مشاور رئیس جمهور گفت: یکی از ارکان مدیریت مساله پاسخگویی در سیستم‌های مدیریتی است که در حال حاضر کمتر مدیری آن را انجام می‌دهد، یعنی وزنه اختیارات با وزنه مسئولیت‌ها هم‌سنگ نیست که در کشور از این موارد فراوان داریم.

به گزارش مرور نیوز، محمدعلی نجفی مشاور رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت چهلمین روز در گذشت آیت‌الله هاشمی که بعد از ظهر امروز(30 بهمن‌ماه) در دانشگاه تهران برگزار شد، تصریح کرد: بیش از چهل روز از رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گذشته است اما هنوز هم به زبانمان نمی‌آید که لفظ مرحوم را برای این عالم عالی‌قدر به کار ببریم.

وی با بیان اینکه سخن گفتن از شخصیت آیت‌الله هاشمی سخت است، افزود: حزن و اندوهی که در فقدان ایشان وجود دارد قابل وصف نیست. نگرانی این که مردم در سال‌های آینده چگونه از گردنه‌های سخت عبور خواهند کرد، ما را برآن داشته که چاره‌ای برای آن روزها داشته باشیم.

نجفی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی آیت الله هاشمی رفسنجانی، یادآور شد: شخصیت فقهی آیت‌الله هاشمی تحت تاثیر شخصیت سیاسی وی پنهان مانده، ایشان یک اسلام‌شناس و فقیه نمونه بودند، بحث‌های مهمی چون عدالت اجتماعی را از منظر اسلام بیان کرده‌اند که می‌تواند باب‌های جدیدی بر روی جستجوگران باز کند، ایشان یک کار بزرگ علمی قرآنی انجام داده و آن هم تفسیر قرآن در پنجاه جلد است.

مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه هاشمی مدیری مدبر بود، گفت: به این قسمت از شخصیت ایشان کمتر پرداخته شده و امروز ما از نداشتن چنین دیدگاهی رنج می‌بریم. در طول38 سال گذشته کشور از استفاده نکردن مدیران کارآمد لطمات زیادی دیده است. مگر نه اینکه یکی از ارکان مدیریت مساله پاسخگویی در سیستم‌های مدیریتی است که در حال حاضر کمتر مدیری آن را انجام می‌دهد، یعنی وزنه اختیارات با وزنه مسئولیت‌ها هم‌سنگ نیست که در کشور از این موارد فراوان داریم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: هاشمی مسئولیت‌پذیر بود، نه تنها مسئولیت عملکرد خودش را برعهده می‌گرفت بلکه اعمال و رفتار مدیران تحت نظر خودشان را قبول می‌کردند، نمونه بارز آن پایان جنگ و آن داستان معروفی که همگان می‌دانند. آیت الله هاشمی فرد ریسک‌پذیری بود شاخصه‌ای که در مدیران ارشد وجود دارد که هرچه سطح مدیریت بالاتر باشد میزان آن بیشتر است.

وی با تاکید بر اینکه هنگامی که آشفتگی در مدیریت زیاد باشد ، مدیریت کردن نیاز به ریسک‌پذیری دارد، گفت: در طول 38 سال گذشته ضربه‌های بسیاری را از این عدم ریسک‌پذیری خوردیم. با تصمیمات نادرست همه به خوبی می‌دانند کشور به کدام سو رفت؟ مرحوم آیت‌الله هاشمی به خوبی مزرهای ریسک پذیری را می‌شناخت و برای عبور از بحران استفاده می‌کرد.

نجفی گفت: ایشان خیلی خوش‌بین و امیدوار بود و همیشه نیمه پر لیوان را می‌دید که ریشه در ایمان قوی و توکلی بود که به خداوند داشت. این نگاه آیت الله هاشمی رفسنجانی به زندگی بود، وی معتقد بود تا خداوند نمی‌خواست لطمه و آسیبی نمی‌بیند. نکته دیگر آنکه یک مدیر در وهله اول باید فهم درستی از مدیریت داشته باشد آیت الله هاشمی رفسنجانی به خوبی این موضوع را درک می‌کردند.