برای توسعه و تقویت زیرساخت‎ها در حوزه گردشگری و حفاظت از آثار و بناهای ارزشمند تاریخی استان را به همراه داشته باشد.

نماینده مردم قزوین و آبیک در مجلس شورای اسلامی با مهم خواندن نقش شهرداری‌ها در حوزه گردشگری تصریح کرد: باید از ظرفیت شهرداری برای جذب و افزایش آمار گردشگران استفاده کرد و در ایام نوروز هم‌زمان با برپایی جشنواره اسباب‌بازی در بنای تاریخی- فرهنگی سعدالسلطنه، تمهیداتی اتخاذ شود تا گردشگرانی که در این مجموعه حضور می‌یابند بتوانند از سایر آثار و نقاط تاریخی شهر نیز بازدید نمایند.

وی همچنین یادآور شد: باید جلسه مشترک کشوری با حضور احمدی پور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور، مجمع نمایندگان، استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قزوین برگزار تا مشکلات مربوط به میراث فرهنگی قزوین از قبیل تأمین اعتبار، تهیه وسایل نقلیه و تجهیزات یگان حفاظت طرح و بررسی‌شده و راهکارهایی برای رفع موانع در سطح کلان ارائه شود.

محمدی در پایان خاطرنشان کرد: باید جلسه مشترک استانی با قید فوریت با حضور مجمع نمایندگان، استاندار، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و مدیرکل میراث فرهنگی برگزار شود و مغفول ماندن میراث فرهنگی در سفر هیئت دولت به استان در آن بررسی گردد تا با همراهی و همدلی و دست در دست یکدیگر بتوانیم اقدام مؤثری درزمینهٔ توسعه گردشگری و صیانت از مواریث تاریخی- فرهنگی صورت دهیم.