رئیس مجلس با بیان اینکه کنکور تبدیل به بلایی در کشور شده است، گفت: مردم باید احساس کنند که در سرنوشت کشور مشارکت دارند، چرا که بنیان جمهوری اسلامی بر مردمسالاری استوار است.
به گزارش مرور نیوز، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در دیدار با جمعی از معلمان سراسر کشور طی سخنانی اظهار داشت: معلمی یک عشق درونی میخواهد و منزلت این شغل هم به همین ویژگی است.
وی افزود: گاهی مقایسههایی بین آموزش و پرورش و دانشگاهها انجام میشود، ولی باید قبول کرد کسانی که دنبال پول هستند جایشان در آموزش و پرورش نیست، اینجا شرایط فرق میکند، تحولات بنیادین در کشورها با تحول در آموزش و پرورش کشورها اتفاق می افتد و آموزش و پرورش جزو مقولههای امنیت ملی است، لذا موضوع آموزش و پرورش یک موضوع مهم و آیندهساز برای کشور است.
لاریجانی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه به آموزش و پرورش زیاد شد، تصریح کرد: حجم سرمایهگذاری برای آموزش و پرورش به خوبی انجام شد و شما امروز از یک سند تحول بنیادین برخوردارید اما این سند یک مجموعهای از مطالب خوب و آرمانی برای آموزش و پرورش است و به طور یکجا نمیتوان به همه آنها دست یافت و باید هر سال چند نکته از آ» را محقق کرد، لذا توصیهام این است که این سند را در متن شرایط ملی مورد ارزیابی قرار دهید و گام به گام به سمت تحقق آن پیش روید.
رئیس مجلس ادامه داد: از مقام معظم رهبری تا رئیسجمهور و مجلس شورای اسلامی، همه به دنبال این هستند که تا میتوانند به آموزش و پرورش کمک کنند تا معلمان با علاقه سر کار بروند و با کرامت زندگی کنند. همه این موضوع را میفهمند و لمس میکنند اما متأسفانه بضاعت کشور کم است و بودجه، توانایی آن را ندارد، در سال جاری بودجه آموزش و پرورش 32 هزار میلیارد تومان شد؛ به این معنا که نسبت بودجه آموزش و پرورش به کل بودجه کشور تقریباً دو رقمی شد، اما آموزش و پرورش بخشهای زیاد و در نتیجه نیروی زیادی دارد، اما از طرفی باید توجه داشت که تنگناهای بودجه در کشور زیاد است، به عنوان مثال؛ طرح تحول سلامت وزارت بهداشت و درمان هم وجود دارد که پول زیادی میطلبد تا مردم به طور رایگان تحت درمان قرار گیرند.
لاریجانی اضافه کرد: راهی که توسط وزیر آموزش و پرورش بیان شد، برای استفاده از ظرفیتهای مردم و نهادها، راه درستی است و برای تحقق این امر باید برنامهریزی کنیم، تعلل هم نباید داشته باشیم چون چارهای جز این نداریم، این یک کار مهم است، برای اینکه بدنه آموزش و پرورش سامان پیدا کند باید این مسئله را مورد توجه قرار دهیم. ما در مجلس شورای اسلامی آمادگی داریم که اگر آموزش و پرورش طرح روشنی داشت که به عنوان مثال میخواهد طی پنج سال آینده مراکز آموزش فنی و حرفه ای را به گونهای بازسازی کرده و تغییر دهد، آن را به تصویب برسانیم. پیشنهادم این است آموزش و پرورش بررسی دقیقی در این زمینه انجام دهد و آن را به ما اعلام کند. برآورد واقعی و منسجمی در این زمینه داشته باشید.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه امروز کنکور تبدیل به بلایی در کشور شده است، گفت: شما معلمان در سراسر کشور زحمت میکشید، اما ذهن دانشآموزان حتی از دوران راهنمایی به سمت تست زدن میرود، در حالی که از تست زدن هم علامه در نمیآید، ما برنامهریزی کردیم که ظرف پنج سال کنکور سامان یابد اما نشد، وزیر آموزش و پرورش و مسئولان مربوطه باید مدعی این باشند که شیوه کنکور را باید تغییر دهند. اگر شما این شیوه را تغییر ندهید هم ما در مجلس شورای اسلامی این کار را خواهیم کرد، چرا که کنکور کیفیت آموزش و پرورش را افول داده است.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخابات گفت: روحیه جمعی بسیار مهم است، به طور مثال در مدارس کشور انتخابات برگزار میشود تا روحیه جمعی تقویت شود، کار جمعی در کشور ما ضعیف است که این موضوع به توانمندی کشور ضربه وارد میکند. تلاش معلمان در مدارس خوب است و برای تقویت روحیه جمعی به منظور تأثیرگذاری در سرنوشت کشور مناسب است، به طور مثال؛ نیروی مسلحی که با مانور ایجاد میشود بهتر است یا وقتی که در عرصه حضور داشته باشد؟
وی تأکید کرد: از میدان انتخابات که یک فرصت است، به دانشآموزان آموزش دهید که به همراه خانوادههایشان در انتخابات به عنوان جشن سرنوشت برای کشور شرکت کنند و یک مسابقه خاطرهنویسی برای دانشآموزان بگذارید، این یک راه ساده، افزایش مشارکت مردم در سرنوشت خودشان است، چرا که بنیان جمهوری اسلامی بر مردمسالاری بنا نهاده شده است.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: مردم باید حس کنند که در سرنوشت خودشان مشارکت دارند، دانشآموزان هم با این خاطرهنویسی تجربه پیدا میکنند که آثار خود را مکتوب کنند و این یک کار بزرگ ملی است و سرنوشت کشور را به سمت توسعه حرکت میدهد.