معاون امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در نشست نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه دولت یازدهم، کمترین تنشهای کارگری را تجربه کرده است، گفت: استان آذربایجان شرقی به عنوان یک استان صنعتی ممتاز، از حیث مسائل کارگری یکی از برترین استانها بوده و حس تعامل بین کارگران و کارفرمایان در این استان مثالزدنی است.
به گزارش مرور نیوز، حجتالله میرزایی افزود: تعداد بنگاههای تولیدی مشکلدار در این استان از یکصد واحد به ده واحد کاهش یافته و این موضوع قابل تقدیر است.
وی به دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه مسائل کارگری اشاره کرد و گفت: دولت تلاش کرده است در سه سال اخیر با وجود تنگناهای مالی، 25 درصد بیشتر از نرخ تورم دستمزد کارگران را افزایش دهد و در پایان سال 95 نیز بنگاههای تولیدی کمترین میزان حقوق معوقه را داشتند.
میرزایی همچنین کاهش نرخ تورم به 7 درصد، رشد اقتصادی 11 درصد، مثبت شدن تراز پرداختهای خارجی کشور و رفع موانع جذب سرمایهگذاری، مبادلات ارزی و صادرت را از دستاوردهای مهم دولت عنوان کرد و گفت: در سال 95 برای 24 هزار بنگاه تولیدی در کشور به میزان 17 هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش پرداخت شد.
استاندار آذبایجان شرقی: خوشحالم که بحران کارگری به ثبات تبدیل شد
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست با بیان اینکه در سه سال گذشته ثابت کردیم که در کنار کارگران هستیم، افزود: خوشحالیم که امروز وضعیت بحرانی جامعه کارگری به آرامش و ثبات رسیده و فضای وحدت، صمیمیت و برادری بین کارفرمایان و کارگران در استان حاکم است.
به گزارش مرور نیوز، اسماعیل جبارزاده با تبریک روز جهانی کار و کارگر، گفت: هرآنچه مسئولان استان در سه سال گذشته در جهت حل مشکلات بخش تولید انجام دادهاند بر حسب وظیفه بوده و ابراز محبت کارگران و کارفرمایان نسبت به خادمان خود، برگرفته از روحیه قدرشناسی مردم آذربایجان است.
وی با اشاره به مشکلاتی که در حوزه کارگری استان در ابتدای دولت تدبیر و امید وجود داشت، گفت: زمانی که به استان آمدیم تشکلهای کارگری گزارش دادند که در برخی واحدهای تولیدی، دهها ماه حقوق کارگران پرداخت نشده و هر هفته دو یا سه گروه کارگری برای تظلمخواهی در مقابل استانداری تجمع میکردند.
جبارزاده افزود: در همان روزها قرار گذاشتیم که با کمک این تشکلها، حق و حقوق کارگران را از کارفرمایان بیدردی که بر اساس اصل خصوصیسازی، به ناحق صاحب واحدهای تولیدی شده بودند و مطلقاً به فکر تولید نیستند بگیریم.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: در روزهای پایانی سال گذشته، بنده و مدیران استان تمام تلاش خود را برای پرداخت حقوق کارگران به کار بستیم و خوشحالیم که هیچ کارگری در شب عید دستخالی به خانه خود نرفت.
وی با بیان اینکه در سه سال گذشته ثابت کردیم که در کنار کارگران هستیم، افزود: خوشحالیم که امروز وضعیت بحرانی جامعه کارگری به آرامش و ثبات رسیده و واحدهای بحرانی استان به تعداد انگشتشمار رسیده است.
جبارزاده ادامه داد: مشکل این واحدها نیز مشکل اقتصادی نیست، بلکه کارفرمایان این واحدها که البته در اصل کارفرما نیستند و صلاحیت اداره واحد تولیدی را ندارند، در پرداخت حقوق کارگران نامصمم هستند و برخورد قضایی و قانونی با آنان در دستور کار دستگاه قضایی است.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با بیان اینکه امروز فضای وحدت، صمیمیت و برادری بین کارفرمایان و کارگران در استان حاکم است، افزود: خوشحالیم که در ارزیابی استانها، آذربایجان شرقی به عنوان استانی شناخته میشود که کمترین تنش کارگری در آن وجود دارد، چراکه کارفرمایان ما همان کارگران دیروز هستند که امروز علاوه بر خود، دهها خانواده را نیز بر سر سفره نعمت الهی جمع کردهاند.
وی افزود: بنده به عنوان خادم کوچک مردم آذربایجان شرقی، دست یکایک کارفرمایان و کارگران استان را میبوسم و اعلام میکنم که بر سر عهد و پیمان خود مبنی بر دفاع از حقوق کارگران و کارفرمایان ثابتقدم ایستادهام.
جبارزاده با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از استانهای پیشرو در اقتصاد مقاومتی است، گفت: ما از دوران دفاع مقدس یاد گرفتهایم که زمان رهبری دستور دادند در لبیکگویی به ایشان پیشقدم باشیم و در عرصه اقتصاد مقاومتی هم اولین استانی بودیم که به همه اهداف تعیینشده دست یافتیم.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته به 724 واحد تولیدی در استان تسهیلات پرداخت شد، گفت: این در حالی است که سهمیه استان، حدود 500 واحد بود و ما نتیجه این تلاشها را در عرصه تولید و صادرات بهعینه مشاهده کردیم.
جبارزاده با بیان اینکه تمام موانع و مشکلات بخش تولید که در حیطه اختیارات استانی بود حل شده است، گفت: در سال گذشته، 212 مجوز توسعه واحدهای تولیدی در استان صادر شد که بهترین راه برای افزایش تولید و اشتغال است و این سیاست را در سال جاری هم ادامه خواهیم داد.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در سال جاری نیز به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تولید و اشتغال لبیک میگوییم، افزود: وظیفه ما برداشتن موانع از پیش پای بخش تولید است و باید دست به دست هم دهیم و افقهای خوبی در زمینه ایجاد اشتغال باز کنیم.
وی با تاکید بر اینکه هدف ما در سال جاری افزایش اشتغال در استان است، گفت: تشکلهای کارگری و کارفرمایی به عنوان اتاق فکر تولید و اشتغال باید در این زمینه راهکار ارائه کنند.
جبارزاده همچنین با بیان اینکه میزان تولید با میزان دریافتی کارگران رابطه مستقیم دارد، گفت: اگرچه دولت با وجود مشکلات شدید مالی، حقوق کارگران را در سه سال گذشته بهنحو قابل توجهی افزایش داده، اما میتوانیم علاوه بر آن از محل افزایش تولید نیز دریافتی کارگران را افزایش دهیم.
در این نشست تعدادی از نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان به بیان مسائل، مشکلات و اقدامات انجام یافته در حوزه مسائل کار و تولید پرداختند.