امروز شاهد برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا هستیم و هر دو انتخابات در جایگاه خود از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.

به گزارش مرور نیوز، انتخابات شوراها چهار دوره درکشور تجربه شده است و در حال حاضر در آستانه برگزاری پنجمین دوره آن هستیم و بعد از چهار دوره که مدیریت شهری و محلی بر اساس قانون اساسی به شوراها سپرده شده است و پس از گذشت چندین سال هنوز شوراها به آن کارآمدی که از آنها مورد انتظار است، دست نیافته اند.
بنا به اظهار نظر کارشناسان مدیریت شهری و به اذعان اعضای شوراها، کارکرد و عملکرد این شوراها تاکنون در حد انتظار نبوده است.
علاوه بر محدویت های قانونی و نبود حمایت های لازم از این نهاد مردمی، ترکیب نامطلوب شوراها هم آنها را در انجام همین وظایف محوله دربرخی از مسایل آنها را کم توان کرده و یا اینکه موجب شده که با تمام توان خود نتوانند وارد عمل شوند و در عرصه های مدیریت شهری و محلی نتوانند به خوبی ظاهر شوند. یکی از این دلایل ناتوانی ،شاید انتخاب نادرست و نابجای اعضای شوراهای شهر و روستا است.
انتخاب این افراد بیشتر متاثر از تبلیغاتی است که نامزدهای این نهاد انجام می دهند و در شهر های بزرگ و کلان شهر ها این تبلیغات به دلیل مساحت و گستردگی شهر نمی تواند پاسخگو باشد و مردم هم به ناچار بدون کمترین شناخت به افراد مشهور و چهره رای می دهند، غافل از اینکه این افراد، اگرچه در رشته های خود دارای تخصص هستند، اما در بسیاری از موارد در مدیریت شهری و محلی ناتوان هستند .
امروزه در کشورهای در حال توسعه مدیریت محلی و شهری به شوراها سپرده می شود و در ایران هم لایحه مدیریت محلی و شهری در دست بررسی است و اگر افراد منتخب برای این نهاد از دانش و تجربه کافی در زمینه مدیریت شهری برخوردار باشند، نتایج آن به مردم و شهر خواهد رسید .
پس بنابراین لازم است که مردم در شهر ها و روستاها به دور از مسایل قومی و قبیله ای و مشهور و چهره بودن افراد، بیشتر به توانمندی و دانش آنها در عرصه های مختلف مدیریت شهری محلی رای دهند .
به دلیل اینکه شهر یا روستا برای اداره ،نیاز به همه تخصص ها در عرصه های مختلف فرهنگی ،اجتماعی و اقتصادی و عمران و آبادانی دارد و تا اعضای شورا با بهره گیری از دانش و علمی و تجربه مدیریتی که دراین خصوص دارند ،بتوانند، بهترین تصمیم ها را بگیرند و بدانند اعتبارات تخصیص یافته را هم در بهترین مسایل خرج کنند .
بنابراین تا فرصت باقی است ،مردم با کسب تجربه و اطلاعات از افراد معتمد و سرشناس و همچنین با مطالعه سوابق نامزدهای شوراها ،بهترین انتخاب را داشته باشند و راه را برای افراد متخصص و اصلح و دلسوز باز کنند .
چنانچه افراد با تجریه و اصلح و کارشناس در مدیریت شهری وارد شوراها شوند و نهاد شوراها به عنوان یک نهاد مدنی که ارتباط نزدیک با بدنه مردم و دولت و مسئولان دارد ،می تواند بسیار موفق باشد و راه را برای سپردن امور به مردم و اجرای دموکراسی فراهم تر کند .
موضوعی که در این جا مطرح است ،برگزاری انتخابات شورا ها ،همزمان با انتخابات ریاست جمهوری است که به اذعان کارشناسان انتخابات شوراها را تحت الشعاع خود قرار می دهد و به دلیل اهمیت و تاثیر گذاری ملی و بین المللی آن مردم کمتر به آن می اندیشند و به همین دلیل هم دقت کمتری در انتخاب اعضای شوراها می کنند .
زمانی که در شهر یا محل زندگی در روستاها اتفاق یا رویدادی رخ می دهد و شوراها ها باید بهترین تصمیم را بگیرند، نظیر انتخاب شهردار و یا دهیار ،انتظارات جامعه و مردم از آنها برآورده نمی شود و یا تصمیم های نابه جا و نامناسب گرفته می شود و متاسفانه دود آن به چشم مردم می رود .
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر روستا و نخستین میاندوره ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ساعت هشت صبح امروز(جمعه) در 63 هزار و 500 شعبه اخذ رای در سراسر کشور آغاز شد.
در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و نخستین میاندوره ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی 56 میلیون و 410 هزارو 234 نفر واجد شرایط رای دادن هستند که امروز با مراجعه به شعب اخذ رای در سراسر کشور آرای خود را به صندوق های رای می اندازند.
در این دوره از انتخابات، یک میلیون و 350 هزار و 294 نفر برای نخستین بار می توانند در انتخابات شرکت کنند.