نمایندگان برخی تشکل‌های دانشجویی سراسر کشور با توجه به در پیش بودن پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا بر اهمیت جایگاه شوراها در مدیریت شهری و ضرورت ورود افراد متخصص به این شوراها تاکید کردند.

به گزارش مرور نیوز، فعالان دانشجویی در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت نزدیک شدن به ایام انتخابات شوراهای شهر و روستا به بیان مطالبی ازجمله لزوم حضور جوانان، متخصصین شهرسازی، جامعه شناسان و ایده پردازان فرهنگی در پارلمان‌های شهری و حضور تحصیل‌کردگان علوم کشاورزی در شوراهای روستایی پرداختند. در زیر چکیده‌ای از گفت‌وگوی فعالان دانشجویی دانشگاه‌های مختلف را با ایسنا می‌خوانید:

کوروش دست‌پاک - دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی تهران ، معتقد است: نمایندگان مردم در این شورا باید تحصیلات مرتبط و تجربه حضور در ارگان هایی مرتبط با مدیریت شهری را داشته باشند. در اولویت بعدی جوان بودن مساله‌ای‌ است که در انتخاب عضوی برای شورای شهر مهم است چرا که متخصصین جوان انرژی و زمان بیشتر را برای پیگیری مسائل شهری دارند.

آرش زمانپور - دبیر تشکل اسلامی تدبیر و امید دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به نیازهای متفاوت شهرهای مختلف وجود تخصص‌های متناسب با این نیازها را در شورای شهر بسیار مهم توصیف کرد و گفت: افراد متخصص کسانی که به این شوراها می آیند باید تخصص و تجربه کافی را درکنار یک مدرک تحصیلی مرتبط با مسائل مدیریت شهری داشته باشند. داشتن تخصص به این معنی نیست که فقط معمارها یا شهرسازها صلاحیت نمایندگی شوراها را دارند بلکه متخصصین علوم انسانی از جمله جامعه شناسی و همچنین مهندسین ترافیک شهری با حضور در شورا بسیار می توانند کارساز باشند.

پرهام لطفی - دبیر سابق تشکل اسلامی نسل نو دانشگاه قم به توصیف جایگاه ویژه شورا ها در تصمیم‌گذاری های مربوط به شهرها پرداخت و گفت: بعد از مجلس شورای اسلامی شوراها رکن اصلی تصمیم گیری های سرنوشت ساز در زندگی شهروندان است. همانطور که در مدیریت کلان شهرتهران مشاهده می کنیم مشکلاتی اساسی در این زمینه وجود دارد که تنها با حضور افراد با تجربه و با قدرت مدیریت بالا و همینطور متخصص در حوزه مسائل مختلف مرتبط با مدیریت شهری حل می‌شود..

وحید شریفی - دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان راه امید دانشگاه اصفهان با تاکید بر عملگرایی و واقع بینی در شعارهای انتخاباتی شوراها خاطرنشان کرد: ابتدا نمایندگان مردم در شوراها باید از تخصص لازم در امور شهری و حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و اجرایی که مربوط به حیطه وظایف و تصمیم گیری آنها می‌شود مطلع باشند. در درجه دوم باید کسانی انتخاب شوند که از خود مردم باشند و از اکثر مشکلات مردم مطلع باشند و مهمتر از همه برای مشکلات راه چاره در نظر داشته باشند.

هادی جلیل - دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز نیز با انتقاد از حضور افراد غیرمتخصص در شوراهای شهر اظهار کرد: شورای شهر یک نهاد سیاسی نیست بلکه یک نهاد تخصصی و مدیریتی شهری است که حضور افرادی متخصص را در آن می طلبد. کسانی لیاقت حضور در شوراهای شهر و روستا را دارند کسانی نیستند که معروف هستند یا در حوزه های دیگر تخصص دارند بلکه باید افراد متخصص در حوزه مسائل مدیریتی و شهری برای این جایگاه انتخاب شوند.

نکیسا زارع - دبیرکل تشکل امید ایران دانشگاه آزاد اسلامی با توصیه به کسانی که قصد اعلام نامزدی در شوراها را دارند تاکید کرد: کسانی که می‌خواهند در انتخابات شورای شهر خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند باید اول شناخت کافی از شرایط شهر و محل حوزه انتخابی خود داشته باشند، به علاوه اینکه از تخصص و توانایی کافی برای انجام مدیریت شهر برخوردار باشند.

غزل کعبه زاده - عضو تشکل سیاسی اسلامی آرمان دانشجو واحد علوم پزشکی تهران با انتقاد از سیاست‌زدگی در انتخاب نمایندگان شوراهای شهر اظهار کرد: برای اینکه بتوانند در انجام وظایف خود موفق باشند و هدف اصلی خود که خدمت به جامعه شهری است را فراموش نکنند باید به دور از سیاست و وابستگی به احزاب به انجام وظایف خود بپردازند. متاسفانه با توجه به اهمیت روزافزون شوراها در نظام مدیریت شهری اما هنوز شاهد این مساله هستیم که ساختار اصلی این نهاد پس از چند دوره که از تشکیل آن می‌گذرد هنوز جایگاه واقعی خود را نیافته است.

علامه عزیزی - دبیر شورای ناظر انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی تهران با تاکید بر ضرورت حضور نمایندگان طیف‌های مختلف رشته‌های مختلف فنی و مهندسی و علوم انسانی در شوراها تصریح کرد: زمانی که بحث ضرورت تخصص گرایی در شوراهای شهر پیش می‌آید مردم نباید احساس کنند یک رشته خاص از حوزه‌های فنی و مهندسی مصداق این تخصص گرایی است. بحث مدیریت شهری بسیار گسترده است که طیف وسیعی از رشته‌های علوم انسانی همچون اقتصاد، جامعه شناسی و حتی روان شناسی را در بر می‌گیرد که البته هر تخصصی باید در چارچوب ساختار فعلی مورد بررسی قرار بگیرد.

خسرو بنی اسدی- دبیر مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان با تاکید بر تناسب تخصص‌ها با نیازهای متفاوت شهرهای مختلف گفت: مردم هر شهری متناسب با مسائلی که با آن درگیر هستند باید افرادی با تخصص های متفاوتی را برگزینند تا آن اعضای منتخب کمیسیون های ویژه ای را برای حل مسائل آن شهر تشکیل دهند، مثلا کلان شهر تهران که با آلودگی گسترده مواجه است نیازمند افراد متخصص در مساله ترافیک شهری است یا کرمان که با مساله پسماندها مواجه است نیازمند حضور افراد متخصص در مسائل زیست محیطی و شیمی است.

حسین صادقلو- دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز با توصیه به شهروندان برای انتخاب لیستی نامزدها اظهار کرد: به دلیل اینکه مسائل و موضوعات در شوراهای شهر و روستا به صورت گروهی و با تصمیم گیری جمعی انجام می‌شود بهتر است مردم به صورت لیستی کاندیداهای مورد نظر را انتخاب کنند تا در صورت پیروزی یکی از لیست ها آن‌ها در حل مسائل شهری کمترین اختلافات را باهم داشته باشند چرا که در حل اینگونه مسائل افراد و اشخاص نیستند که موثر هستند بلکه این احزاب و گروه های هماهنگ هستند که می‌توانند در حل مسائل تاثیرگذار باشند.

سینا کشاورز - دبیرکل تشکل «آرمان دانشجو» واحد علوم پزشکی با تاکید بر جایگاه تخصصی شوراها و توان آنها برای حل مشکلات شهری شهروندان مخصوصا در کلان شهرها گفت: برخلاف انتخابات ریاست جمهوری که صرفاً سیاسی است و یا انتخابات مجلس شورای اسلامی که علاوه بر جنبه سیاسی رگه‌های قومیتی نیز در شهرستان‌ها درآن دخیل می‌شود، اما در انتخابات شوراها به دلیل جایگاه تخصصی و فنی که دارد مردم باید صرفاً بر اساس صلاحیت و تخصص افراد به آنها رأی بدهند.

علیرضا اسماعیلی‌تبار - عضو ادوار انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه با برشماردن ویژگی‌هایی برای یک نماینده با صلاحیت اظهار کرد: علاوه بر حسن شهرت اخلاقی، نداشتن فساد مالی وشرکت در زد و بندهای اقتصادی، داشتن سوابق اجرایی، آشنایی با معضلات و مسائل شهری و بهره‌مندی از سواد و تجربه در امور شهری نیز برای تصدی نمایندگی شوراها ضروری به نظر می‌رسد که در نهایت نیز بر اساس همین تخصص ها باید اقدام به تشکیل کمیسیون‌هایی با حضور این افراد کنند.

سینا شکری - دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه بر عدم حضور افراد غیرمتخصص در شوراها تاکید کرد و گفت: ورزشکاران و قهرمانان ملی ما که بسیار نیز مورد احترام هستند، خود را وارد مسائل غیرتخصصی و بازی‌های سیاسی نکنند. آنها ممکن است در حوزه ورزشی یا هنری خاص خود موفق بوده باشند اما به دلیل عدم تجربه در حل مسائل شهری و مدیریتی نمی‌توانند کارایی لازم را در حل مسائل مردم در شهرها داشته باشند.

کیهان سیفی - دبیر تشکل سیاسی فردای روشن دانشگاه آزاد نیز با توصیه به شهروندان برای انتخاب آگاهانه نمایندگانشان در شوراها اظهار کرد: نمایندگان شوراها باید کسانی باشند که فارغ از وابستگی‌های قومیتی در حل مسائل تخصصی شهری متخصص و توانا باشند. مردم نیز باید در نحوه انتخاب‌هایشان توجه داشته باشند تا افراد باصلاحیت را به عنوان نماینده خود در شوراها برگزینند چرا که در نهایت همین منتخبان آنها هستند که سرنوشت آنها را در حوزه مسائل شهری تعیین می‌کنند.

امیرحسین اکبرپور - دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز سرنوشت مدیریت شهرها را در گرو نحوه انتخاب رای‌دهندگان ارزیابی کرد و گفت: دراین قضیه که کسی ورزشکار یا بازیگر مشهور و یا حتی سیاستمداری قدیمی باشد قاعدتاً نمی‌تواند یک مدیریت مطلوب شهری را فراهم آورد. کسانی که با دغدغه‌های سیاسی یا منافع شخصی وارد شوراهای شهر می‌شوند مسلماً نمی‌توانند در حل مسائل شهری و فرهنگی- اجتماعی یک شهر موفق باشند. در آخر این مردم هستند که از این نوع انتخاب افراد غیرمتخصص آسیب می‌بینند.

احمد بهرام زاده - دبیر انجمن اسلامی دانشگاه گرگان نیز با توصیه به خودداری غیرمتخصصان در این شوراها تصریح کرد: ممکن است بعضی از افراد در قالب هنرمندان و ورزشکاران ما افراد افتخار ‌آفرین در حوزه های تخصصی خود بوده باشند، اما این دلیل نمی‌شود که وارد عرصه مسائل مدیریتی و شهری شوند هر چند که افراد با اخلاق و محبوبی نیز باشند اما در حوزه مسائل شهری متخصص نیستند و صلاحیت فعالیت در این حوزه را ندارند.