معاون وزیر امور خارجه ایران گفت که دوسوم نشست یک روزه «لوزان» به موضوعات امنیتی و آتشبس در سوریه اختصاص داشت.
به گزارش مرورنیوز، ، حسین جابری انصاری، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه که به همراه محمدجواد ظریف در نشست یک روزه «لوزان» حضور داشت، شنبه شب پس از پایان این نشست بینالمللی با بیان این که دو سوم زمان نشست لوزان به موضوعات امنیتی و آتشبس اختصاص داشت، افزود: در گفتوگوها به طور مشخص درباره آتشبس و آتشبس اخیر که بین آمریکا و روسیه بر سر آن توافق شده و برهم خوردن آتشبس و عوامل اصلی برهم خوردن آن یعنی تفکیک بین گروههای تروریستی به ویژه النصره و داعش از سایر گروههای سوری پرداخته شد.
او ادامه داد: درباره روشهای جدا کردن این گروهها و ملاکهای مورد نظر در این رابطه و زمانبندیهای مرتبط با این بحث به طور مفصل گفتوگو شد.
جابری انصاری با بیان این که بخش دیگری از گفتوگوها در نشست لوزان به مساله انسانی و فوریتهای امدادرسانی در حلب و دیگر مناطق سوریه اختصاص داشت، افزود: در ارتباط با این موضوع و آتشبس و سازوکارهای مرتبط که به چه نحوی جدول زمانبندی مشخص شود تا آتشبس برقرار شود و همچنین تسریع ارسال کمکهای انسانی هم بحث شد.
وی در ادامه مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در لوزان سوئیس، محور بعدی گفتوگوها را بعد سیاسی بحران سوریه و این که آینده این کشور چگونه خواهد بود اعلام کرد و گفت: در این موضوع بحثهای کمتری صورت گرفت اما توافق کلی این بود که در اسرع وقت این گفتوگو بین طرفها ادامه یابد.
در نشست بینالمللی سوریه که روز گذشته در لوزان سوییس به مدت چهار ساعت و نیم برگزار شد، علاوه بر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وزیران خارجه روسیه، آمریکا، ترکیه، عربستان، قطر، عراق، مصر و اردن و استفان دیمیستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه حضور داشتند.
این نشست به صورت بسته بوده و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پایان این نشست گفت: شرکتکنندگان در این نشست توافق کردند که دیدارهای آتی در خصوص سوریه در اسرع وقت انجام شود.
مولود چاووشاغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نیز پس از پایان مذاکرات لوزان در خصوص سوریه، خواستار آن شد که معارضان سوری از جبهة النصره جدا شوند.
در حالی که هیأت عربستان در مذاکرات لوزان اعلام کرد که توافقی در این مذاکرات حاصل نشده است، نمایندگان ترکیه گفتهاند، آنکارا پیشنهادهایی در خصوص آتشبس و ارسال کمکهای انساندوستانه ارائه کرده است.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز در مورد این نشست گفت: مذاکرات تا حدی صریح بوده که در لحظاتی به تنش بین برخی طرفها منجر شده است.
او خاطرنشان کرد، شرکتکنندگان در نشست لوزان از دوشنبه به بعد تماسها برای بحث در مورد گامهای بعدی را ادامه خواهند داد.
روز گذشته ظریف پس از ورود به لوزان، ابتدا با سرگئی لاوروف همتای روس خود درباره دستور کار این گفتوگوها بحث و تبادل نظر کرد.
وی سپس دقایقی نیز با ابراهیم جعفری، وزیر امور خارجه عراق رایزنی کرد.