سخنگوی سپاه پاسداران گفت: از سوی فرمانده کل سپاه یک دستورالعمل ثابت، مجوز دائمی و ماموریت همیشگی به همه یگانهای سپاه در سراسر کشور ابلاغ شده که به محض وقوع حوادث و بلایای طبیعی، همه مجموعه ها و واحدهای سپاه به امدادرسانی و کمک به مردم گرفتار شده بپردازند.
به گزارش مرور نیوز به نقل از روابط عمومی کل سپاه، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف در گفت و گویی در خصوص چگونگی امدادرسانی سپاه به حادثه دیدگان به ویژه در سیل اخیر استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: از آنجا که در کشور ما بلایای طبیعی و حوادث زیادی اتفاق می افتد، از سوی فرماندهی کل سپاه یک دستورالعمل ثابت، مجوز دائمی و ماموریت همیشگی به همه یگانهای سپاه در سراسر کشور ابلاغ شده که به محض وقوع حوادث و بلایای طبیعی، همه مجموعه ها و واحدهای سپاه به امدادرسانی و کمک به مردم گرفتار شده بپردازند.
وی افزود: تجربه ثابت کرده که در حوادث مختلف و نسبتا مشابهی که در سالیان گذشته داشتیم نظیر 'زلزله بم'، معمولا واحدهای سپاه معطل تماس و یا پیگیری خاصی از بابت کمک رسانی به مردم نمی مانند؛ چراکه برای این موضوع دستورالعمل و آیین نامه مشخصی دارند.
سردار شریف با بیان اینکه دستورالعمل امدادرسانی و کمک سپاه به مردم گرفتار شده، دارای 3 مرحله مشخص است، گفت: در مرحله اول مشخص شده که یگان های سپاه برای جلوگیری از افزایش تلفات انسانی وارد کار شوند؛ در سیل اخیر استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، واحدهای سپاه در شهرهای 'آذرشهر'، 'عجب شیر'، 'تبریز' و 'هشت رود' که کانون اصلی سیل اخیر بودند، به سرعت برای جلوگیری از افزایش تلافات انسانی وارد عمل شدند و تلاش ویژه ای را انجام دادند.
وی افزود: در مرحله دوم هدف یگان های سپاه، کمک به مجموعه هایی است که اسکان و لوازم اولیه مورد نیاز آسیب دیدگان را تامین می کنند؛ در این بخش از توانمندی و دِپوی امکانات سپاه برای کمک رسانی به حادثه دیدگان استفاده می شود؛ این کمک رسانی در جریان سیل چند روز گذشته شمال غرب کشور نیز انجام شد؛ در مرحله سوم، یگان های سپاه برای بازسازی و بازگشایی راهها و شریان های اصلی مناطق حادثه دیده اقدام می کنند که در جریان سیل اخیر این اقدام با بهره گیری از امکانات و تجهیزات مهندسی سپاه صورت گرفت.
مسئول روابط عمومی کل سپاه ادامه داد: امروز (یکشنبه 27 فروردین) سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه جهت نظارت و پیگیری اقدامات انجام شده سپاه، در مناطق سیل زده حضور یافت؛ این حضور برای پای کار آوردن واحدهای مهندسی سپاه جهت رسیدگی به اوضاع بخش های تخریب شده شمال غرب کشور است.
سردار شریف تاکید کرد: ناگفته نماند که در فاز اول حادثه سیل اخیر، 'مجموعه بسیج'، 'نیروهای آموزشی حاضر در منطقه' و همچنین 'نیروهای مهندسی به ویژه تیپ 53 مهندسی سپاه' که آن محدوده جزو منطقه ماموریتیاش قلمداد می شود، فعالیتهای ویژه ای را در امدادرسانی به سیل زدگان انجام دادند؛ از سوی دیگر، واحدهای سپاه به صورت طبیعی از امکانات و وسایل مهندسی که قرارگاه سازندگی سپاه در آن منطقه در اختیار دارد، برای کمک رسانی به سیل زدگان استفاده کردند.
وی افزود: اکنون دغدغه ای که در مناطق سیل زده وجود دارد، این است که در صورت بارش مجدد باران، احتمال نفوذ آب به روستاها و برخی از ناحیه ها وجود دارد؛ از همین رو واحدهای سپاه در حال اسکان اضطراری سیل زدگان و انجام اقداماتی جهت جلوگیری از نفوذ مجدد آب به این مناطق هستند.
سردار شریف در پایان با بیان اینکه همه اقدامات امدادرسانی سپاه در کنار اقداماتی بود که مجموعه های مسئول و مامور اعم از مجموعه های دولتی و خصوصی در مناطق سیل زده انجام دادند، خاطرنشان کرد: بحمدلله برآوردهای اولیه حاکی از این است که به زودی بخش عمده ای از مشکلات اولیه در مناطق سیل زده رفع خواهد شد.
بر اثر طغیان رودخانه های گادر و باراندوز در شهرستان های اشنویه و ارومیه در استان آذربایجان غربی که روز جمعه(25 فروردین 95) با بارش کم سابقه باران در این مناطق رخ داد، علاوه بر تخریب بسیاری از تاسیسات راهداری در این مناطق، برخی از روستاها نیز دچار سیل شدند و آبگرفتگی در بسیاری از منازل روستایی نیز اتفاق افتاد.
روز جمعه در برخی مناطق آذربایجان غربی بیش از 30 میلیمتر بارش باران گزارش شد.